De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De hoogste top van de Rocky Mountains is Mt Elbert, nabij Denver Colorado, met 4399 meter!


Voorpret

In de Capitool reisgids Canada staat een uitstekend hoofdstuk over de Rocky Mountans. Er is veel aandacht voor Banff & Jasper, maar ook voor de minder bekende national parks.

Bekijk deze prachtige documentaire over de Big Horns in Jasper National Park.

Rocky Mountains

Rocky Mountains

De Rocky Mountains is een prachtig hooggebergte in het westen van Noord Amerika. Het Nationaal park Rocky Mountain bezit prachtige bergen, meren en bossen en je kunt er heel veel soorten wilde dieren ontmoeten.

De Rocky Mountains beslaan een gebied van meer dan 4800 km vanaf Mexico door de Verenigde Staten naar Canada en Alaska! In deze reisgids behandelen we met name de Rocky Mountains in Canada, met de mooie Jasper & Banff National Parks en Rocky Mountain National Park nabij Denver in Colorado.

De Canadese Rocky Mountains

De Nationale Parken in de Rocky Mountains in Canada, Banff, Jasper, Waterton, Glacier, Yoho en Kootenay beslaan een groot deel van Alberta en British Columbia en zijn prachtige gebieden om te wandelen en wildlife te spotten. De ongekend mooie natuur kenmerkt zich door uitgestrekte wouden, indrukwekkende bergen en gletsjers, alpiene weiden en prachtige diepblauwe meren.Grote delen van de Rocky Mountains in Canada genieten bescherming als nationale parken. Jasper en Banff zijn de bekendste hiervan en zowel Banff, Jasper, Yoho als Kootenay zijn door de Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed.

Bijzondere Rocky Mountains reizen:

Rocky Mountains | Banff National Park

Banff National Park is het bekendste park van de Rocky Mountains en bezit enkele van de mooiste plekjes van heel Canada. Je kunt het niet bezoeken zonder onder de indruk te raken van de schoonheid van dit land.

In het bekende en wel wat toeristische plaatsje Banff kan je badderen in de Upper Hot Springs Bron. Nabij Banff is de Valley of the Ten Peaks. Een schitterende vallei aan de weg naar Moraine Lake vanaf Lake Louise.

Het mooie Lake Louise met haar turkooizen water is een ander zeer bijzonder plekje in Banff National Park en dit meer is zelfs het symbool van de Rocky Mountains geworden.

De 230 km lange Icefields Parkway loopt dwars door de Rocky Mountains van Banff National Park, via Lake Louise naar Jasper National Park. De rit van Banff naar Jasper is adembenemend en onderweg heb je een grote kans beren en ander wild te spotten. Stop absoluut even bij de Athabasca gletsjer. Als je wilt, kan je deze met een gids of per snowcoach verkennen!

Jasper National Park | Beren in the Rockies

Jasper National Park is het meest ongerepte park in de Canadese Rocky Mountains. Het plaatsje Jasper is een erg leuk en gemoedelijk stadje met aardige hotels, blokhutten en een flink aantal restaurants. Tip: je kunt hier op verschillende plekken, fantastische ritten te paard door de Rocky Mountains maken!

Bezoek zeker de Maligne Canyon, één van de mooiste canyons in de Rockies met prachtige watervallen. Ook de Athabasca falls bij de woeste Athabasca rivier zijn werkelijk spectaculair. Heb je wat langer de tijd, teken dan in voor een dagje wildwatervaren. Wil je de zwarte beer of grizzlyberen spotten? Dan moet je ook in Jasper zijn, de kans dat je in het voorjaar en in de zomer wildlife spot, zoals beren, wolven en coyotes is erg groot!

Rocky Mountain National Park

De muur van granieten bergen en eeuwig met sneeuw bedekte toppen van de Rocky Mountains lopen dwars door het midden van de Colorado. Ook Mount Elbert ligt hier, met 4399 meter boven de zeespiegel het hoogste punt van de Rocky Mountains. Het Rocky Mountain National Park in Colorado, nabij Denver, telt meer dan honderd bergen van 3350 meter en hoger. Het park werd in 1915 opgericht en de oppervlakte van Rocky Mountain bedraagt maar liefst 1068 vierkante kilometer. Het symbool van Rocky Mountain is het dikhoornschaap, die je regelmatig tegen zult komen. Deze indrukwekkende bergketen heeft enkele van de hoogste bergen van de Verenigde Staten op zijn grondgebied en is een waar mekka voor bergbeklimmers. Maar ook liefhebbers van wandelen en natuur zullen hier volop genieten. Er zijn ongeveer honderden km's aan wandelpaden en tijdens je tochten kan je beren, elanden en herten ontmoeten!

Tips: goedkope vliegtickets vinden

Vliegen van Schiphol naar Calgary of Edmonton duurt circa 8 uur en naar Vancouver of Denver circa 9,5 uur. Let echter bij het boeken van je vliegtickets op eventueel onlogische tussenstops. Hierdoor kan de vluchtduur aanmerkelijk langer zijn. Lees zeker:

Er vliegen diverse maatschappijen van Schiphol naar de Canadese Rockies. Kijk voor een goed overzicht van tickets naar Canada en de actuele prijzen bij verre vliegticket specialist Tix.nl.

Al zin in een reis naar de Rockies?

Kijk even bij de actuele aanbiedingen op deze pagina als je van plan bent naar de Rocky Mountains te reizen. Je vindt er regelmatig nieuwe aanbiedingen voor vliegtickets naar Canada en Denver, alsmede hotels, campers en car rental specials!

Ook als je op zoek bent naar goedkope reizen en hotels in de Rocky Mountains is de kans groot dat je hier jouw aanbieding vindt. Wij wensen je alvast een fantastische reis!

Tip: het meest ruige deel van de Rocky Mountains bezoeken? Go Alaska!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews