De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De bekende winkelstraat 'de Meir' verwijst naar de oorspronkelijke moerasgrond van Antwerpen.

Voorpret

Lees hoe je met een mini budget een prima shop weekend kunt hebben in Antwerpen. Die besparingen leveren weer een lekkere lunch en wie weet zelfs een paar nieuwe schoenen op ;)

Shoppen Antwerpen

Antwerpen is een fantastische stad als je zin hebt om een weekend heerlijk te gaan shoppen! Er zijn diverse winkels van grote bekende ketens tot leuke kleine boetiekjes. Daarnaast kan je struinen over een aantal markten en voor sieraden ga je natuurlijk naar de diamantbuurt.

Shoppen in Antwerpen tips!

Weekend shoppen in Antwerpen? Per internationale trein ben je er in goed een uurtje vanaf Rotterdam en binnen 2 uur vanaf Amsterdam. In onze special over naar Antwerpen per trein tips, staat alles over de reis + hoe je een kaartje met korting kunt bemachtigen (normaal v.a. 25,-).

Zoek je een charmant hotelletje voor een prikkie? Kijk dan in de weekendje Antwerpen top 3

Actuele citytrip aanbiedingen voor Antwerpen

* Bekijk hier de bijkomende kosten

De leukste markten van Antwerpen

De Vogeltjesmarkt Antwerpen
Voor leuke koopjes en gekke prullaria ga je naar de Vogeltjesmarkt. Hier tref je ruim 700 kraampjes met boeken, beeldjes, cd’s, kleding, meubels en natuurlijk hier en daar een vogeltje!
Theaterplein, Antwerpen. Zondag 8.00 tot 13.00 uur. Tram: 2, 3 en 15

Antiekmarkt Antwerpen
Op het St. Jansvliet is vanaf de laatste zaterdag van maart tot en met de laatste zaterdag van oktober wekelijks een kleine antiekmarkt.
St. Jansvliet, Antwerpen. Zaterdag 9.00 – 17.00 uur. Bus: 290

Kerstmarkt - Grote Markt
Jaarlijks is het op de ‘Grote Markt’ in Antwerpen een groot kerstfestijn! Er staat een metershoge kerstboom met daarbij een ijspiste en een sfeervolle markt met veel gezellige stalletjes. Meer info & kerstmarkt data.

Shoppen met kerst in Antwerpen

Elk jaar in december staat er op de ‘Grote Markt’ in Antwerpen een metershoge kerstboom met daaromheen een ijspiste en een gezellige markt met honderden houten stalletjes. Op deze sfeervolle markt kun je genieten van muzikale optredens en een hapje/drankje. Meer info en data kerstmarkt.

Hét warenhuis van Antwerpen

Inno is het warenhuis van Belgie en heeft zowel accenten van 'onze' Bijenkorf als ook goedkope hebbedingen voor in huis zoals de Hema. Dit warenhuis heeft maar liefst vijf etages met parfumerie, cosmetica, heren-, dames- en kinderkleding en veel woonaccessoires.

Inno, De Meir, Antwerpen. Metro: 2, 3, 5 of 15 - halte Meir.

De bekende Belgische ontwerpers

Dries van Noten - De Belgische topontwerper Dries van Noten maakt prachtige kostuums, overhemden en colberts voor de modebewuste man.
Dries van Noten, Nationalestraat 16, Antwerpen. Tram: 2, 3, 4, 5, 8 of 15 - halte Groenplaats.

Christa Reniers - Christa Reniers is een populaire Belgische sieradenontwerpster. Haar ‘kunstwerken’ zijn veelal van zilver en soms met prachtige stenen.
Christa Reniers, Vrijdagmarkt 8, Antwerpen. Tram: Lijn 2, 3, 4, 5 of 8 - halte Groenplaats.

Garde-robe Nationale - Garde-robe Nationale is een bijzonder leuke modewinkel met o.m. de kleurrijke collecties van Katrien Strijbol en Vicky Vink.
Garde-robe Nationale, Nationalestraat 72, Antwerpen. Tram: 2, 3, 4, 5, 8 of 15 - halte Groenplaats.

Veronique Branquinho - Veronique Branquinho maakt een bijzonder aantrekkelijke collectie damesmode van prachtige materialen. Let op de schitterende fluwelen capes, zo weggelopen uit King Arthur!
Veronique Branquinho, Nationalestraat 73, Antwerpen. Tram: 2, 3, 4, 5, 8 of 15 - halte Groenplaats.

De Spaanse Olijfboom - In de Vintage boetiek de Spaanse Olijfboom tref je niet alleen kleding van Belgische designers, maar een internationale collectie voor hele kleine prijzen. Het adres voor een fantastische avondjurk!
De Spaanse Olijfboom, Nationalestraat 87, Antwerpen. Tram: 2, 3, 4, 5, 8 of 15 - halte Groenplaats.

Jonge ontwerpers - In de Nationalestraat en de kleine zijstraatjes van deze straat tref je veel leuke winkels met mode van jonge Belgische designers.
Nationalestraat, Antwerpen. Tram: 2, 3, 4, 5, 8 of 15 - halte Groenplaats.

Winkelen in Antwerpen? Shoppen op de Meir

Wie gaat shoppen in Antwerpen komt bijna automatisch op de Meir terecht. Dit is verreweg de belangrijkste winkelstraat van Antwerpen. Bekende modewinkels als Zara, Diesel, Morgan en het Belgische warenhuis Inno hebben hier een filiaal.

Metro: 2, 3, 5 of 15 - halte Meir.

Antwerpen shoppen tip: de tweejaarlijkse uitverkoop!

In januari en juli is de jaarlijkse solden van Antwerpen weer. In heel Belgie is deze uitverkoopperiode wettelijk vastgelegd. Hierdoor zijn er tijdens de 'solden' dan ook nog echt leuke aanbiedingen te vinden. Vrouwen in Antwerpen nemen dan ook massaal de eerste dag van hun werk vrij tijdens de solden om de allerleukste aanbiedingen te vinden.

Bekijk onze informatie over de uitverkoop in Antwerpen.

Openingstijden winkels in Antwerpen

De meeste winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 9.00 à 10.00 uur tot 17.00 of 18.00 uur. Warenhuizen blijven vaak langer open in het centrum vaak zelfs tot 21.00 uur. Antwerpen kent geen koopavond! Op zondag zijn alle winkels gesloten ook in de binnenstad, vlak voor de kerst willen er wel eens koopzondagen worden ingelast.

De banken in Antwerpen openen rond 9.00 uur en sluiten vaak al rond 15.30 uur. Soms sluiten ze ook tijdens de lunch.

Op de volgende feestdagen zijn alle winkels gesloten:

  • Nieuwjaarsdag - 1 Januari
  • Paasmaandag
  • Dag van de Arbeid - 1 mei
  • Hemelvaartsdag
  • Pinkstermaandag
  • Nationale feestdag - 21 juli
  • Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart - 15 augustus
  • Allerheiligen - 1 november
  • Wapenstilstand - 11 november
  • Eerste Kerstdag - 25 december

Het Diamantendistrict

Gek op glimmers? Antwerpen is al honderden jaren het centrum in de wereld van de diamanthandel!

Het beroemde diamantendistrict van Antwerpen ligt direct naast het Centraal Station. Vele van de juwelierszaken, goud- en diamantwinkels in deze wijk worden overdekt door de grote ijzeren en glazen koepel van het mooie station.

Diamantendistrict, Antwerpen. Metro: 2, 10, 11, 12, 15 en 24

Actuele citytrip aanbiedingen voor Antwerpen

Bijkomende administratie- en / of reserveringskosten :
TUI.nl € 0,00 Additionele toeslag per vakantieboeking: €2,50 calamiteitenfonds en €37.50 boekingskosten.
Overige, niet te vermijden, bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds. Daarnaast betaal je meestal de toeristenbelasting pas in je hotel.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews