De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Denen beginnen half november al met de voorbereidingen voor kerst. Werkgevers nodigen hun personeel uit voor de kerstlunch en diner.

Voorpret

Maak met kerst traditionele Deense poffertjes: Ebleskiver. Wat heb je nodig? 250 gram meel, halve el suiker, halve tl zout, halve tl bakpoeder, 2 eieren, 4 dl karnemelk en een poffertjespan.Traditioneel worden de poffertjes rond kerst gegeten met een glaasje glogg; Scandinavische warme wijn.

Kerstmarkt in Kopenhagen

Kerstmarkt in Kopenhagen

Op de kerstmarkt in Kopenhagen kun je heel goed kerstinkopen doen. Geniet van mooie winterse tafereeltjes, glühwein, ijspret en gezellige kerstkramen. Er zijn meerdere kerstmarkten verspreid door de hele stad. Ben jij klaar voor het ultieme, Deense kerstgevoel?

Bij kerstmarkten denk je in eerste instantie aan Duitsland, België of aan onze eigen kerstmarkten in Nederland. Maar ook in Kopenhagen worden vanaf half november de eerste kerstmarkten opgebouwd. Wij zetten alle handige kerstmarkt Kopenhagen tips en info voor je op een rij.

Kerstmarkt Kopenhagen | Tradities en kerstmarkt tips

In Denemarken wordt al ver van tevoren naar Kerstmis toegeleefd. Overal zie je de typisch Deense papieren harten en sterren terug. Denemarken kent naast de adventkrans en de adventkalender ook de kalenderkaars. Deze kaars is opgebouwd uit 24 rode delen. Ieder stuk symboliseert de dagen voor kerst en mag dan ook op 1 december worden aangestoken.

Kerstmarkt in Kopenhagen: Tivoli
In november worden de tuinen van het beroemde Tivoli park helemaal omgetoverd in kerstsfeer met elven, een kerstmarkt, kerstmuziek en snoepgoed in overvloed. Tussen kerst en Nieuwjaar wordt er ook een vuurwerkfestival gehouden. Natuurlijk is ook de Kerstman op deze kerstmarkt present. Kerst in Tivoli duurt tot 30 december 2018.

Een aantal leuke weetjes over kerst in Tivoli

  • Er zijn vijf echte rendieren aanwezig. Deze kun je zien bij het  Pantomime Theater.
  • Bij de Russische kathedraal vind je de hoogste (12 meter hoog)  kunstkerstboom van heel Denemarken.
  • Regelmatig vindt er een gezellige fanfare-optocht plaats.
  • Op de kerstmarkt staan 50 kerstkraampjes met heerlijke lekkernijen, designdecoraties en andere leuke kerstartikelen. 
  • 3 kilometer aan kersttakken en 1000 kerstbomen zorgen voor een  verfrissende naaldbos geur.
  • De Tivoli Tuinen zijn ook geopend op oudjaarsavond!

Kerstmarkt in kopenhagen arrangementen

Kerstmarkt Kopenhagen arrangementen - Speciaal voor een bezoek aan de kerstmarkt in Kopenhagen worden super leuke arrangementen samengesteld. Een weekendje of midweek weg naar Kopenhagen boek je gunstig bij De Jong Intra  en bij Buro Scanbrit. De laatste heeft vaak echt typische Deense hotels op toplocaties in het centrum in de aanbieding. Inclusief vlucht en hotel kan je rekenen met een 250,- aan 300,- voort je reis.

Auto, trein of vliegtuig naar kerstmarkt Kopenhagen

Je kunt op verschillende manieren naar de kerstmarkt van Kopenhagen reizen. Hieronder geven we meer informatie over de reis per auto, trein of vliegtuig.

Met de auto naar Kopenhagen: Vanaf Utrecht ben je circa 750 km onderweg. De vogelvluchtlijn (A1 richting Hamburg en Lubeck) is voor automobilisten de belangrijkste route naar Kopenhagen. Als je in centrum van de stad moet zijn, dan kun je het beste de borden Kobenhavn C volgen.

Met de trein naar Kopenhagen: Voor wie met de trein naar Kopenhagen wil reizen treft allerlei handige tips in onze trein Kopenhagen special. Wil je direct je treinreis boeken? Ga dan naar NS International waar je v.a. 29,- een enkele reis Kopenhagen boekt.

Vliegen naar in Kopenhagen: In 1,5 uur vlieg je van Amsterdam naar Kopenhagen. Voor meer handige tips en voor het vinden van het goedkoopste vliegticket naar Kopenhagen kun je kijken in onze vliegticket Kopenhagen special.

Tip! Design kerstshoppen in Kopenhagen

Zoek je een uniek kerstcadeau? In Kopenhagen kun je heel goed kerstshoppen voor design artikelen. Denk bijvoorbeeld aan woonaccessoires van wereldberoemde designers of kledingstukken van Scandinavische modemerken. Lekker een beetje langs de winkels struinen? Stroget is de belangrijkste winkelstraat van Kopenhagen en verbindt verschillende pleinen met elkaar.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews