De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De bouw van de tempel van Karnak in Luxor duurde 1500 jaar.

Voorpret

Lees de thriller Het laatste offer van Simone van de Vlugt, waarin er een belangrijke archeologische ontdekking wordt gedaan in Luxor!

Luxor

De historische stad Luxor in Egypte is feitelijk een groot openlucht museum. Een bezoek aan deze prachtige stad aan de rivier de Nijl, is een hoogtepunt tijdens je reis in Egypte!

In Luxor hebben de farao's overal hun sporen nagelaten. Hier tref je de beroemde koningsgraven, indrukwekkende tempels en de schitterende Koningsvallei.

Luxor Egypte

De stad Luxor, die 430.000 inwoners telt, staat op de plaats van het oude Thebe dat ooit de hoofdstad was van het oude Egypte en in zijn bloeiperiode meer dan 1 miljoen inwoners had.

Luxor is bekend door de vele archeologische opgravingen in de omgeving van de stad. Daarnaast is Luxor, door haar ligging aan de oevers van de Nijl, tevens een belangrijke plek voor vertrek en aankomst van Nijlcruises.

Luxor cruise overweeg je een cruise over de Nijl vanaf Luxor? Lees: Cruise Luxor tips.

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Luxor

Reizen Luxor, Hurghada - Luxor of Cairo - Luxor.

Een week naar Luxor om de beroemde tempels te bezoeken? Of vakantie in Sharm el Sheik of Hurghada met reizen naar Luxor combineren? Hier tref je een overzicht met Luxor reizen en cruises, in combinatie met een bezoek aan de Piramides bij Cairo, of een weekje zon, strand en snorkelen in de Rode Zee! Zelf je reis organiseren? Kijk hieronder bij de tips voor vliegen naar Luxor waar je combinatie tickets vanaf Amsterdam voor met extra stop in Cairo kunt vinden.

De Luxor tempel & de tempel van Karnak

Eén van de belangrijkste tempels in Luxor en tevens één van de belangrijkste uit het oude Egyppte is de Luxor tempel. De maar liefst 242 meter lange tempel is gebouwd in opdracht van Amenhotep III en opgedragen aan de triade van Thebe.

Het tempelcomplex van Karnak is een van de grootste architectonische meesterwerken op aarde. Dit complex ligt 2.5 km ten noorden van de Luxor tempel en de bouw duurde maar liefst 1500 jaar.

De tempels van Karnak vormen het grootste tempelcomplex dat de farao's ooit hebben gebouwd en het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Dit enorme complex staat op een terrein van maar liefst 40 hectare en alleen al de Hypostylezaal is 5600 m2 groot. De tempels zijn via een promenade van 3 kilometer, vroeger een dromos geheten, verbonden met de tempel van Luxor.

Luxor > Vallei der Koningen

Van al de oude graven in de Vallei der Koningen, die tot dusver opgegraven zijn, bleek alleen het graf van de beroemde farao Toetanchamon ongeschonden te zijn. Er zijn maar liefst 65 graftombes geïdentificeerd, waarvan er helaas al veel schatten verdwenen waren.

De mooiste tombe in het Dal der Koningen, hoe de Vallei ook wel genoemd wordt, is die van Nefertari; de vrouw van de machtige farao Ramses. Deze graftombe is feitelijk een prachtig geschilderde liefdesverklaring van de machtige farao aan zijn vrouw.

Tempelcomplex Deir el-Bahri

Dit complex van dodentempels en tombes ligt op de westelijke oever van de Nijl. Het meest bijzondere bouwwerk is de terrastempel van Hatsjepsut, die gedeeltelijk is uitgehakt in een rotswand. De farao Hatsjepsut liet de indrukwekkende tempel bouwen ter ere van de godin Hathor

Reizen Luxor: vlucht Luxor of trein naar Luxor

De meeste toeristen die naar Luxor vliegen bezoeken eerst Cairo en de Piramides van Gizeh en vliegen vanaf daar door naar Luxor. Handig: kies voor combinatie vliegtickets Luxor + Cairo (maar er zijn meer combi-tickets mogelijk). Kijk daarvoor bij alle vliegticket Cairo tips.

Vliegen naar Luxor Als je de tarieven voor vliegtickets Luxor van alle luchtvaartmaatschappijen wilt vergelijken, start dan bij een grote specialist als Tx.nl. Deze vergelijken de bekende lijndiensten met goedkope lowcost alternatieven. Je hebt dus meteen inzicht in alle opties! Lees ook: tips om goedkope tickets naar Egypte te vinden

De Kolossen van Memnon

Dit zijn twee reusachtige standbeelden van farao Amenhotep III op de westoever van de Nijl vlakbij Luxor. De 16 meter hoge beelden stonden oorspronkelijk aan de poort van de tempel van de farao.

Beste reistijd & temperatuur Luxor

De maximum temperatuur in Luxor loopt tijdens onze zomervakantie op tot circa 40 graden, in december of januari kan deze ook nog een plezierige 22 graden zijn. Voor reizen naar Luxor of een cruise over de Nijl is de beste reistijd van eind september tot begin april.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews