De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In het Everglades park nog steeds Indianen leven.

Voorpret

Bekijk hier gratis het uitgebreide verslag van National Geographic: Everglades!

Everglades Florida

Everglades Florida

Het Everglades National Park in Florida is het grootste subtropische natuurreservaat in de Verenigde Staten. Bedreigde diersoorten als de Amerikaanse krokodil kun je hier in hun natuurlijke omgeving bewonderen.

Het natuurpark Everglades is een immens gebied van 6106 km² in het zuidwesten van Florida op slechts 75 km. van Miami. In dit kwetsbare ecosysteem, gevormd door afwisselende perioden van hevige regenval en lange droogte, herbergt veel zeldzame dieren!

Everglades Florida excursie tips

De Everglades is een uniek natuurgebied dat voor het overgrote deel bestaat uit de rivier en het moeras. Dit national park beslaat een groot deel van het zuiden van de staat Florida en je treft hier bedreigde diersoorten als de manatee , de Amerikaanse krokodil en de Florida panter.

Maak een schitterende boottocht per air-boat bij de Ten Thousand Islands langs diverse oester- en zandbanken. Deze boten hebben een platte bodem waarmee ze gemakkelijk door het ondiepe water kunnen varen.

Een bijzondere manier om de mooie Everglades te ontdekken is per kano of kayak. Tip: vraag bij het informatiecentrum bij de hoofingang naar de door rangers begeleide tochten!

Everglades National Park, de hoofdingang is aan de 40001 State Road 9336 in Homestead.

Alle excursies in Florida, waaronder verschillende Everglades tours zijn gemakkelijk en voordelig online te boeken.

Everglades tour & hotel Everglades tip

Een geweldige uitvalsbasis als je de Everglades wilt ontdekken is de prachtig gelegen B&B Ivey House. De familie die dit charmante Everglades hotel runt heeft ook een eco en adventure tours bedrijf en je kunt er ter plaatse jouw tour door de Everglades samenstellen (per kayak, kano, te voet, fiets en met of zonder gids).

Een comfortabele kamer inclusief ontbijt boek je hier v.a 67,- per nacht (33,50 p.p.) De kamers zijn overigens groot genoeg voor 4 personen, wel betaal je dan iets extra's voor het ontbijt. Meer info: Ivey House  Tip: gasten van het Ivey house Everglades hotel krijgen 20% korting op Everglades tours, huur van kano's, kayaks en fietsen! 

Biscayne National Park Florida

Veel minder bekend dan de Everglades maar ook erg aantrekkelijk is het Biscayne National Park. Dit natuurgebied is de plek bij uitstek om avontuurlijke activiteiten te ondernemen zoals boottochten, vissen, kanoën en je kunt hier zelfs snorkelen! Bij Convoy Point in het park vind je een museum, auditorium en gallerij met veel informatie over de activiteiten in het park.

Biscayne National Park, Convoy Point, 9700 SW 328 Street, Homestead. Biscayne National Park is dagelijks toegankelijk van 7.00 tot 17.00 uur.

Natuurparken Florida & VS: meer tips!

Met korting de belangrijke natuurparken in de VS bezoeken? Meer info over diverse passen bij de Amerika budget reistips.

Weten hoe je goedkoop door Florida verder reist? Meer weten over superbudget slapen in de Everglades? Florida budget tips!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews