De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Ghana heeft een kustlijn van meer dan 530 kilometer lang!

Voorpret

Leuk voor kinderen: de film Zoop in Afrika!

Cultuur Ghana

Cultuur Ghana
De cultuur in Ghana is er een met oude gebruiken die nog steeds voortleven. Ook handwerk is typisch Ghanees. Ghanezen zijn dol op dansen, muziek maken en lekker eten en dat alles samen met familie! In Ghana zijn de mensen erg vriendelijk en behulpzaam.

Oude Ghanese gebruiken

Ghanezen hechten erg aan oude gebruiken. Het hele jaar door zijn er festivals die deze oude gebruiken herdenken en benadrukken. De meeste oude gebruiken zijn bewaard gebleven in Kumasi, de belangrijkste stad in de regio Ashanti. Als je de Ghaneze cultuur wilt proeven kun je het beste naar Ghana reizen in een periode dat er een festival plaatsvindt.

Ook leuk!  Een tijdje gaan werken als vrijwilliger in Ghana. Meer informatie over vrijwilligerswerk in onder andere Ghana vind je in onze Vrijwilligerswerk Afrika reisgids

Ghanees handwerk

Handwerk kom je overal in Ghana tegen, zo zie je veel pottenbakkers, houtbewerkers en wevers. De meest prachtige voorwerpen worden gemaakt, van prachtige potten in alle kleuren die je maar kunt bedenken of mooie handgemaakte kleden en doeken.

Echt Ghanees zijn de Kente- en Adinkrastoffen. Kente is de meest bekende weefvorm. Dit zijn smalle lappen geweven stof die samen een grotere lap stof vormen. Adrinkra is stof met daarop symbolen die staan voor bijvoorbeeld moed en hoop.

Traditionele dans

Ghanezen zijn dol op dansen, dus je ziet erg veel dansgroepen als je door Ghana reist. De traditionele dansen zijn eg geliefd, maar er worden ook nieuwe dansen ontwikkeld. Er wordt veel gedanst onder begeleiding van percussiemuziek. De meest moderne Ghanese dansmuziek is highlife, maar ook gospelmuziek en reggae zijn erg geliefd.

De Ghanese keuken

De Ghanese keuken is een keuken waarin je veel deeggerechten, vis, vlees, gevogelte, sauzen en soepen ziet. Veel gerechten zijn pittig. Voor typisch Ghanese gerechten en meer informatie over de Ghanese keuken, bekijk je onze pagina De Ghanese Keuken.

Samenzijn - De kerk

Het lijkt wel alsof alle mensen in Ghana even vriendelijk zijn. Ghanezen zijn erg behulpzaam en gesteld op familie. Samenzijn is erg belangrijk. Families wonen bij elkaar, maken samen eten en wassen samen. Ook gaan ze samen naar de kerk, waar ze samen zingen, dansen, discussiëren over het geloof en over maatschappelijke problemen.

Vakantie Ghana > Meer informatie!

Voor meer informatie over een vakantie naar Ghana kijk je op onze pagina Vakantie Ghana.

Bekijk ook onze pagina over de prachtige stad Kumasi!

Wil je meer weten over de stad Accra, neem dan zeker een kijkje op onze pagina Accra Ghana.

Voor meer info over eten in Ghana ga je naar De Ghanese Keuken.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews