De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Er wonen meer dan 20 miljoen mensen in Ghana!

Voorpret

Aplaku, wonen in Ghana vertelt het verhaal van Geertje Davits. Zij vertrekt naar Accra in Ghana en gaat hier wonen. In dit boek wordt het dagelijks leven in Ghana en de gevolgen van de cultuurverschillen beschreven op een leuke en grappige manier!

Informatie Ghana

Op vakantie naar Ghana? Hier tref je praktische informatie voor reizen naar Ghana o.a. m.b.t. de vlucht, tickets, het tijdsverschil, de beste reistijd, paspoort, visum en vaccinaties en nog veel meer handige info & tips!

Informatie Ghana > duur vlucht & vliegtickets zoeken

Een vlucht vanaf Schiphol of Brussel naar Ghana duurt circa 6 tot 11 uur afhankelijk van het aantal keer dat je moet overstappen. Het kan ook voorkomen dat je er ongeveer 20 uur over doet.

Meer informatie over vliegen naar Ghana, de transfer en tips om goedkoop vliegtickets te boeken.

Actuele ticket aanbiedingen voor Accra

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Informatie Ghana > paspoort en visum

Voor reizen naar Ghana is een paspoort vereist dat tot minimaal 6 maanden na thuiskomst geldig is. Ook kinderen van alle leeftijden moeten over een eigen paspoort beschikken.

Daarnaast heb je ook een visum nodig. Dit visum is verplicht voor iedereen die op vakantie naar Ghana gaat!

Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je terecht bij de ambassade van Ghana.

Informatie Ghana > geldzaken, valuta & fooien

In Ghana betaal je met de cedi. Deze munteenheid kent bankbiljetten vanaf 1000 cedi's en munten vanaf 50 cedi's!
Een euro is 12293 Ghanees cedi!

Let op: Je kunt in Ghana niet betalen met je nederlandse bank- of giropas! Wel worden de meeste creditcards geaccepteerd. Je kunt in alle grote hotels en supermarkten en bij de luchtvaartmaatschappijen betalen met de American Express, Diners Club en Visa.

Fooien geven is niet verplicht, maar wordt natuurlijk wel op prijs gesteld. Je kunt zelf bepalen hoe veel fooi je wilt geven. Dit hangt af van de kwaliteit van de service.

Kan je kraanwater in Ghana drinken?

Het is niet aan te raden om het kraanwater in Ghana te drinken. Je kunt beter gekookt water of mineraalwater drinken. Verder is het verstandig zijn uit Nederland Care Plus Water disinfectant mee te nemen. Je doet een druppel in een glas water en dan kan je er niet meer ziek van worden (prettig bijvoorbeeld voor tanden poetsen).

Informatie Ghana > gezondheid & vaccinaties

Wij raden je aan om mineraalwater uit flessen te drinken tijdens je vakantie in Ghana, het wordt namelijk sterk afgeraden om water uit de kraan te drinken.

Een vaccinatie tegen gele koorts is verplicht. Daarnaast wordt de DTP-vaccinatie aanbevolen evenals de vaccinatie tegen Hepatitis A. Soms is een Cholera-verklaring nodig. Als je op vakantie bent in Ghana is een goede bescherming tegen muggenbeten belangrijk! Last van griepachtige verschijnselen of koorts tijdens of na je reis in Ghana? Neem dan gelijk contact op met een arts! Antimalariamiddelen worden aanbevolen.

Tot slot: Je kunt in Ghana ongemerkt erg snel verbranden. Neem bescherming tegen de zon mee met een hoge beschermingsfactor!

Informatie Ghana > telefoneren

Om vanuit Nederland naar Ghana te bellen kies je 00 plus het landnummer 233 en daarna het telefoonnummer zonder de nul aan het begin.

Als je vanuit Ghana naar Nederland wilt bellen kiest je eerst 0031 gevolgd door het telefoonnummer zonder de nul aan het begin.Bellen vanaf je mobiel is meestal veel voordeliger dan vanaf de telefoon in je hotel!

Tip: Koop een Ghanese prepaid telefoonkaart voor in je mobiele telefoon en bel met je mobiel binnen Ghana.

Enkele belangrijke alarmnummers in Ghana zijn:
Brandweer: 192,199
Ambulance: 999
Politie: 999, 191

Informatie Ghana > praktisch info & tips

  • Beste reistijd: December tot en met februari, omdat dit buiten de 2 regenseizoenen is. 
  • Tijdverschil met Nederland: Er is geen tijdverschil.
  • Taal:  De officiele taal in Ghana is Engels, maar er worden ook veel andere talen gesproken. Enkele talen die ook gesproken worden zijn Akan, Ewe, Ga, Dagbani en Hausa.
  • Voltage: 230 volt.

Actuele ticket aanbiedingen voor Accra

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews