De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Ieder jaar International Volunteer Day for Economic and Social Development wordt gehouden.

Voorpret

Aan de slag als vrijwilliger in Egypte. Lees het boek Hoe word ik vrijwilliger in het buitenland? van Marcel Gansevoort.

Vrijwilligerswerk Egypte

Vrijwilligerswerk Egypte
Een vakantie combineren met vrijwilligerswerk Egypte? Egypte biedt volop mogelijkheden om mee te werken op diverse vrijwilligersprojecten: creatieve activiteiten organiseren, werken in een dierenasiel of Engelse les geven. Op deze manier leer je het land écht leren kennen. Lees hieronder al onze vrijwilligerswerk Egypte info & tips.

Vrijwilligerswerk Egypte

Egypte met haar tempels, sprookjesachtige steden en piramides staat bekend als een geweldig vakantieland. Wat je tijdens een vakantie vaak niet ziet is de armoede. Ook in Egypte hebben ze nog altijd vrijwilligers nodig. Wij hebben een aantal projecten uitgelicht!

Vrijwilligerswerk in Egypte

Cadip Volunteering Worldwide biedt je de mogelijkheid om mee te werken op lokale projecten in Alexandrie, aan de Middellandse zee in het noorden van Egypte. Op lokale plekken in de stad kun je meehelpen met het organiseren van kunst en handwerk lessen zodat jongeren hun creativiteit kunnen ontwikkelen.

Ben je 18 jaar of ouder? Ga dan aan de slag op dit leerzame project. Je tijd in Alexandrie zal je verblijven in een jeugherberg.

Verzorg gewonde dieren in Egypte!

S.P.A.R.E. is de Society for Protection of Animal Rights in Cairo, Egypte. Zij nemen de zorg op zich voor gewonde dieren, honden en katten die zijn vergiftigd en dieren die worden uitgeroeid. Je kunt deze organisatie op veel manieren steunen. Een praktische en leerzaam mogelijkheid is door als vrijwilliger aan de slag te gaan in het dierenasiel.

Lees hier meer over wat je allemaal kunt zien en doen in Cairo.

Geef Engelse les in Egypte

Het Arabic Cultural Immersion Project geeft je de mogelijkheid om zowel meer over de Arabische taal en de cultuur te leren terwijl je vrijwilligerswerk doet in de vorm van het geven van Engelse les. De organisatie die dit mogelijk maakt is Cultural Extremes.

Het programma duurt 10 weken waarin je 4 weken een TEFL (Teaching English as a Foreign Language) cursus volgt en 6 weken Engelse les onderwijst.

Je kunt ook Arabisch leren in Marokko, bekijk hiervoor de leuke taalreizen van Travel Active!

Reisinformatie Egypte

Staat vrijwilligerswerk in Egypte hoog op je verlanglijstje? Een goede voorbereiding is dan een belangrijk aspect. Voor reizen naar Egypte is een visum verplicht. Indien je een visum aanvraagt bij de ambassade dient je paspoort op de geplande reisdatum nog 6 maanden geldig te zijn. Je kunt ook een visum aanschaffen bij aankomst in Egypte dan moet je paspoort na verblijf sowieso nog 2 maanden geldig zijn.

De beste reistijd om naar Egypte te gaan zijn de maanden April en Mei. Dan is het er nog niet heel heet (+- 25 graden), niet druk en reizen zijn goedkoop. Wil jij in je meivakantie vrijwilligerswerk gaan doen? Lees dan hier meer over Egypte in de meivakantie, reisaanbiedingen en tips.

Vaccinaties? Niet verplicht maar wel aanbevolen!
Gezond zijn en gezond blijven is een must als je op reis bent, daarom is het voor Egypte aan te raden om inentingen tegen Hepatitis A en DTP te halen. Ga voor meer informatie naar de organisatie voor wereldgezondheidszorg.

Meer lezen? Alles over de geweldige steden die het land rijk is: onder andere Hurghada, Luxor en Sharm el Sheikh. Bovendien tref je hier alle tips voor het vinden van de goedkoopste vliegtickets naar Egypte.

Vrijwilligerswerk in andere landen in Afrika?

Niet alleen in Egypte kunnen ze alle vrijwillige hulp gebruiken. In een handig vrijwilligerswerk Afrika overzicht hebben wij een aantal landen in Afrika uitgelicht:

Vrijwilligerswerk Kenia
Vrijwilligerswerk Marokko

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews