De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Er in Nederland per jaar ongeveer 2,8 miljoen kerstbomen verkocht worden? 8 procent van de huishoudens in Nederland heeft zelfs twee kerstbomen in huis.

Voorpret

Bekijk de leukste steden voor een weekend of weekje kerstshoppen

Top 20 Kerstmarkten

Top 20 Kerstmarkten

De leukste kerstmarkt ontdekken? De Surprisetickets.nl redactie bijt zich elk jaar weer vast in het onderzoeken van de beste kerstmarkten. Wat is de leukste kerstmarkt? En wat is de mooiste kerstmarkt? Wat is een leuke stad met kerst in Nederland? Hier tref je ruim 20 kerstmarkt tips & aanbiedingen voor kerstmarkt arrangementen.

Top 20 leukste kerstmarkten

Zodra de winterse feestdagen dichterbij komen verschijnen ook de prachtige kerstmarkten weer. Veel mensen trekken er dan weer gezellig op uit om de mooiste kerstversiering te vinden en andere leuke kerst inkopen te doen. Niet alleen in Duitsland, maar ook in andere grote buitenlandse steden (en dichtbij huis) vind je veel leuke kerstmarkten. Wij geven je hieronder een overzicht van de echte toppers.

Ontdek kerstmarkt walhalla Duitsland!

Voor de de allerbeste kerstmarkten moet je natuurlijk in Duitsland zijn. Je vindt hier ieder jaar in een heleboel steden de leukste markten. Talloze versierde kraampjes, glinsterende kerstlichtjes, vrolijke jingles en kerstversnaperingen maken het feest compleet. Er worden bij de kerstmarkt meestal nog allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd, zodat het een kerst uitje zal worden om nooit te vergeten.

De absolute nummer 1 in Duitsland is de kerstmarkt van Düsseldorf met wel 250 kraampjes! Maar ook Keulen is een favoriet met maar liefst 6 kerstmarkten in en rond het centrum. Vind hier de belangrijkste kerstmarkten in Duitsland op een rij of kies hieronder jouw favoriet! 

Kerstmarkt Belgie tips

Ook onze zuiderburen bouwen elk jaar weer de gezelligste kerstmarkten. Ze pakken het hier grondig aan, grote delen van stadscentra inclusief pleinen worden omgetoverd tot één groot winterwonderland met niet alleen leuke kraampjes, maar ook ijspistes en spetterende shows vol dans en muziek. Kortom, voor de ultieme kerstsfeer zit je in België goed! 

De kerstmarkten van Antwerpen en Brussel zijn de grootste kerstmarkten van België.

De kerstmarkt in Brussel is ieder jaar weer een groot feest. Tienduizenden bezoekers komen uit binnen- en buitenland om te genieten van het ultieme kerstgevoel! De sfeervol verlichte straten en vele gezellige marktkraampjes zullen je zeker bekoren.

Ook Antwerpen is in december een perfecte plek om in de kerstsfeer te komen. Op de sfeervolle markt tref je de leukste cadeautjes, overal klinken kerstliedjes en er is een geweldig sfeervolle ijspiste! Meer over de kerstmarkt in winters Antwerpen.

Andere leuke kerstmarkten in België zijn:

  • Kerstmarkt van Brugge: wat ons betreft is de kerstmarkt in Brugge door het hoge kerstsfeergehalte de mooiste kerstmarkt in Belgie
  • Kerstmarkt in Leuven: gezellige en eeuwenoude studentenstad
  • Kerstmarkt in Gent: onderdeel van de Gentse winterfeesten en dus veel evenementen in de stad
Kerstmarkt arrangementen België
Het is wel zo ontspannen om ook in België te overnachten wanneer je een bezoekje aan de kerstmarkt brengt. Voor meerdaagse en betaalbare arrangementen (circa 100,- p.p. voor 3 dagen) en kerstreizen naar de kerstmarkt in België raden wij de volgende reisorganisaties aan:
  • Effeweg.nl: Leuke busreizen naar meerdere kerstmarkten in België
  • De Jong Intra: Losse hotels bij de Belgische kerstmarkten + treinreizen

Kerstmarkten in Nederland

Wil jij ook eens zo'n fantastische kerstmarkt bezoeken, maar niet de grens over? Dan kun je je ook prima vermaken tijdens het kerstspektakel in eigen land. In Nederland vinden namelijk ieder jaar een aantal zeer leuke kerstmarkten plaats. De kerstmarkt van Valkenburg, Maastricht en Deventer zijn dan wel de aanraders.

Tip: Wil je meer weten over de kerstmarkten op Nederlandse bodem? Bekijk dan het kerstmarkten overzicht van Nederland.

De meest bekende en populairste kerstmarkten in Nederland zijn:

Busreizen naar de kerstmarkten!

Is de stad van jouw favoriete kerstmarkt bekend? Dan rest alleen nog de reis er naartoe. Meerdere reisorganisaties bieden leuke kerstmarkt tripjes aan. Dit kan zijn op basis van eigen vervoer, per trein of bus. Wij vinden de complete busreizen een uitkomst. Meer informatie over busreizen naar de kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België!

Kerstmarkt in Denemarken: knus Kopenhagen

Een bijzondere 'exoot' in deze selectie kerstmarkten is de kerstmarkt in Kopenhagen. Het beroemde Tivoli Park is dan helemaal in kerstsfeer! Op de kerstbazaar vind je allerlei Deense kersttradities als papieren kerststerren en bijzondere december kaarsen. Lees meer in de special kerstmarkt in Kopenhagen!

Kerstshoppen in London, Parijs en New York

Maak jij van het kerstshoppen een leuke vakantie of weekendje weg? Dan raden wij Londen, Parijs of New York aan. In november en december staan deze metropolen geheel in het teken van Kerstmis. De winkelstraten en warenhuizen zijn sprookjesachtig verlicht en van etalages zijn bijzondere kunstwerkjes gemaakt. Onze Top 3 kerstshop steden zijn:

Londen
Ontdek de prachtige en beroemde warenhuizen in Londen, zoals Harrods en Selfridge en geniet van allerlei leuke boetiekjes. Voor meer info en arrangementen verwijzen we je naar de reisgids kerstshoppen in Londen.

Parijs
In deze Franse stad kan je heerlijk kerstshoppen. De mooiste designerwinkels vind je in de wijk Saint Germain en een bezoekje aan Boulevards Haussmann is ook zeker de moeite waard. Meer weten over de beste winkels en hot spots tijdens kerst in Parijs? Lees dan de reisgids kerstshoppen in Parijs.

New York
Kerstshoppen in New York is een ware belevenis. De etalages zijn spectaculair versierd en de straten en monumenten uitbundig verlicht. Natuurlijk tref je ook hier fantastische winkels en warenhuizen en kan je een New Yorkse kerstmarkt bezoeken. Meer weten? Lees onze kerstshoppen in New York tips. 

Meer kerstshopping tips? Ontdek meer leuke plekjes om te kerstshoppen.

Vakantie plannen rond de kerst? Lees de 'weg met kerst' special. 

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews