De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Vancouver

Vakantie in Vancouver? Of vanuit Vancouver per camper of auto de prachtige westkust en de mooiste nationale parken van Canada ontdekken? Hier tref je tips voor een rondreis vanaf Vancouver en informatie voor het plannen van je vakantie in Vancouver Canada!

Vakantie Vancouver Canada

Slechts weinig steden liggen op zo'n mooie plek als Vancouver. Sterker nog: Vancouver is uitgeroepen tot aller mooiste stad ter wereld! Niet ver van het bruisende downtown Vancouver liggen enkele van de mooiste nationale parken van Canada die er op wachten dat je ze ontdekt. Op een goed uur rijden van Vancouver kan je bovendien fantastisch skieen! 

Vancouver zou in mentaal opzicht goed een zusje van Amsterdam kunnen zijn. Het is een moderne, liberale stad. Mulitcultureel en je treft er zelfs koffieshops. Kortom vakantie in Vancouver is een geweldige ervaring!

Actuele ticket aanbiedingen voor Vancouver

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Vancouver & Rondreis Vancouver tips

Auto rondreis Vancouver
Zie je rijden in zo'n groot ding niet zitten? Als je e.e.a. een beetje uitzoekt is een rondreis per huurauto vanaf Vancouver niet duurder dan een camper reis. Onze ervaring is dat Alamo vaak de beste aanbiedingen voor huurauto's in Canada heeft. 

Cruises vanaf Vancouver 
Ga per luxe cruise boot van Vancouver naar Alaska! Daarbij neem je de indrukwekkende inside passage waar je volop wilde dieren (walvissen, dolfijnen, arenden en beren) tegen kunt komen en je bezoekt historische plaatsen en bruisende steden! Lees meer over Cruisen langs de Canadese kust

 

Vliegen naar Vancouver terug vanaf een andere luchthaven

Heen naar Edmonton of Calgary terug vanaf Vancouver vliegen? Wil je een rondreis maken en het liefst heen en terug naar een andere luchthaven in Canada vliegen? Je kunt deze tickets makkelijk vergelijken en boeken op deze pagina van online reisbureau Tix.nl:


Stap 1.Klik linksonder de vliegtickets boeker en zoeker op uitgebreide zoekopties.
Stap 2. Vink nu afwijkende luchthaven terugvlucht aan en vul de luchthavens in waar je naartoe en vanaf waar je terug wil vliegen.
Stap 3. Klik nu op zoek en boek en Tix.nl toont je alle combinatietickets opties voor je rondreis naar Vancouver!

Meer tips  om goedkope tickets naar Vancouver te vinden!

Whistler Vancouver, de ski Vancouver tip!

Vancouver Whistler is maar 130 kilometer over een perfecte snelweg dus je bent er al in anderhalf uur. Whistler is het ski paradijs van Vancouver en dit is ook waar in 2010 de Olympische winterspelen werden gehouden.

Meer info: wintersport in Whistler

De bevolking van Vancouver

Aan de wandel door Vancouver valt je meteen op hoe relaxed en ontspannen de sfeer is. Een reis naar Vancouver is eigenlijk een kleine wereldreis. Er is een groot en kleurrijk Chinatown, Little Italy, Greektown, Japantown en een aantal kleine Koreatowns in Vancouver. Circa 6,3 % van de bevolking van Vancouver bestaat uit hispanics, 2,5 % komt van oorsprong uit Afrika 4,5 % uit Azie.

Ook de gay scene in Vancouver is booming! Helemaal sinds de openstelling van het huwelijk voor homoseksuelen in Canada! De omgeving van Davie Street in Downtown staat ook wel bekend als “Davie Village” een gezellige buurt met veel bars en restaurants. Met Stanley Park om de hoek en vlak aan het strand geen verkeerde plek als uitgangspunt om Vancouver te verkennen!

Downtown Vancouver

Downtown Vancouver bestaat uit een landtong omringd door English Bay. Het grote Stanley park beslaat een puntje van deze landtong.

Gastown één van de oudste wijken van Vancouver is een leuke wijk met oude gevels en straten. Hier tref je veel chique boutiques, leuke hotels en restaurants. Je moet zeker even een kijkje nemen bij het Canada Place en naar de top van de harbour centre tower gaan. Op een heldere dag heb je hier een fantastisch uitzicht tot aan Vancouver Island!

Vancouver Granville Island

Op het 8 hectare grote Granville island bevindt zich een grote, gezellige overdekte markt, waar vis, vlees, groente, fruit en brood verkocht worden. De vis die je hier koopt komt recht uit zee!

Ooit was Granville Island een industrieel gebied. Nu tref je er een bonte mengeling van ateliers, hippe restaurants, theaters, appartementen en woonboten.

Vancouver Canada weetjes en facts

Aantal inwoners Vancouver: 600.000

Klimaat Vancouver: De westkust heeft het mildste klimaat van Canada!

Taal Vancouver: Engels

Tijdsverschil Vancouver met Nederland: 9 uur vroeger

Kraanwater Vancouver: Drinkbaar

Munteenheid Vancouver: Canadese dollar

Visum Vancouver: Geen visum vereist voor Vancouver

ETA-reistoestemming: verplicht voor reizen naar Vancouver

Inentingen voor Vancouver: Voor reizen naar Vancouver zijn geen inentingen vereist

Stanley Park Vancouver

Stanley Park is een 405 hectare groot, groen park direct aan downtown Vancouver. Het park beslaat een oppervlakte even groot als de stad zelf! Voor een park in een grote stad als Vancouver zijn veel stukken opvallend ongerept en er zijn mooie stranden. In het park is ook het mooie Vancouver Aquarium met orka's en dolfijnen.

Tip:
Huur een fiets aan het begin van Stanley Park.

Actuele ticket aanbiedingen voor Vancouver

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews