De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Must See Kopenhagen

Must See Kopenhagen

Kopenhagen is een prachtige stad met een rijke historie. Naast eeuwen oude paleizen en kastelen heeft Kopenhagen veel trendy uitgaanswijken, talloze interessante musea, het beroemde Zeemeermins beeld en een wijk met de bijnaam 'Klein Amsterdam'!

Wil je weten welke bezienswaardigheden je nou echt niet mag missen tijdens je citytrip naar Kopenhagen? Bekijk hier de bezienswaardigheden Kopenhagen top 5!

Bezienswaardigheden Kopenhagen top 5!

Genoeg te doen in Kopenhagen! Wij hebben de 5 Must See plekjes voor je op een rij gezet met handige tips en informatie. Natuurlijk is er nog veel meer te zien in Kopenhagen maar vaak wil je ook nog een beetje relaxen!

Korting! Handig om te weten: met de Copenhagen Card kun je gratis meer dan 60 bezienswaardigheden en musea bezoeken én je reist gratis met het openbaar vervoer! Voor kinderen onder de 9 jaar hoef je geen kaart aan te schaffen, twee kinderen (vergezeld door een volwassene met een Copenhagen Card) krijgen gratis toegang tot bezienswaardigheden en musea. Kijk bij de aanbiedingen voor het online bestellen van de Copenhagen Card en de actuele prijzen.

Pluspunt: Kopenhagen is niet zo heel groot, alles is ultiem handig te belopen tijdens je city trip!

Wist je dat Kopenhagen op nr. 3 staat in de mooiste steden ter wereld top 25?

1. De Kleine Zeemeermin

Den Lille Havfrue: beter bekend als De Kleine Zeemeermin, is het beroemdste standbeeld van Kopenhagen. Sinds 1913 staart ze dromerig over zee en komen mensen haar van heinde en ver fotograferen (ze is het meest gefotografeerde standbeeld ter wereld!).

De Kleine Zeemeermin is de hoofdpersoon uit het gelijknamige eeuwen oude sprookje dat door de jaren heen filmmakers (Disney), theathers en beeldhouwers heeft geinspireerd.

Het sprookje: De Kleine Zeemeermin redt het leven van een prins die schipbreuk heeft geleden. Vervolgens wordt zij verliefd op de prins en probeert zijn liefde te winnen. Om met hem samen te zijn, moet ze mens worden en haar mooie stem en zeemeerminnenstaart opgeven..

2. Pretpark Tivoli Kopenhagen

Tivoli is één van de oudste pretparken ter wereld, gebouwd in 1843! Het park ligt midden in het stadscentrum en heeft een hoop verborgen geheimen! Bijzonder is de authentieke, nostalgische sfeer in het park. Alsof je jaren terug gaat in de tijd! Hier geen drukke neon lampen en fel gekleurd plastic, in plaats daarvoor overheersen hout, baksteen en elektrice peertjes die het park aangenaam gezellig maken!

Bijzonder: Je kunt een ritje maken in een houten achtbaan die stamt uit het jaar 1914! Piepende bakjes maar veilig bestuurd! Denk je eens in hoeveel mensen je al zijn voorgegaan..!

Het park staat ook bekend om haar prachtige Japanse tuin en de Chinese tempel die je kunt bekijken.

En wie had gedacht dat er binnen dit uitgebreide park ook nog een concertzaal schuil gaat? Je geniet hier van de kunst van klassieke muziek. Voor de liefhebber: er zijn ook vaak concerten op twee buitenpodia.

Tot slot moeten we ook meegeven dat in Tivoli de zaterdag standaard word afgesloten met prachtig vuurwerk wat om 23.45 begint. Natuurlijk kan je dit ook van buiten het park bekijken!

3. Kasteel Rosenborg

Kasteel Rosenborg was de zomer residentie va de koninklijke Deense familie, gebouwd in 1604. Koning Christiaan IV woonde (en stierf) in dit kasteel. Nu is het naast een imposant historisch gebouw ook een fascinerend museum waar je enkele van de grootste schatten van Denemarken kunt bekijken. Zo worden hier de Deense kroonjuwelen tentoongesteld!

Toegangsprijs: 70 kronen, kids tot 17 jaar zijn gratis, studenten en senioren betalen 45 kronen. Als je foto's wilt maken moet je 20 kronen extra betalen.

Korting: bezoek je dit kasteel in cominatie met paleis Amalienborg? Bespaar dan geld en koop een combinatieticket. Dan kost het samen 90 kronen.

4. Koninklijk paleis Amalienborg

Amalienborg was de winterresidentie van de Deense koninklijke familie. Rond een groot plein staan vier paleizen in rococo stijl, waarvan je er twee kan bezoeken. Maar alleen al van buiten is deze plek waanzinnig indrukwekkend. Midden op het grote plein staat het standbeeld van Koning Frederik V te paard. De binnenvertrekken zijn in orginele staat te bewonderen, je ziet o.a. de royal eetkamer en de salon van de koningin.

Ook leuk: elke dag wisselt om 12.00 uur de wacht, wat gepaard gaat met het indrukwekkende beeld van nieuwe wachten die komen aangemarcheerd.

Toegangsprijs: 50 kronen, kids 5-14 jaar 15 kronen, 65+ 30 kronen.

Korting: Bespaar geld en koop je een combinatieticket met kasteel Rosenborg. Dan kost het samen maar 90 kronen!

5. Musea in Kopenhagen

In Denemarken zijn veel overblijfselen van de Vikingen gevonden die je hier in verschillende, vooral voor kinderen, hele leuke musea kunt bewonderen. Natuurlijk zijn ook het Nationaal Museum, het Statens museum en zoveel anderen de moeite van het bezoeken waard. Neem een kijkje in onze Museum Kopenhagen top 5 om te weten welke musea je echt niet mag missen!

Must read..10 Kopenhagen budgettips!

Hier tref je 10 budgettips om de leukste plekjes van Kopenhagen voordelig te ontdekken, goedkoop naar Kopenhagen te reizen, gratis fiets- en autoroutes en meer leuke Kopenhagen tips!
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews