De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Je in Kenia een taalcursus heel goed kunt combineren met vrijwilligerswerk!

Voorpret

Lees hier alvast meer over Safariparken in Kenia!

Vrijwilligerswerk Kenia

Vrijwilligerswerk Kenia
Vrijwilligerswerk in Kenia is een prima optie om een nuttige bijdrage leveren aan de samenleving in Kenia. Of je nu wilt werken met kinderen of in de gezondheidszorg. Bekijk hieronder vrijwilligersorganisaties die zeer de moeite waard zijn en handige tips voor vrijwilligerswerk Kenia.

Vrijwilligerswerk Kenia

Wil je kennismaken met de Keniaanse cultuur en tegelijkertijd de lokale bevolking een handje helpen? In Kenia, een land van grote contrasten, zal je niet stilzitten. Armoede en Aids zijn hier nog steeds een aanzienlijk probleem. Een leerzame manier om je tijd in Kenia door te brengen is bijvoorbeeld het combineren van een taalcursus met een uitdagende vrijwilligersjob.

Je treft hier praktische informatie en organisaties waar je als vrijwilliger voor een korte of langere periode aan de slag kunt!

Vrijwilligerswerk in Kenia in een ziekenhuis of weeshuis?

Als vrijwilligers werken in de sloppenwijken van Nairobi? Bij aankomst in Kenia krijg je eerst een rondleiding. Je leert je begeleiders en mede vrijwilligers kennen. Vervolgens start je in Limuru met je vrijwilligersjob. Je werkt drie dagen in een ziekenhuis of weeshuis. De andere dagen help je mee in de sloppenwijken van Nairobi.

Werken met kinderen in Kenia? 
Vrijwilligerswerk organisatie Doingood is een non-profit stichting die zich middels mankracht en donaties inzet voor gezinnen en kinderen in achterstand situaties in Kenia. Je kunt er verschillende projecten doen. Ga bijvoorbeeld aan de slag als vrijwilliger op de El Roi school en help kinderen leren. Of kies voor werken in rehabilitatie centrum APDK, waar je in de steek gelaten kinderen met een lichamelijke handicap helpt.

Doinggood regelt voor jouw transfers, lokaal verblijf bij een gastgezin / guesthouse, 3 maaltijden per dag, drinken & een uitgebreide voorbereiding en coordinatie ter plekke. Hiervoor betaal je circa 200,- per week aan de stichting. (En worden projecten in stand gehouden.) Je vliegtickets en kosten voor visa, verzekeringen, inentingen etc. zijn niet bij de prijs inbegrepen. Lees meer >

Zorg & welzijn voor kids
Ook de organisatie Butterfly4Volunteers heeft projecten door heel Kenia waarbij je aan de slag kunt in de gezondheidszorg of op lagere scholen. Je kunt o.a. in Mombasa, Nairobi, Lamu, Kitui en Thika aan de slag.

Kenia vrijwilligerswerk tip: wildlife projecten (5 of 10 weken)

Wil je een steentje bijdragen aan de bescherming van zeeschildpadden en dolfijnen en andere bedreigde dieren in Kenia? Daarvoor worden het hele jaar vrijwilligers gezicht op een wildlife project bij Mombasa. Het aantrekkelijke van dit vrijwilligerswerk is dat je zelf ook heel veel van de mooie natuurparken van Kenia ziet. In de kosten (circa 1875,- voor 5 of of 2975,- voor 10 weken), zijn niet alleen huisvesting en alle maaltijden inbegrepen, maar ook lokaal transport van en naar de projecten en lokale begeleiding. 

Meer info over natuurbeschermingsprojecten in Kenia? Werken als vrijwilliger in het Kenia Wildlife Project!

Avontuurlijk Kenia: projecten én activiteiten

Kenia is een prachtig, divers land. Ben je er voor vrijwilligerswerk dan wil je naast het project waarschijnlijk de kans grijpen om wat te ondernemen zoals een safari maken of een stad bezoeken. Travel Active biedt een geweldig programma aan waarbij je naast het vrijwilligerswerk ook een culturele stadstour maakt, the Big Five van dichtbij zal bekijken en zelfs gaat snorkelen! Bekijk hier de projecten en kosten (reizen van 1 tot 3 maanden): Travel Active, Avontuurlijk Kenia.

Werken als leraar in Kenia

In de plaatsen Machakos, Nairobi en Rift Valley kan je als vrijwilliger aan de slag op verschillende scholen. Je onderwijst daar o.a. Engels, wiskunde en handenarbeid en je geeft sportlessen. Je verblijft voor een minimale periode van 4 weken en maximaal 6 maanden bij een gastgezin.

Enthousiast geworden? Cosmic Volunteers heeft verschillende vrijwilligers projecten in Kenia.

Vrijwilligerswerk in Kenia

In het Kamunyak Children Home wonen 15 kinderen die wees zijn geworden. Het weeshuis in Malindi is opgericht door Lizette Andeweg. Alle hulp is welkom en als vrijwilligers ondersteun je het vaste personeel. Je dagelijkse taken zullen bestaan uit het verzorgen van de kinderen en meehelpen met activiteiten zoals sporten, knutselen en spelletjes doen.

Meewerken als vrijwilliger? Hier lees je meer over het Kamunyak Children Home. Ook Stichting Kumbatio biedt de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen bij een kindertehuis in Kenia.

Reisinformatie Kenia

Ben je van plan om in Kenia als vrijwilliger aan de slag te gaan? Je kunt dan vooraf in Nederland een visum aanvragen of je kunt een visum kopen voor circa 50 US dollar op de internationale luchthavens van Nairobi of Mombasa. Na afgifte van het visum dient het paspoort nog 6 maanden geldig te zijn. Voor meer informatie kan je terecht bij de Ambassade.

Praktische algemene informatie over werken en leven in Kenia tref je op www.Kenia.go.

Ga je liever vandaag dan morgen aan de slag als vrijwilliger in Kenia? Hier vind je alle info voor het vinden van de goedkoopste vliegtickets Kenia.

Vrijwilligerswerk in andere landen in Afrika?

Weet je nog niet in welk land in Afrika je vrijwilligerswerk wilt gaan doen? Bekijk dan ook onze andere landen met projecten & info m.b.t. vrijwilligerswerk in Afrika.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews