De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Vancouver is verkozen tot groenste stad ter wereld! Deze stad scoort op de verschillende lijsten het hoogst.

Voorpret

Blader door online reistips met informatie over de populairste steden voor een vakantie of weekend trip en lees alles over Londen, Parijs, Barcelona, New York en Rome!

Mooiste stad ter wereld

Mooiste stad ter wereld
De mooiste steden ter wereld zijn steden waar je geen genoeg van kunt krijgen. Gezelligheid, bezienswaardigheden en veel te doen. Voor de een betekent dat shop till you drop, een ander houd van gastronomisch genieten, maar steeds belangrijker is het “groen”. 

Mooiste stad ter wereld

Steden zijn een trekpleister voor toerisme en wie verkiest nu niet een mooie, schone stad boven een smogwolk. Steden zijn van oudsher plaatsen met veel industrie en verkeer, dit gaat veelal gepaard met verschillende vormen van vervuiling. Ruimte is schaars en duur, waardoor er weinig ruimte is voor economisch nutteloos groen. Maar deze trend is aan het veranderen! Steeds meer steden willen schoon en groen zijn.

Daarom is deze lijst samengesteld met de 25 mooiste,  groenste steden ter wereld! Klik door om te zien wat er allemaal te zien en te beleven is. En kijk bij de ‘mooiste steden pagina’s’ wat de steden green, clean & serene maakt. Maar lees eerst wat een stad nu eigenlijk green, clean & serene maakt.

De mooiste steden: clean, green & serene!

Wat maakt een stad green, clean & serene? Er zijn verschillende onderzoeksbureaus bezig geweest* om lijsten samen te stellen met groene steden. Elke lijst bevat andere uitkomsten, omdat voor elke lijst verschillende criteria zijn gebruikt. Aan al deze lijsten hebben wij een weging gegeven, waardoor onze eigen top 25 eruit kwam rollen. Belangrijke punten voor steden om op te scoren zijn onder andere: quality of life, veiligheid, infrastructuur, groen, schoonheid en een weg naar duurzaamheid. Vooral vernieuwende plannen voor een groener leven scoren hoog voor de top 25.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews