De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Denemarken is net als Nederland een echt fietsland.

Voorpret

In onze Denemarken reisgids tref je allerlei vakantietips voor een geweldige tijd in Denemarken.

Informatie Denemarken

Informatie Denemarken
Op vakantie naar Denemarken? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Denemarken o.a. m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Denemarken > paspoort & visum

Je hoeft geen visum aan te schaffen als je op reis gaat naar Denemarken.

Een geldig paspoort of een geldige Europese identiteitskaart is wel een vereiste! Zowel het paspoort als de identiteitskaart moeten op de dag van terugkomst nog geldig zijn. Kinderen van alle leeftijden moeten een eigen reisdocument hebben.

Informatie Denemarken > geldzaken, valuta & fooien

De munteenheid in Denemarken is de Deens kroon. Een euro is ongeveer 7,5 Deense kroon.

Creditcards worden geaccepteerd bij veel hotels, restaurants en winkels. Bij de geldautomaten kun je in het hele land, dag en nacht, geld opnemen. Dit kan met bank- en giropassen met het EC- en/of Cirrus-vignet. Pinnen kan ook in winkels, restaurants en hotels.

In Denemarken kun je een kleine fooi geven, maar het is niet noodzakelijk. Servicekosten zitten vaak al bij de prijzen  van bijvoorbeeld restaurants inbegrepen. Toch kun je de rekening naar boven afronden als je heel tevreden bent.

Informatie Denemarken > gezondheid & vaccinaties

Het is niet nodig om je te laten inenten voordat je naar Denemarken gaat.

Het kraanwater in Denemarken is prima te drinken. Het is de laatste tijd steeds beter geworden. Er wordt zelfs gezegd dat het Deense kraanwater lekkerder is dan het Nederlandse!

Informatie Denemarken > telefoneren

Om vanuit Nederland naar Denemarken te bellen moet je 00 kiezen plus het landnummer 45. Daarna tik je het gewone telefoonnummer zonder nul aan het begin in.

Als je vanuit Denemarken naar Nederland wilt bellen, dan kies je 0031 en daarna het telefoonnummer zonder nul aan het begin.

In Denemarken kun je natuurlijk ook  alarmcentrale bereiken. Het alarmnummer is net als in Nederlands 112. Als je een ongeluk langs de weg krijgt, kun je het nummer 70102030 via de praatpalen langs de weg bereiken.

Informatie Denemarken > praktische info & tips

Beste reistijd April t/m oktober 

Tijdsverschil met Nederland Er is geen tijdsverschil

Taal In Denemarken wordt Deens gesproken, wel zijn er verschillende dialecten. In de toeristische gebieden kun je je ook goed verstaanbaar maken in het Duits of Engels.

Voltage 220 volt. 

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews