De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Masai Mara in Kenia is een Nationaal Reservaat en geen Nationaal Park omdat de leden van Masai stam hier wonen en hun kuddes hier grazen.

Voorpret

Met een Lonely Planet reisgids over Kenia op zak weet je zeker dat je niet mist in dit avontuurlijke vakantieland.

101 Kenia Safaris tips

Een safari in Kenia is erg in trek vanwege prachtige lodges en en schitterende natuurparken. Het meest beroemde is het Masai Mara Nationaal Reservaat waar je de jaarlijkse migratie van het wild vanuit Serengeti kunt meemaken.

Nu TUIfly naar Kenia vliegt is een vakantie in dit prachtige land veel betaalbaarder geworden. Lees de tips voor het plannen van Safaris en bekijk het overzicht met reisorganisaties met interessante Kenia Safari aanbiedingen!

Kenia safari tips en reisorganisaties

Of je nu kiest voor een vakantie aan de droomstranden van Mombasa en enkele dag safaris wilt maken of een avontuurlijke safari rondreis door Kenia wilt maken. Je kunt je reis heel goed zelf samenstellen.

TUIfly vliegt sinds kort direct vanaf Schiphol naar Kenia en heeft vaak voordelige aanbiedingen. Voor hotels in Mombasa, Nairobi en safari lodges kan je goed terecht bij Expedia. Je kan op deze site overigens ook prima goedkope tickets naar Nairobi of Mombasa combineren met hotels (zoek op vlucht + hotel  voor extra combinatiekorting bij gelijk boeken). 

Goedkope Kenia Safaris aanbiedingen tref je ook bij Kras reizen. Hier boek je een week strandvakantie in Mombasa voor minder dan 850,- en vanuit Mombasa kan je uitstekend dag safaris maken. Daarnaast heeft Kras ook safari rondreizen door Kenia met bezoek aan het beroemde Masai Mara Park, het Amboseli en Tsavo East National Park, het grootste natuurreservaat van Kenia. In alle parken maak je meerdere gamedrive's en zie je olifanten, leeuwen, giraffes en misschien zelfs een witte neushoorn! 

Lees ook: 6 tips om goedkoop een vliegticket naar Kenia te boeken!

Actuele ticket aanbiedingen voor Nairobi

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Kenia safaris: de grootse diermigratie in de Masai Mara

Iedereen die op safari naar Kenia gaat moet op 'n minst ook de prachtige Masai Mara bezoeken! In dit 1700 m2 grote natuurreservaat, dat behoort tot de Serengeti vlakte, komen ieder jaar in de zomer honderduizenden gnoes, gazellen en zebra's bijeen op zoek naar water en gras.

Nergens in heel Afrika kan je op hetzelfde moment zoveel dieren bij elkaar zien! Een safari door dit bijzonder natuurgebied kan op traditionele wijze per jeep, maar ook te paard of zelfs per luchtballon waarbij je over de dieren zweeft. De beste reistijd om dit gebied te bezoeken is juli, augustus en september voor de Masai Mara in Kenia of mei en juni in het aanpalende park Serengeti in Tanzania.

Tip: Netherken Safari's en Tours organiseert excursies naar alle wildreservaten van Kenia, zoals Tsavo en Amboseli National Park. De professionele safari's laten je de Keniaanse landschappen en natuurlijk de Big Five ontdekken! Ze hechten veel waarde aan het overbrengen van kennis over het ecologisch evenwicht, en vertellen je dus heel veel over alles wat je tegenkomt. Tijdens de tours verblijf je verder in de meest exclusieve lodges in hartje wildernis! Perfecte uitvalsbasis voor safari's in Kenia zijn de appartementen Jacyjoka in Nyali, een luxe wijk aan de parelwitte stranden van Mombasa. Je boekt er al een studio v.a. 15,- p.p!

Safari Kenia tip: Tsavo East National Park

Tsavo East National Park is met 12.500 m2 het grootste wildpark van Kenia. Hiervan is overigens slechts een derde toegankelijk voor het publiek, maar dat is ruim voldoende voor een perfecte safari!

In het Tsavo East National Park tref je moerassen, grasland en wat struiken. Een bijzondere boom die je hier veel ziet is de baobab. Volgens oude legendes, is dit een eigenwijze boom. De baobab hield niet van plaatsen die God voor hem uitkoos en name telkens weer de benen! Om hieraan een einde te maken heeft God hem maar ondersteboven geplant. Baobab bomen kunnen overigens erg oud worden. Sommige zijn zelfs meer dan 2.000 jaar oud!

Goede plaatsen om wildlife te spotten in Tsavo zijn o.a. de Voi river en het gebied rondom de Mudanda Rock. Ook de Aruba Dam is populair, omdat veel olifanten hier hun dorst komen lessen!

Mount Kenya & de Kilimanjaro

Het beklimmen van Mount Kenya via de Kamweti Trail met 5.195 meter, en de Kilimanjaro op de grens met Tanzania (die maar liefst 5.895 meter hoog is) spreekt tot de verbeelding van veel avontuurlijke reizigers.

Tijdens een klim naar de met sneeuw bedekte toppen van deze twee reuzen geniet je van de prachtige natuur en een schitterend landschap! Op Mount Kenia tref je dichte bossen, bamboebossen en hoger op de berg ook heide, meren en schitterende bloemen.

Het beklimmen van de Kilimanjaro, die je met een goede conditie en onder begeleiding kunt beklimmen via de Shira route duurt circa 7 dagen. Het uitzicht vanaf de top, ook wel 'het dak van Afrika' genoemd, is fenomenaal!

Een onvergetelijke overnachting?

Op een bijzondere manier overnachten? Breng dan de nacht door in een boomhut vlakbij Nairobi of aan het strand van Mombasa. Het is een onvergetelijke ervaring om in zo'n prachtige Afrikaanse boomhut te slapen.

Meer informatie over safari's en Kenia

Verblijf je in Mombasa als uitvaslbasis voor je safari? Lees dan tips en info op de Mombasa vakantiepagina.

Actuele ticket aanbiedingen voor Nairobi

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews