De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Vrijwilligers met een medische achtergrond hard nodig zijn in Afrika?

Voorpret

Bij Activity International tref je beschrijvingen van zowel korte als lange vrijwilligerswerk projecten in 11 verschillende landen in Afrika. Wildlife projecten en meer vanaf 2 weken!

Vrijwilligerswerk Afrika

Vrijwilligerswerk Afrika

Staat vrijwilligerswerk in Afrika hoog op jouw verlanglijstje? Het continent Afrika kent nog altijd veel armoede. Alle hulp is daarom meer dan welkom. Wij belichten in onze Afrika vrijwilligerswerk special bijzondere vrijwilligersprojecten in o.a. Egypte, Ghana, Kenia, Marokko & Zuid Afrika. Je leest hier alles wat je moet weten over vrijwilligerswerk Afrika in weeshuizen, vrijwilligerswerk met wildlife in de natuurparken en meer tips.

Vrijwilligerswerk Afrika | Weeshuis of wildlife

Zuid Afrika wordt steeds populairder als vakantieland. En ook als bestemming voor een sabbatical is dit geweldige land een prima optie. Je kunt als vrijwilliger op een van de vele projecten op verschillende manieren meehelpen. Bijvoorbeeld weeskinderen opvangen, je kunt activiteiten organiseren op zondagsscholen of meewerken in een apen opvangcentrum.

Wildlife projecten in Zuid-Afrika
Er zijn in Zuid Afrika geweldige projecten waar je je als dierenliefhebber helemaal uit kunt leven. De wildlifeprojecten bieden mogelijkheid om in een cheeta of leeuwen opvangcentrum te werken, mee te werken aan een walvissenproject of zelf in een neushoorn en olifanten center waar je gegevens verzameld! Zie jij jezelf al achterin een jeep zitten? 

Een ander voorbeeld van vrijwilligerswerkprojecten met dieren is helpen in een opvang voor mishandelde paarden in het Kruger Park of een opvangcentrum voor wees aapjes. Als vrijwilliger vanaf 17 jaar kan je hier al vanaf 2 weken terecht (en hoe langer je kunt blijven hoe liever natuurlijk). 

Voor je plaatsing in de Zuid Afrika Wildlife vrijwilligersprojecten betaal je een bijdrage die ergens start rond de 1200,-  voor 2 weken tot iets van 2600,- voor 6 weken. Hierbij inbegrepen is de huisvesting, je maaltijden tijdens je reis, transfers en begeleiding.

Vrijwilligerswerk met Zuid-Afrikaanse kinderen
In de provincie Mpumalanga organiseren de vrijwilligers van The Shelter Ministries ieder weekend Zondagsscholen. Wat begon met 8 kinderen is nu uitgegroeid tot 1000 kinderen per weekend. Vrijwilligers kunnen meewerken aan verschillende projecten. Als zondagsschoolwerker werk je minimaal 3 maanden als vrijwilliger. Je bereidt activiteiten voor zoals een verhaal, liederen en een bijzondere activiteit, bijvoorbeeld puzzelen of drama en spel. In het weekend bezoek je de zondagsscholen. Meer info over The Shelter Ministries.

Helpen in het apen opvangcentrum
Het apen rehabilitatiecentrum vlakbij Letsitele in de provincie Limpopo worden gewonde apen en apen die verlaten zijn door hun ouders opgevangen. Dit particuliere centrum wordt gerund door een familie. Als vrijwilliger kan je verschillende werkzaamheden verrichten: bereiden van maaltijden, helpen bij de (medische) verzorging, bezoekers en kinderen rondleiden en assisteren bij de vrijlating van de dieren. Kijk hier voor meer info over het apen rehabilitatiecentrum.

Vrijwilligerswerk in Afrika? Ontdek Ghana

Aan de westkust van Afrika ligt Ghana, omringd door de landen Ivoorkust, Burkina Faso en Togo. Het land biedt vrijwilligers een groot aantal uitdagende jobs o.a. het ondersteunen van lokale ontwikkelingsorganisaties in hun werkzaamheden, activiteiten organiseren voor mindervalide mensen en les geven op scholen. Ghana is geliefd onder reizigers omdat het een vriendelijk en relatief veilig land is. De bevolking hecht zich nog heel erg aan traditionele gewoontes in Ghana. Familie en religie zijn hier heel belangrijk.

Vrijwilligerswerk in Ghana: Wat kun je allemaal doen?
Northern Ghana Volunteers (NorGhaVo) is een organisatie die  mensen wil motiveren om aan de slag te gaan als vrijwilliger. Ben je minimaal 3 maanden beschikbaar? Bij NorGhaVo is plek voor vrijwilligers op allerlei projecten. Organiseer bijvoorbeeld activiteiten voor lichamelijk gehandicapten en blinden, help straatkinderen of draag bij aan de vrouwenontwikkeling. Ook kun je op computerscholen jouw computerkennis overdragen op de Ghaneese bevolking.

Vrijwilligerswerk met sportactiviteiten
Veel kinderen in Ghana beleven veel plezier aan sport en spel. De organisatie Good Work Ghana is continu op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Ben jij creatief in het bedenken van activiteiten en houd je van kinderen? Dan is dit echt een project voor jou! Ook voor andere projecten in o.a. een weeshuis kan Good Work vrijwillige hulp gebruiken.

Helpen in het dagelijkse leven in Ghana
Als vrijwilliger bij Ontmoet Afrika beleef je hoe het er in het dagelijks leven aan toe gaat in Ghana. Ontmoet Afrika biedt talloze mogelijkheden voor vrijwilligerswerk aan. Zo kan je meewerken bij diverse lokale ontwikkelingsorganisaties of fysiotherapie geven aan kleine kinderen. Je woont in deze periode bij een gastgezin waar je volledig meedraait.

Nuttig werk doen? Word vrijwilliger in Kenia

Wil je meer leren over de Keniaanse cultuur en tegelijkertijd lokaal je steentje bijdragen? Ga aan de slag als vrijwilliger in Kenia. Verzorg weesjes in een kinderopvang of geef les in Engels, wiskunde of handenarbeid. Ook voorlichting over Aids is nog altijd hard nodig.

Leuk en leerzaam! Volg naast je werk als vrijwilliger een taalcursus.

Vrijwillig je steentje bijdragen in Marokko?

Staat werken als vrijwilliger in Marokko op jouw lijstje van things to do? Marokko is een bestemming waar je  vrijwilligerswerk prima kunt combineren met het leren van de Arabische of Franse taal. Bovendien is een praktische bijdrage zoals het schilderen van schoolgebouwen altijd mogelijk.

Vrijwilligersprojecten Afrika | Help mee in Egypte

Egypte staat bekend om de gigantische piramides en heerlijke badplaatsen, Hurghada en Sharm el Sheikh. Je denkt bij vrijwilligerswerk niet direct aan Egypte maar ook hier kunnen ze nog veel hulp gebruiken. Het aangename met het nuttige verenigen? Combineer een vakantie met vrijwilligerswerk in Egypte en steek je handen uit de mouwen op verschillende projecten.

Meer info & tips voor vrijwilligerswerk in Afrika

In veel landen in Afrika is een visum verplicht. Voor al je vragen en informatie over het regelen van een visum kun je terecht op de website van de ambassades.

Vaccinaties? Niet altijd verplicht maar wel aanbevolen!
Gezond zijn en gezond blijven is een must als je op reis bent, daarom is het voor Afrikaanse landen vaak verplicht en anders aan te raden om inentingen te halen. Voor meer informatie over vaccinaties per land: Organisatie voor wereldgezondheidszorg

Travel Active biedt programma's naar onder andere Zambia, Kenia, Kaapstad en Ghana.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews