De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Bezienswaardigheden Antwerpen

Bezienswaardigheden Antwerpen

De historische stad Antwerpen staat ook wel bekend als diamantstad. Je vindt er tientallen aantrekkelijke attracties en vele bezienswaardigheden.

Wil je weten wat je echt niet mag missen tijdens een citytrip? Bekijk dan onze Antwerpen bezienswaardigheden top 10!

Bezienswaardigheden Antwerpen: citytour tip!

Ontdek het mooie Antwerpen per citytour! Met de Hop-on-hop-off Bus Tour kun je alle bezienswaardigheden en attracties in Antwerpen bezoeken. Deze bus tour heeft 8 stops en komt langs alle belangrijke tips en tops van Antwerpen. Een headset met de gids in verschillende talen is inbegrepen. Je kunt deze bus tour voordelig online bestellen bij Viator, zodat je niet in de rij hoeft te staan!

Ben je lekker sportief en hou je van fietsen? Kies dan voor een fietstour door Antwerpen! Je kunt gemakkelijk een fiets huren in Antwerpen, vaak zelfs inclusief gids! Een fietstour inclusief gids is een echte aanrader, zo kom je langs alle bijzondere plekken!

Begijnhof Antwerpen bezoeken

Op excursie in Antwerpen: geschiedenis van het Begijnhof
In het mooie Antwerpse Begijnhof woonden vroeger de begijntjes. Dit waren arme, alleenstaande vaak wat oudere vrouwen die hier samen leefden. De mooie witte huisjes rondom het groene park zijn tegenwoordig grotendeels bejaardenwoningen. In een klein aantal wonen nog steeds begijnen. Het Begijnhof is gratis te bezichtigen! Deze oude plek is absoluut een attractie om te bezoeken!

Openingstijden: Maandag tot woensdag van 09.00 – 15.00 uur.
Begijnhof, Rodestraat, 39, Antwerpen.
Tram: Lijn 10, 11, 12, of 24

Het prachtige gebouw van Antwerpen Centraal Station

Het Centraal Station van Antwerpen is van de hand van de architect L. Delacenserie en een heel bijzonder monument. Het schitterende interieur is gedecoreerd met meer dan 20 marmersoorten en de perrons worden overdekt door een grote ijzeren en glazen koepel. Het Centraal Station is een prachtig gebouw en zeker een leuke activiteit voor iedereen.

Tip: drink een kop koffie in het prachtige café!

Centraal Station, Koningin Astridplein 27, Antwerpen.
Metro: 2, 10, 11, 12, 15, 24

Combineer de Grote Markt met de Onze Lieve Vrouwekathedraal!

De mooie Grote Markt van Antwerpen wordt gedomineerd door de bekende Onze Lieve Vrouwetoren en het schitterende Stadhuis. Op de vele terrassen op het plein is het zomers heerlijk mensen kijken! Op de Grote Markt vindt je ook prachtige oude gildehuizen en de Brabofontein. Het is dus zeker een leuke activiteit om te bezoeken!

De prachtige Onze Lieve Vrouwetoren is hét symbool van de stad Antwerpen. De bouw van deze imposante gotische kerk duurde maar liefst 170 jaar vanaf 1352. In de Kathedraal hangen de wereldberoemde schilderijen van Rubens: ‘De kruisoprichting’ en ‘De kruisafneming’.

Grote Markt, Antwerpen.
Tram: 2, 3 of 15 halte Groenplaats of 10 of 11 halte Melkmarkt

Onze Lieve Vrouwekathedraal, Groenplaats 21, Antwerpen.
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur, op zaterdag tot 15.00 uur en op zondag van 13.00 – 16.00 uur   
Tram: 2, 3, 4, 8 of 15 halte Groenplaats

Oudste gebouw van Antwerpen: Kasteel 't Steen

Kasteel ‘t Steen dateert van omstreeks 1200 en deed jaren dienst als gevangenis. Dit prachtige gebouw huisvest tegenwoordig het nationaal Scheepvaartmuseum. Het kasteel is het oudste gebouw van Antwerpen. Je vind er ook verschillende beelden, zoals bijvoorbeeld Lange Wapper. Dit kasteel is een echte bezienswaardigheid in Antwerpen!

’t Steen, Steenplein 1, Antwerpen.
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Gesloten van november t/m Pasen.  Tram: 4,7,8,10 en 11

Proef en beleef Paleis op de Meir

Het voorname Koninklijk Paleis, nu Paleis op de Meir huisvest een luxe chocolaterie en een brasserie. De architect van dit schitterende paleis in rococostijl is J.P. van Baurscheit de Jonge. Er vinden ook dagelijks, behalve op maandag, rondleidingen plaats met een gids door de historische salons. De chocolaterie heeft een ruim assortiment van bijzondere smaken chocolade. Een leuke attractie voor iedereen dus!


Paleis op de Meir, Meir 50, Antwerpen.
Openingstijden: Dagelijks toegankelijk van 09.00 - 19.00 uur, op zondag van 14.00 - 19.00 uur. Tram: 2, 3 of 15

Ontsnap uit de drukte in de Stedelijke Plantentuin

In de Stedelijke Plantentuin tref je veel bijzondere bomen en ruim 2.000 soorten kruiden. Deze bijzondere tuin is het werk van apotheker Peeter van Coudenberghe die deze aanlegde tussen 1517-1599. In dit park van iets minder dan een hectare, vind je prachtige bloemen, bomen en andere planten. In de serre kun je zelfs bijzondere cactussen zien! In deze plantentuin kun je dus heerlijk genieten van je rust! Ook in de winter is de plantentuin een prachtige bezienswaardigheid.

Stedelijke Plantentuin, Leopoldstraat 24, Antwerpen.
Openingstijden: Dagelijks van 08.00 – 17.45 uur. De serre blijft op zondag gesloten.
Tram: 7 of 8

Sint Andrieskerk: parochie van miserie en museum

De preekstoel in de St. Andrieskerk is een absoluut meesterwerk van J.-B. Van Hool en J.-F. Van Geel uit 1821. Daarnaast tref je hier het monument voor de Schotse koningin Mary Stuart. Ook vind je nog vele andere bijzondere kunstwerken. De kerk bezoeken is zeker een activiteit die je moet doen in Antwerpen. Deze indrukwekkende kerk is gratis te bezichtigen.

St. Andrieskerk, Sint-Andriesstraat 5, Antwerpen.
Openingstijden: Maandag, woensdag en vrijdag 9.00 tot 12.00 uur. Dagelijks geopend in de periode 1 april tot 31 oktober van 14.00 – 17.00.
Tram: 2, 3 of 15 halte Groenplaats

Brabantse gotiek in Antwerpen, de Sint Jacobskerk

De monumentale, gotische St. Jacobskerk heeft een schitterend barok interieur. Het prachtige hoofdaltaar, verfijnde koorgestoelte en de mooie ramen zijn stuk voor stuk echte meesterwerken. Deze kerk zou de grootste gotische kerk ter wereld moeten worden, maar slechts een deel is voltooid. Toch blijft deze kerk absoluut de moeite waard om te bezoeken. Ook vind je in deze kerk het graf van kunstschilder Peter Paul Rubens.

St. Jacobskerk, Lange Nieuwstraat 73, Antwerpen.
Openingstijden: Van 1 april - 31 oktober dagelijks van 14.00 – 17.00. Gesloten op dinsdag.  Tram: 2, 3, 15 halte Meir

Bijzondere huizenblokken, de Vijf Continenten

De vijf continenten is een van de meest opmerkelijke huizenblokken in de stad Antwerpen. Deze groep van vier huizen is geheel opgetrokken in de Art Nouveau stijl dat je veel ziet in dit mooie deel van de stad. De Vijf Continenten is zeker een activiteit die je moet doen!

Vijf Continenten, Plaatssnijdersstraat hoek Schildersstraat, Antwerpen. Tram: 8
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews