De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Farao Hatsjepsoet een vrouw was? Ze regeerde als één van de weinige vrouwelijke farao's meer dan 20 jaar en was dus erg succesvol.

 

Voorpret

Lees het boek "de koning van Luxor" geschreven door Phillip van den Berg. Het boek beschrijft het ongelovelijke verhaal van Howard Carter die het graf van Farao Toetanchamon ontdekte.

Excursies Luxor

Excursies Luxor
Wil jij de Egyptische stad Luxor ontdekken? Dat kan! Hieronder vind je een overzicht met leuke excursies die je de mooiste plekken van Luxor laten zien!

Luxor excursie: 5-daagse vakantiecruise

Ga aan boord van de MS. Sonesta en geniet 5 dagen lang van een luxe cruise van Luxor naar Aswan. Dit schip brengt je langs de mooiste bezienswaardigheden en biedt ook aan boord diverse faciliteiten. Je overnacht in een luxe cabine en kunt aan boord genieten van het heerlijke zwembad en de verschillende restaurant en bars. Je verblijf op dit luxe schip is gebaseerd op volpension. 

Dag 1 Je gaat vroeg aan boord en bezoekt de tempels van Karnak en Luxor. Ook ga je naar de Koningen Vallei en ontdek je de Westelijke Jordaanoever. 's Avonds een buikdansshow.
Dag 2 Vaar je langs de Nijl en kun je genieten van het prachtige uitzicht. De discotheek wordt geopend en je kunt heerlijke cocktails drinken. Overnachting in Esna.
Dag 3
Breng je een bezoek aan de Edfu Tempel en vaar je vervolgens naar Kom Ombo. Daar ga je genieten van een Galabya partij in de avond. Overnachting in Kom Ombo.
Dag 4
Ga je naar de Kom Ombo tempel, en vaart het schip door naar Aswan. Daar bezoek je de Hoge Dam, de steengroeven Côte de Granit  en de Tempel van Philae. Je maakt een ritje rond Felucca Kitchener eiland en 's avonds is er een
folklore show. Overnachting in Aswan.
Dag 5 Na het ontbijt kun je uitchecken en dit is het einde van de cruise.

Deze fantastische cruise en nog veel meer cruises over de Nijl boek je het voordeligst als complete reis. Bekijk alle informatie over een Nijlcruise reis.

Excursie Luxor: 2-daagse Best of Luxor tour

Deze 2-daagse Luxor excursie brengt je langs een heleboel leuke bezienswaardigheden. Je komt langs een aantal beroemde tempels waaronder die van Karnak, Luxor en Thebe. Ook breng je een bezoek aan de Koningen vallei en de dodentempel van koning Hatsjepsoet met prachtige Egyptische cultuur. Verder kom je langs de westelijke nijloever en kun je onder de grond van de suikerplantages en woestijn farao's vinden. Bij deze Luxor excursie word je alle dagen opgehaald bij je accomodatie en word je na afloop ook weer netjes teruggebracht.

Deze tour is dagelijks in 6 talen te maken en boek je al voor ca. 135,- p.p.  Meer info en / of boeken? Klik hier.

De Koningen Vallei: bijzondere Luxor excursie!

Deze beroemde vallei bestaat uit twee delen: het Oostelijke en Westelijke deel. Het Oostelijke deel is toegankelijk voor toeristen en is dan ook de bestemming van deze Luxor Excursie. Je vind hier een heleboel graftombes waaronder het graf van de beroemde farao Toetanchamon. In het Westelijke deel liggen waarschijnlijk nog steeds graven die nog niet zijn ontdekt en daarom is dit gebied alleen toegankelijk voor wetenschappers.

Deze fantastische Luxor excursie duurt zo'n 6 uur en is dagelijks te maken in 11 talen. Bekijk alle excursies in Egypte en boek online.

Karnak & Luxor tempel

Een van de beroemdste tempels uit het oude Egypte is de Luxor Tempel.  De tempel is ca. 242 meter lang en daarmee ook een van de grootste. De tempel laat je typische Egyptische kunsten zien. Via de driomos of sfinxenlaan kom je bij de tempel van Karnak terecht. De ingang wordt bewaakt door 2 prachtige kolossen van Ramses. De mooiste delen van dit bijzondere tempel complex zijn: de hypostylenzaal, het binnenplein van Amenhotep, de tempel van Seti en de tempel van Amon-Re.

Deze Luxor excursie duurt ongeveer 4 uurtjes en is dagelijks te maken in 11 verschillende talen. Prijs: ca. 65,- p.p. Meer info en/of boeken.

Geluid en licht show

Deze leuke show laat je kennismaken met de tempel van Karnak. De show brengt je de historische verhalen over de stad Luxor en over deze tempel. Ook vertelt de show je op prachtige wijze over de prestaties en het werk van de verschillende farao's die in de tempel van Karnak gewerkt hebben.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews