De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

het standbeeld van de kleine zeemirmin in Kopenhagen, het meest gefotografeerde standbeeld ter wereld is?

Voorpret

Kijk de films 'Copenhagen' met Daniel Craig.  In 'Copenhagen' volg je 2 wetenschappers op hun waanzinnige reis op zoek naar antwoorden. Om vast een beeld en gevoel bij de stad te krijgen!

Museum Kopenhagen

Museum Kopenhagen

Kopenhagen is een perfecte stad voor een weekendje weg. Er is veel te doen en liefhebbers van kunst en cultuur komen niets te kort! In Kopenhagen zijn veel prachtige musea die leuk zijn voor jong en oud. Maar welke musea moet je nou echt gezien hebben? Lees de tips in onze Kopenhagen museum top 5!

Museum Kopenhagen, top 5 kunst & cultuur tips!

Musea in Kopenhagen zijn er in overvloed! Aangezien Kopenhagen niet zo heel groot is, kun je tijdens een korte vakantie veel bezichtigen! Kopenhagen heeft vele prachtige, leuke en interessante musea, maar wij hebben voor jou vast een top 5 samengesteld die je echt gezien moet hebben tijdens je stedentrip!

Korting! Met de Copenhagen Card kun je gratis meer dan 60 bezienswaardigheden en musea bezoeken én je reist gratis met het openbaar vervoer! Voor kinderen onder de 9 jaar hoef je geen kaart aan te schaffen, twee kinderen (vergezeld door een volwassene in het bezit van een Copenhagen Card) krijgen gratis toegang tot bezienswaardigheden en musea.

1. Museum Kopenhagen - Nationaal Museum

Dit historische museum geeft een kijkje in de geschiedenis van Kopenhagen. Je vindt er o.a. een mooie kunstcollectie, oude Koninklijke munten en volkenkundige voorwerpen. Er zijn nog veel interessante overblijfselen uit de Vikingtijd. Ook is er informatie over archeologie, natuurwetenschap en communicatie.

Tip: Voor kinderen tot 12 jaar zijn er speciale belevenissen waardoor spelenderwijs de geschiedenis tot leven komt! Ze klimmen bv. aan boord van een vikingschip waar ze zich als viking kunnen verkleden, of ze gaan terug in de rijd in Oma's klaslokaal, een exacte copie van een leslokaal uit 1920. Compleet met ouderwetse leraren!

Duurt het lang? Met behulp van een audioguide, kun je het hele museum bekijken in slechts 1 uur!

2. Statens Museum Kopenhagen

In het Statens Museum for Kunst, oftewel het Deens Rijksmuseum voor Kunst vind je een collectie van maar liefst 9000 schilderijen! O.a. van niemand minder dan Rubens, Rembrand en Picasso, maar je vindt er ook veel werk van Deense kunstenaars.

Voor de kids! Ook hier is aan de kinderen gedacht: er is een speciale art class voor kids, waar ze hun dromen mogen uitbeelden in een schilderij! De workshop is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en ook ouders mogen meedoen! Een kaartje kost € 2,70 p.p.

3. Ny Carlsberg Glyptotek Museum

Carl Jacobsen is de bekende bierbrouwer van het merk ‘Carlsberg’ en hij is de oprichter van het museum Ny Carlsberg Glyptotek. ‘Glyptotek’ staat voor beeldhouwkunst, waarvan veel terug te vinden is in dit museum. Het museum beschikt over de grootste collectie beelden uit de Oudheid van heel Noord-Europa. Je vindt er onder andere Griekse en Romeinse sculpturen en Egyptische kunst. Verder vind je er ook Deense kunst en kunst uit het Franse impressionisme.

4. Museum van het Deense verzet

Dit museum stelt de heldhaftige verzetpogingen van het Deense verzet tegen Duitsland in 1940 - 1945 tentoon. Door middel van veelzeggende, sprekende foto's en videofragmenten, zie je hoe er wapens gestolen worden, treinrailsen gesaboteerd en fabrieken opgeblazen. Natuurlijk vind je er ook allerlei voorwerpen uit de oorlogs periode.

Tip: dit museum is gratis!

Ook leuk: het museum ligt in Churchill park, vlakbij de beroemde haven boulevard Langelinie en het imponerende oude fort Kastellet. Een prachtige omgeving dus, om na je museum bezoek nog eens heerlijk rond te lopen of te genieten op een terrasje!

5. Deens Licht Theather Museum

Het Revymuseet, zoals het museum officieel heet, neemt je mee door twee eeuwen van populair Deens theater. Je krijgt vanalles te zien over het oude variété theater t/m het moderne musical theater. Op het toneel wordt dit alles prachtig, levendig, tot uiting gebracht tijdens de indrukwekkende voorstellingen die worden gegeven.

In vitrines zie je hoe de prachtige kostuums door de jaren heen steeds mooier en rijker zijn ontworpen. Dit museum is zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen die hun ogen uitkijken tijdens de muziekale shows met vrolijk glitterende kostuums!

Entree Volwassenen: € 4,70 - kinderen/studenten/65+: € 3,40. Een tour kan je op afspraak krijgen en kost € 0,60 extra.

Lees ook ... 10 budgettips voor Kopenhagen

Hier tref je 10 budgettips om de mooiste plekjes van Kopenhagen voordelig te ontdekken, goedkoop naar Kopenhagen te reizen, gratis fiets- en autoroutes en meer Kopenhagen tips!
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews