De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Ghana

Ghana

Tijdens een vakantie in Ghana maak je kennis met een rijke geschiedenis, cultuur en prachtige natuur. Lees onze tips en geniet nog meer van je vakantie in Ghana!

Vakantie Ghana

Tijdens je vakantie in Ghana kun je in erg luxe hotels en resorts verblijven, maar ook hostels zijn leuke slaapplekken! De luxere hotels beschikken vaak over een zwembad, tennisbaan en tropische tuin in Ghanese stijl. Heerlijk genieten en relaxen in een van de mooie hotels of resorts is ideaal voor een ontspannen vakantie. Boek een hotel in een van de mooie steden van Ghana en ontdek de Ghanese cultuur, natuur en het uitgaansleven!

Ghana op een andere manier ontdekken? Vrijwilligerswerk Afrika projecten uitgelicht!

Vakantie in Accra Ghana

Accra is de hoofdstad van Ghana en tevens een erg toeristische stad aan de Atlantische Oceaan. Accra is een moderne havenstad met een bruisend nachtleven. Je kunt in Accra ontzettend veel leuke dingen doen. Zo kun je een bezoekje brengen aan de centrale bibliotheek of aan het nationaal museum. Heb je zin in een dagje strand? Bezoek dan Coco Beach!

Meer informatie over Accra!

Kumasi in Ghana

Op 250 kilometer afstand van hoofdstad Accra, in het centrum van de regio Ashanti, ligt de op een na grootste stad van Ghana, namelijk Kumasi. Je kunt Kumasi bereiken per trein of nationaal vliegtuig vanuit Accra. De enorm drukke stad is erg belangrijk als het gaat om de cacaoteelt. Ook wordt er lokaal hardhout gekapt en bewerkt. Kumasi is een van de rijkere steden van Ghana. Neem een kijkje bij bijzondere bezienswaardigheden zoals het paleis van de Ashanti koning of bezoek de chaotische markt met kleding, fruit, souvenirs en groente!

Meer informatie: Bekijk de Kumasi Ghana pagina

Cape Coast Ghana

Cape Coast is een van de meest historische steden van Ghana en prachtig gelegen aan zee. Toen er in Afrika nog handel in slaven plaatsvond, werden slaven hier op de boot gezet en kwamen waarschijnlijk nooit meer terug. Dit punt wordt ook wel ‘Point of no return' genoemd. Kenmerken van Cape Coast zijn prachtige historische forten, mooie kerken, smalle straatjes en bovenal de enorme verkeerschaos. Dit is alleen al leuk om naar te kijken!

Elmina in Ghana

Elmina, met 35.000 inwoners, was vroeger een belangrijke handelsstad. In 1482 werd hier door de Portugezen een fort gebouwd, fort Elmina. Dit was de eerste Europese nederzetting in West-Afrika en was bedoeld om goud te winnen. Elmina betekent de mijn. Enkele eeuwen later werd Elmina het centrum van de slavenhandel van de West-Indische Compagnie.

In Elmina zijn nu een Nederlandse begraafplaats en wijk. Veel inwoners hebben een Nederlandse achternaam! Het fort Elmina is zeker een bezoekje waard! Je krijgt er een goed beeld van hoe de slaven leefden en werden behandeld.

Heksendorp Gambaga

Vrouwen die door hun familie of dorpsgenoten worden verdacht van hekserij vluchten vaak naar Gambaga, het heksendorp. In dit dorp proberen priesters de vrouwen met behulp van goden en rituelen te genezen!

Moskee in Larabanga

In Larabanga leeft een kleine moslimgemeenschap. De moskee in Larabanga is de oudste van heel West-Afrika en trekt dan ook veel toeristen! Zeker een bezoekje waard!

Weer in Ghana

Ghana kent een tropisch klimaat waar de temperatuur wisselt, maar over het algemeen tussen de 21 en 32 graden ligt. Twee keer per jaar is er een regenseizoen in Ghana. In deze seizoenen zijn er bijna elke dag korte, maar hevige regenbuien waarna de zon opeens weer schijnt. Van november tot maart is het erg droog en heet in Ghana. Bekijk ook het actuele weerbeeld van Ghana.

Reizen Ghana > praktische info & tips

Praktische informatie voor reizen naar Ghana m.b.t. de vlucht, de beste reistijd, paspoort en visum, vaccinaties en gezondheid, telefoneren, geldzaken, fooien en nog veel meer handige info & tips tref je op de pagina Informatie Ghana - praktische info & tips

Vluchten naar Ghana

Voor meer informatie over de vliegduur, goedkope vluchten, luchthavens en vervoer naar en in Ghana bekijk je onze Vliegticket Ghana pagina!
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews