De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het de moeite waard is om na de kerstmarkt nog even de winkelstraten van Antwerpen in te duiken? Antwerpen heeft namelijk wettelijk vastgesteld maar twee maanden sale per jaar. Deze vindt plaats in januari en juli. Als je dus nog niet alle spaarcentjes op de kerstmarkt hebt opgemaakt, kan je nog heerlijk shoppen in deze modestad!

Voorpret

In Antwerpen viert men geen 2e kerstdag, de winkels zijn die dag dan ook gewoon geopend!

Kerstmarkt Antwerpen 2018

Kerstmarkt Antwerpen 2018

Zin in een weekendje kerstshoppen? Ga naar de kerstmarkt in Antwerpen! Ieder jaar wordt met kerst de Groenplaats in het hart van Antwerpen omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt.

Hier tref je info en praktische tips, zoals kerstmarkt Antwerpen 2018 data, de koopzondagen voor de kerst, kerstmarkt arrangementen en natuurlijk tips voor reizen per bus, auto of trein. Bekijk voor meer leuke bestemmingen met de kerst onze Top 20 kerstmarkten!

Kerstmarkt Antwerpen 2018

De kerstmarkt in Antwerpen behoort tot één van de grootste kerstmarkten van België. Naast tal van gezellige kraampjes, waar je de leukste en meest uiteenlopende kerstsnuisterijen kunt kopen, zijn er vele leuke restaurantjes en cafés waar je heerlijk kan eten en drinken.

Stel je voor: al genietend van een glas glühwein of een warme kop chocolademelk met slagroom dragen diverse zangkoren de meest bekende kerstcarols aan je voor. De kerstmarkt van Antwerpen is verspreid over verschillende plekken waaronder de Handschoenmarkt, Grote Markt en het Steenplein. De schaatsbaan tref je meestal op het Steenplein voor wie zich wil uitleven op het ijs. Schaatsen zijn ter plekke te huur, maar je kunt natuurlijk ook je eigen schaatsen meenemen.

Tip: bekijk hier het overzicht van meer leuke kerstmarkten in België, zoals de kerstmarkt van o.a. Brugge, Gent en Brussel.

Kerst in Antwerpen: de leukste kerstmarkt arrangementen

Kerst in Antwerpen vieren of op zoek naar bijzondere tips voor een weekendje heerlijk kerstshoppen in Antwerpen? Kijk voor de beste hoteldeals op Trivago.nl waar je maar liefst ruim 250 hotels in Antwerpen treft met aanbiedingen vanaf een paar tientjes p.p..

Tip: kijk voor leuke Antwerpen kerstmarkt arrangementen ook even bij de aanbiedingen van Hotel Specials Hier tref je diverse arrangementen met verblijf in hotels in het hartje van Antwerpen met allerlei leuke extra's! Je treft al speciale kerstmarkt deals  inclusief verblijf in een leuk en voordelig hotelletje v.a. circa 35,- per nacht!

Naar de kerstmarkt in Antwerpen: auto of trein?

Met de trein Je reist goedkoop en snel naar de kerstmarkt in Antwerpen met de trein. Vanaf Amsterdam brengt de Thalys je in 2 uur naar het centrum van Antwerpen, en vanaf Rotterdam in slechts een uurtje. Een treinkaartje Antwerpen heb je al v.a. 29,-.

Met de auto Antwerpen ligt op ongeveer 125 km afstand van Utrecht. Met de auto is de reis uitstekend te doen, maar hou er wel rekening mee dat parkeren in Antwerpen in de weken voor kerst niet makkelijk is. Dus ga je met de auto naar Antwerpen vertrek dan vroeg in de ochtend. 

Tips: dagtocht per bus naar de kerstmarkt

Voor een dagtochtje naar de kerstmarkt kan je ook prima de bus nemen. Over het algemeen vertrek je redelijk vroeg en ben je laat in de avond weer thuis, zodat je een hele dag hebt om de kerstmarkt te bezoeken!

Aanbiedingen voor busreizen naar de kerstmarkt van Antwerpen tref je op onze busreizen special.

Wanneer staan de kraampjes er dit jaar?

De straten in de binnenstad van Antwerpen zijn versierd in winterse sferen en op verschillende bekende pleinen als de Grote Markt, de Groenplaats, de Suikerrui en het Steenplein staan honderden kerststalletjes. De kerstchalets zijn er weer in Antwerpen van 9 december 2020 tot 7 januari 2021. De kraampjes zijn alle dagen van de week geopend.

Kerstshoppen in gezellig Antwerpen

Voor kerstdecoraties en kerstcadeautjes moet je uiteraard op de kerstmarkt van Antwerpen zijn, maar ook als je opzoek bent naar een mooie feestoutfit zit je in Antwerpen goed!

De Meir is de belangrijkste winkelstraat van Antwerpen. Hier vind je alle bekende grote ketens, van C&A tot H&M. Meer Antwerpen shop tips: winkelen in Antwerpen.

Openingstijden winkels en kerst koopzondag december De winkels in Antwerpen zijn doordeweeks geopend van 9:00 tot 17:00 of 18:00 uur. Op 6,13 en 20 december is het kerst koopzondag in Antwerpen. Kom op koopzondag wel heel vroeg naar Antwerpen of ga met de trein, parkeren is al na 10.00 uur een drama!

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews