De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Kerstmarkten België

Kerstmarkten België

Gezellig een kerstmarkt bezoeken? Rond de feestdagen hoef je in België niet ver te zoeken voor sfeervolle kerstmarkten met schitterende kerstbomen, gezellige kraampjes en ijsplezier.

Je vindt deze gezellige kerstmarkten in de grote steden zoals Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel. Alle grotere Belgische plaatsen dompelen zich vanaf medio november onder in kerstsfeer! Het is dan ook niet gek dat meerdere steden een vermelding hebben gekregen in onze Top 20 Kerstmarkten.

Kerstmarkt in België bezoeken? Charmant Brugge!

In Brugge kan je vanaf 24 november 2017 t/m 1 januari 2018 een erg gezellige kerstmarkt bezoeken! Dit sprookjesachtige plaatsje heeft van origine het perfecte decor voor een gezellige kerstmarkt; smalle straatjes, sfeervolle pleinen en uitnodigende horeca.

Bij de stands op de kerstmarkt kom je leuke cadeaus tegen en natuurlijk zijn er genoeg kraampjes waar je kunt genieten van iets lekkers!

Meer info? Lees meer over de charmante kerstmarkt in Brugge!

Leuke kerstmarkt in winters Gent

Van 8 december 2017 t/m 7 januari 2018 is er weer een gezellige kerstmarkt in het historische centrum van Gent. Op het Sint Baafsplein, Emile Braunplein, Botermarkt en Korenmarkt is het een en al gezelligheid. Zowel de gastronomie als de ambachten zijn goed vertegenwoordigd. Dat is leuk shoppen voor een bijzonder kerstcadeautje. De kerstmarkt van Gent maakt onderdeel uit van de Gentse winterfeesten. Ga er dus maar vanuit dat er naast de kerstmarkt nog veel meer evenementen in de stad zijn!

Openingstijden
Van maandag tot vrijdag is de kerstmarkt te bezoeken van 12.00 tot 23.00 uur. Op zaterdag en zondag kun je er van 11.00 tot 23.00 uur terecht. Op kerstavond en oudejaarsavond is de markt geopend vanaf 12.00 tot 17.00 uur en op eerste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag kan je de kerstmarkt bezoeken van 14.00 tot 23.00 uur.

Grootste kerstmarkten van België?

De kerstmarkten van Antwerpen en Brussel zijn de grootste kerstmarkten van België.

De kerstmarkt in Brussel is ieder jaar weer een groot feest. Tienduizenden bezoekers komen uit binnen- en buitenland om te genieten van het ultieme kerstgevoel! De sfeervol verlichte straten en vele gezellige marktkraampjes zullen je zeker bekoren.

Ook Antwerpen is in december een perfecte plek om in de kerstsfeer te komen. Op de sfeervolle markt tref je de leukste cadeautjes, overal klinken kerstliedjes en er is een geweldig sfeervolle ijspiste! Meer over de kerstmarkt in winters Antwerpen.  

Kerst proeven in een eeuwenoude studentenstad

Ook in de authentieke en eeuwenoude studentenstad Leuven is het knus gezellig met kerst. Op de kerstmarkt van Leuven kan je in december heerlijk shoppen en traditionele lekkernijen proeven. Zeker met kinderen is deze kerstmarkt een aanrader! Wacht niet te lang, want de markt is slechts 10 dagen geopend.

Comfortabel naar de kerstmarkt per bus of trein

Per bus naar de kerstmarkten van België
Opzoek naar goede aanbiedingen, ideeën voor steden om te bezoeken (of te combineren) en een overzicht met alle reisorganisaties die busreizen naar o.a. de kerstmarkten in België aanbieden? Lees er alles over in onze special: busreizen naar de kerstmarkten. 

Met de trein naar de kerstmarkt in België
Per internationale trein ben je binnen no time in Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven of Brussel. Lees meer over de trein naar België.

Kerstmarkt arrangementen België

Het is wel zo ontspannen om ook in België te overnachten wanneer je een bezoekje aan de kerstmarkt brengt. Zeker na een dag slenteren en misschien nog zwaar tafelen is het fijn om 's avonds in een tussen de schone lakens van een mooie hotelkamer te kruipen. Voor meerdaagse en betaalbare arrangementen (circa 100,- p.p. voor 3 dagen) en kerstreizen naar de kerstmarkt in België raden wij de volgende reisorganisaties aan:

  • Effeweg.nl: Leuke busreizen naar meerdere kerstmarkten in België
  • De Jong Intra: Losse hotels bij de Belgische kerstmarkten + treinreizen

Meer informatie?

Zoek je meer informatie over kerstmarkten of een gezellig weekend in België met kerst? Check voor meer inspiratie onze kerstmarkten Top 20.

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews