De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De favoriete vakantieplek van de New York jetset is East Hampton, Long Island. In de zomer kan je hier tijdens je reizen Donna Karan, Steven Spielberg en Jerry Seinfeld tegen komen!

Voorpret

In het reisboek Toets 1 voor het paradijs probeert de schrijver Martijn de Waal vat te krijgen op misschien wel het wonderlijkste continent op aarde: Amerika.

Amerika

Reizen naar Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden, staat op menig verlanglijstje! Een weekend naar het bruisende New York, genieten van de zon in Miami Beach of van de fantastische vergezichten over de Grand Canyon. Amerika heeft iedereen wel iets te bieden!


Op deze pagina's tref je de nodige informatie voor het plannen van je reis naar Amerika, alsmede verwijzingen naar diverse reisorganisaties en tips voor voordelig naar en in Amerika reizen!

Voordelig in Amerika reizen? Onze budgettips!

Vakantie in Amerika hoeft niet duur te zijn als je een beetje weet waar je op moet letten. Lees onze tips voor voordelig door Amerika reizen, over goede Amerikaanse gewoontes als fris bijschenken en de doggy bag, budget accommodaties en nog veel meer tips voor reizen in Amerika met een klein budget!

Actuele ticket aanbiedingen voor New York

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Reizen naar Amerika? Enkele fantastische steden!

Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden, blijft heel erg tot de verbeelding spreken! Nu zijn er ook voor het plannen van reizen binnen Amerika onbegrensde mogelijkheden... Er is zoveel te zien!

Wist je dat... bijvoorbeeld drie Amerikaanse steden tot de mooiste steden ter wereld zijn benoemd? San Francisco, Minneapolis en Portland vertegenwoordigen Amerika in de top 25! Lees meer over de mooiste steden van Amerika.

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de entertainment hoofdstad van de Amerika: Las Vegas. Geniet van alles wat de stad der steden New York te bieden heeft. Of combineer een bezoek aan het bruisende Miami met een vakantie 'on the beach' in Florida en een bezoek aan Disneyworld Orlando! Natuurlijk schoon? Ontdek de relaxte, voormalige hippiestad San Francisco.

Tips voor bijzondere rondreizen door Amerika

Legendarische reizen - Waag je aan de fenomenale Route 66. Met als beginpunt cultuurstad Chicago en als eindpunt Los Angeles, de bruisende stad met de filmindustrie van Hollywood.

Rondreizen per trein - Hier lees je alles voor een rondreis door Amerika per trein. Voor de trein kan je natuurlijk losse kaartjes kopen, maar de beroemde Amtrak trein heeft echter ook goedkope 5-, 15- of 30-daagse Amtrak railpass voor toeristen: de Amtrak Railpassen, die uitsluitend buiten Amerika worden verkocht.

Amerika rondreizen per camper - Ultieme vrijheid beleven? Ontdek Amerika op eigen houtje tijdens een roadtrip. Met een camper rijd je van stad naar stad en pak je ondertussen de indrukwekkende natuurparken mee. Duur? Bekijk onze tips voor een camper vakantie in Amerika met vele low budget ideeën! 

Zelf je rondreis door Amerika plannen - is leuk en prima te doen! Zeker met de hulp van een specialist als UStravel via hen kan je niet alleen je rondreis per auto en parkpassen regelen, ook treintickets voor de VS en geweldige villa's in Florida regelen ze voor je, 

Groepsreizen Amerika Avontuurlijke groepsreizen en speciale expeditiereizen naar Amerika zijn te boeken bij Sawadee Reizen.

De nationale parken van Amerika

Verschillende Amerikaanse nationale parken zijn wereldberoemd; het Everglades in Florida, het Rocky Mountain National Park in Colorado vlakbij Denver en natuurlijk het prachtige Grand Canyon National Park.

De National Parks in Amerika zijn vaak erg goed onderhouden en redelijk tot goed toegankelijk. In tegenstelling tot wat in Europa gebruikelijk is, zijn de meeste National Parks in Amerika niet gratis. De toegang bedraagt tussen de $10 en $20. Van de inkomsten betaalt de overheid het onderhoud.

Maak je een rondreis door Amerika en ben je van plan meerdere National Parks te bezoeken? Schaf dan een Annual Pass aan voor alle nationale parken van de USA. De Annual Pass kost circa $85 en verschaft een auto met vier volwassenen toegang tot alle National Parks. Deze passen zijn bij de toegangspoorten van de National Parks in Amerika verkrijgbaar of kijk ook eens of je er een via internet kan overkopen.

Meer informatie over Everglades Florida

Meer informatie over Grand Canyon in Arizona

Meer informatie over Rocky Mountain National Park

Vliegen naar de Verenigde Staten van Amerika

Vliegen naar de Verenigde Staten van Amerika duurt al snel tenminste een uur of acht afhankelijk van je eindbestemming. Vlieg je naar New York dan ben je circa 7 uur onderweg, maar vlieg je naar Las Vegas dan ben je al snel 11 uur aan het vliegen. De keuze van een maatschappij is dan ook niet helemaal onbelangrijk!

Met TUIfly vlieg je relatief gunstig en comfortabel naar Amerika. TUIfly heeft maar een beperkt aanbod en vliegt alleen naar Miami en Orlando. Vliegen met KLM of partner Northwest Airlines is meestal prima en de KLM take off tarieven naar Amerika zijn redelijk qua prijs. Als je de tarieven voor vliegtickets van meer maatschappijen wilt vergelijken, kijk dan ook even bij USA specialist Tix.nl . Deze hebben vaak gunstige deals van de Amerikaanse Airlines!

Tip: In de zomervakantie naar Amerika? Probeer je heenvlucht dan in de eerste weken van juli te plannen, een retourdatum in laatste weken van augustus is ook gunstig. Vliegtickets naar Amerika zijn begin juli en einde augustus tot 20% voordeliger dan van half juli tot half augustus!

Meer tips: goedkope tickets naar Amerika bemachtigen!

De beste reistijd voor Amerika

Voor Europa is de zomervakantie de populairste periode om naar Amerika te reizen. Aangezien dat ook de periode is dat veel Amerikanen op vakantie gaan, kan het dan met name in de weekenden druk zijn in de nationale parken. Plan je reis als het even kan dan ook liever in het voorjaar of het najaar. Dan is ook de natuur op zijn mooist!

Het weer in de verschillende staten van Amerika loopt per regio zeer uiteen. Tornado’s komen vooral voor in de “Tornado Alley”; Texas, Kansas en Oklahoma, maar kunnen in het seizoen ook elders in Amerika ontstaan. Het eerste tornadoseizoen is in de maanden april, mei en november.

Het orkaanseizoen loopt van medio juli tot medio oktober. Orkanen komen vooral in het zuidoosten van Amerika voor en soms in het zuidwesten. Dat hoeft je echter niet tegen te houden in die periode naar Amerika te reizen, want men kan tegenwoordig het pad van een orkaan redelijk goed voorspellen. 

In woestijngebieden kan het in de zomer erg warm worden. Zowel in Arizona en Californië als in Las Vegas, zijn 40 graden of meer tijdens de zomermaanden heel gewoon. Death Valley National Park in Californië is de heetste plaats in Amerika. Hier kan de temperatuur wel 50 graden bereiken! Alaska moet je daarentegen juist in de zomer bezoeken. De temperaturen gaan hier in de winter ruim onder nul!

Sandboarden in Oregon!

Het fenomeen snowboarden kennen we natuurlijk allemaal wel, maar wist je dat je ook kunt sandboarden?! In plaats van naar beneden boarden van een berg met sneeuw, board je naar beneden van een berg zand! In Oregon, in de USA, zijn verschillende sandboardparken te vinden, bijvoorbeeld in de duinen van Oregon waar veel sandboarders, maar ook natuurfotografen en hikers naartoe gaan. Deze nieuwe sport is momenteel heel erg populair in de USA.

Sandboard les - Wij kunnen ons voorstellen dat je nog nooit eerder hebt wezen sandboarden. Maar dat is geen probleem! Tijdens je vakantie in Amerika kan je het prima leren. In Oregon kan je namelijk les krijgen van niemand minder dan Josh Tenge, viervoudig wereldkampioen sandboarden. Een uurtje privéles kost zo'n 60 US Dollar, excl. materiaal.

Sand Master Park - De plek waar je naartoe moet gaan als je wilt sandboarden in Amerika? Het Sand Master Park in Oregon. In het hoogseizoen van 1 juni tot 1 september is het park dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur.

Geweldig golfen in Amerika

De meeste golfbanen liggen in Californië en Florida, maar ook in andere staten zoals Colorado en Oregon kan de fanatieke golfer zijn hart ophalen.

Bekijk dit overzicht met golfbanen in Amerika, handig gerangschikt per staat en inclusief waardering, greenfee en het aantal holes!

Praktische info & tips Amerika

Visum / reisdocumenten - Voor zakelijke of toeristische reizen heb je meestal geen visum nodig. Je kan in Amerika maximaal 90 dagen zonder visum reizen. Wel moet je in het bezit zijn van een geldig Nederlands paspoort die ook nog geldig is op de terugreis. Kinderen moeten een eigen paspoort hebben. Voor meer informatie of in twijfelgevallen kan je terecht bij de Amerikaanse ambassade.

Munteenheid en betalen in Amerika - In Amerika betaal je met de Amerikaanse dollar en het meest gebruikte betaalmiddel in Amerika is de creditcard. Vrijwel overal kan hier mee betaald worden. Controleer wel even voor je vertrek of je limiet voldoende is.

Fooi geven als je uiteten gaat - In restaurants is het normaal om een fooi te geven van 15 tot 20% van de rekening. Dit is hoog omdat het personeel weinig salaris ontvangt. In sommige restaurants is de fooi al inbegrepen bij de rekening, als dit het geval is staat er service of gratuity included op de rekening, dan hoef je geen extra fooi te geven.

Vaccinaties - Voor gewone reizen naar Amerika worden vaccinaties niet geadviseerd. Wel is het van groot belang dat je voordat je op reis gaat naar Amerika een reisverzekering afsluit. Zonder reisverzekering word je vaak niet geholpen in een ziekenhuis.

Drinkwater - Het drinken van kraanwater in Amerika wordt afgeraden.

Tijdsverschil met Nederland - 6 tot 11 uur vroeger

Taal - Engels en Spaans

Voltage - 110 volt

Actuele ticket aanbiedingen voor New York

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
De Vakantiediscounter € 12,50 Hou tevens rekening met de verplichte toeslag van € 2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking. Ook komt er € 10,00 bij voor het SGR-garantiefonds.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews