De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De beste manier om wilde dieren te spotten is vanuit een luchtballon!

Voorpret

Speel het spel 'Wildlife' en ga op zoek naar de Big Five!

Op safari in Zuid Afrika

Zuid Afrika staat bekend om zijn fantastische safaritochten. Het land telt meer dan 20 wildparken met een beeldschone flora en fauna, de Big five, een omvangrijk aantal inheemse planten en andere diersoorten.

Wij hebben onze top 10 Nationale Parken in Zuid Afrika voor je op een rijtje gezet waar je een zinderende safari kunt beleven!

Safari Zuid Afrika tip no 1? Krugerpark!

Het Krugerpark is de trots van Zuid Afrika. Dit wereldberoemde park staat bekend om de Big Five. Tijdens je safari spot je hier diverse andere diersoorten zoals de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn en veel bijzondere vogels zoals de vorkstaartscharrelaar en de geelsnaveltok. Trek zeker twee dagen uit om dit gigantische park te bezoeken.


Actuele ticket aanbiedingen voor Johannesburg

* Bekijk hier de bijkomende kosten

2. Safari Kgalagadi Transfrontier Park Zuid Afrika

In 2000 is dit park samengegaan met het Gemsbok Nationaal Park in Botswana. Daarmee is Kgalagadi Transfrontier Park het eerste grensoverschrijdende park van Afrika. Het rode en bovenal droge landschap zijn kenmerkend voor het gebied waarin de kalahari-leeuw en andere diersoorten leven.

3. Ukhahlamba Drakensberg park

Met 3482 meter heeft het Ukhahlamba Drakensberg park de hoogste bergen van Zuid Afrika. Voor klimmers is dit gebied, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, een echte uitdaging. De Drakensberg, ook wel Barrier of Spears genoemd, is een overblijfsel van de hoogvlakten die Zuid Afrika ooit bedekten.

4. Golden Gate Nationaal Park

De paddenstoelrotsen, donkere grotten en rotsformaties geven het Golden Gate Park een mysterieuze uitstraling. In dit ongerepte natuurgebied in de Vrijstaat van Zuid Afrika kan je fantastisch rondtrekken, klimmen en paardrijden.

5. Addo Elephant Nationaal Park

In de vallei van de Sundays rivier ten noorden van Port Elizabeth vind je Addo Elephant Park. Oorspronkelijk is het park opgericht om de laatste Kaapse olifanten tegen uitroeiing te beschermen. Nu leven er ruim 300 olifanten en bestaat het natuurpark uit een zeer gevarieerd landschap met duinen, bossen, grasland en vetplantvelden.

6. Augrabies Falls National Park

Laat je in dit fascinerende park verrassen door de adembenemende waterval die voorkomt uit de Orange River. Je kunt het park, dat in ‘s werelds grootste granietkloof ligt op verschillende manier verkennen. Maak een wandeltocht, beklim een berg of ga raften.

7. Pilanesberg Nationaal Park

Pilanesberg Nationaal Park ligt vlakbij Sun City. Het natuur reservaat bevindt zich in de krater van een 1200 miljoen jaar oude vulkaan dat nu een stuwmeer is. Tijdens het project Operation Genesis dat in 1979 plaatsvond werden 6000 zoogdieren in het gebied uitgezet. Vandaag de dag tref je hier 10.000 dieren die je vanuit verborgen uitkijkplekken kunt observeren.

8. Tsitsikamma Nationaal Park

Aan de kust van de Indische Oceaan ligt het Tsitsikamma Nationaal Park. Je kunt hier twee fantastische wandelingen maken: de Otter Trail en de Tsitsikamma Trail. Het zijn vrijwel dezelfde routes maar de Otter Trail vergt wel enige conditie. Je legt 42 kilometer af in 5 dagen door ruige berglandschappen en loopt van Storms River naar Nature's Valley.

9. Camdeboo Nationaal Park

In de 17e eeuw leefden de Inqua's in het Camdeboo Nationaal Park. De Valley of Desolation moet je echt gezien hebben als je in Zuid Afrika bent. Hier groeien de meest exotische bloemen,  je vindt er een fantastische ongerepte natuur en unieke eco-systemen.

10. Wilderness Nationaal Park

Wilderness Nationaal Park ligt aan de kust en wordt omringd door een groot merengebied. Tevens is het park het hart van de bekende Tuinroute. Het gebied leent zich uitstekend voor watersporten.

Op Huwelijksreis? Safari trips!

Bekijk de mooiste plekjes in Afrika voor een romantische huwelijksreis!

Actuele ticket aanbiedingen voor Johannesburg

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews