De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Archeologen denken dat nog ongeveer driekwart van de waardevolle schatten uit de Oudheid  begraven liggen onder het zand in Egypte. Veel is namelijk nooit gevonden.

Voorpret

Lees het boek Cairo taxi's van Khaled Al Khamissi! Dit is een bundel van 58 spannende & grappige gesprekken en avonturen die de schrijver heeft beleefd met taxichauffeurs in Cairo.

Excursies Cairo

Excursies Cairo
Cairo is een stad waar je je ogen uit kijkt. Deze Egyptische plaats barst van de bezienswaardigheden. Wil jij weten welke plekken nou echt de moeite waard zijn om te bezoeken? Lees dan gauw verder want wij hebben de leukste eruit gezocht en voor je op een rij gezet!

Cairo excursie: City tour

Deze excursie is superleuk voor wie aan de cultuur van Cairo wil snuiven. Tijdens deze tour maak je kennis met de grootste stad van het Midden-Oosten en Afrika. Je gaat namelijk naar het populaire historisch museum waar je de mooiste collecties Egyptische oudheden kunt bekijken die gevonden zijn in de tijd van het Oude Koninkrijk. Je kunt hier onder andere de beroemde schatten van koning Tut Angh Amon bekijken.

Na het bezoek aan dit museum brengt je tijdens deze tour ook een bezoekje aan de oudste winkelstraat van Cairo: de Khan El Khalili Bazaar. Je vind hier tal van kraampjes met kleding, stoffen en etenswaren die je doen denken aan de typische Islamitische beschaving. Aan het eind van de tour wordt je netjes terug gebracht naar je accomodatie.

De tour duurt zo'n 4 uurtjes en je kunt hem dagelijks maken. Je kan zelf uitkiezen in welke taal je de Cairo excursie wil maken. Lijkt het jou wat? Boek dan online direct deze excursie (je dient wel in het bezit te zijn van een credit card).

2-day tour Het is ook mogelijk om een extra dag toe te voegen aan het programma hierboven. De tweede dag zul je dan de Egyptische piramides aan de westelijke oever van de Nijl bekijken. Je betaalt dan ca. 146,- p.p.

Culinaire excursie Cairo: Een Nijl dinnercruise

Voor ca. 43,- p.p kun je genieten van de heerlijke Egyptische keuken tijdens een dinner cruise over de bekendste rivier van Egypte: de Nijl. Je wordt bij je hotel opgehaald met een minibus die je naar de pier zal brengen. Hier stap je aan boord en kun je genieten van een 3 uur durende dinner cruise vol entertainment. Buikdanseressen en zangers bezorgen je die typische Egyptische sfeer. Het uitzicht vanaf de boot op de 's avonds verlichte stad maakt het feestje compleet. Kortom een echte aanrader!

Om deze Cairo excursie alvast te boeken: klik hier. Let op: je hebt wel een credit card nodig!

Meer lezen over vakantie cruises over de Nijl? Bekijk dan de reisgids Nijlcruises.

Bezienswaardigheden Cairo: Piramides van Gizeh

Deze geweldige piramides zijn een must-see tijdens je vakantie in Egypte! Ze zijn wereldberoemd en de grote piramide van Cheops is zelfs verkozen tot één van de wereldwonderen. Tijdens deze Cairo excursie krjig je ook de gelegenheid om de bekende Sfinx te bekijken, het beeld dat half leeuw half mens is.

Boek deze excursie direct online.

Dagje Alexandrië

Ook bij deze excursie wordt je weer opgehaald bij je hotel. Daarna zal je rondom Alexandrië rijden en een bezoek brengen aan het Nationale Egyptische Museum. Dit museum was vroeger een paleis en is gebouwd in de stijl van een Italiaans landhuis. Het gebouw bestaat in totaal uit 3.480 vierkante meter. Verder kun je rondom het gebouw genieten van de prachtige tuinen vol met bloeiende planten en prachtige bomen. Er zijn op dit moment zo'n 1800 artefacten die je de rijke geschiedenis van Alexandrië laten zien. Je maakt kennis met de Faronische, Romeinse, Koptische en Islamitische tijdperken. Tijdens deze dag uit kom je tevens langs de beroemde catacomben en zie je natuurlijk ook de Pompei pilaar. Het museum is enorm groot en zal daarom zeker een hele dag in beslag nemen. Meer info en prijzen.

Al-Azhar Park

Wie zin heeft in een wandeling zal zeker genieten in het Al Azhar park. Je kunt hier lekker tot rust komen en alle drukte uit het chaotische Cairo even ontvluchten. Het park met al zijn prachtige groen, mooie voetpaden en fonteinen bestaat sinds 2005 en is populair bij toeristen. Je kunt hier ook de Ayyubid-muur uit de 12e eeuw bekijken en genieten van een hapje en een drankje in de rustige cafés. Ook kinderen vermaken zich prima in dit park. Er staan diverse speeltoestellen.

Het park is gratis te bezoeken en is dagelijks open tussen 9.00 en 24.00.

Kamelentocht

Het ook vaak mogelijk om bij je reisorganistatie excursies te boeken. De kamelentocht is meestal ook een optie. Het is natuurlijk superleuk om eens op een kameel te rijden. Vaak zijn deze tochten best wel lang. Mocht je kinderen hebben dan is het meestal ook mogelijk een klein ritje op het strand te maken. Kijk gewoon even in de informatie boeken in het hotel.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews