De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In Ghana eet je met je rechterhand en je veegt je billen af met je linkerhand!

Voorpret

Ook in Nederland kun je Ghanees eten. Wil je de typisch Ghanese gerechten proberen, ga dan naar Restaurant Kakraakakraa in Amsterdam!

De Ghanese Keuken

De Ghanese Keuken
De Ghanese keuken is pittig en gekruid. Er wordt veelal vis, kip, en vlees gegeten in combinatie met rijst, sausjes en voornamelijk deegballen.

Enkele bekende gerechten zijn bakbanaan, pindasoep en vissoep. Maar ook Fufu wordt erg vaak gegeten! Het meest populaire drankje in Ghana is bier.

Fufu

Fufu is een gerecht dat wordt gemaakt van bakbananen, cassava of yams. Het mengsel wordt gekookt en gepureerd. Het ziet eruit als aardappelpuree, maar smaakt heel anders! Fufu, een soort deegbal, wordt vaak geserveerd met pittige soep.

Bakbanaan

Je kunt bijna overal in Ghana gebakken banaan kopen. Op elke straathoek zie je wel een kraampje waar ze dit gerecht verkopen!

Banku

Banku is vergiste mais en cassava. De ingrediënten worden gemixt en gekookt en zo ontstaat er een egale deeg. Banku wordt geserveerd met soup, ragout of pepersaus met vis.

Kenkey

Kenkey is een van de belangrijkste vergiste gerechten in Ghana en wordt gemaakt van vergiste grond met graan/maïs. De ingrediënten worden gemixt en gekookt. Daarna wordt het goedje dat ontstaat ingepakt in bananenbladeren of folie, waarna het pakketje nog een tot drie uur wordt gestoomd. De kenkey wordt geserveerd met saus of soep of een vis- of vleesgerecht.

Chop-bar

In Ghana eten veel mensen op straat. De chop-bar is erg bekend. Je bestelt een van de heerlijke typisch Ghanese gerechten en kijkt toe hoe je eten gemaakt wordt, waarna je het gerecht op straat (op een bankje) opeet!

Vakantie Ghana > Meer informatie

Voor meer informatie over een vakantie naar Ghana kijk je op onze pagina Vakantie Ghana.

Bekijk ook onze pagina over de prachtige stad Kumasi!

Voor meer info over de stad Accra, neem je een kijkje op onze pagina Accra Ghana.

Wil je meer  weten over de Ghanese cultuur, neem dan zeker een kijkje op onze pagina Cultuur Ghana!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews