De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Afrika is beslaat ongeveer 20 procent van de hele wereld!

Voorpret

Lees het safariboek: Terug naar Afrika!

Kumasi

Kumasi
De oude stad Kumasi moet je zeker bezoeken tijdens je rondreis door Ghana. Deze stad is het centrum van het Ashanti-rijk met een rijke cultuur. Ashanti is de op een na grootste stad van Ghana en het is er dan ook altijd enorm hectisch en druk!

Kumasi ligt op ongeveer 250 kilomter van Accra en kent veel mooie bezienswaardigheden. Breng een bezoekje aan het prachtige Manhyia Paleis, doe inkopen op de grootste markt van West-Afrika of neem de kinderen mee naar de dierentuin!

Kumasi reizen tip: 9x per jaar Adae Kese Festival

Het Adae Kese Festival is een erg belangrijke viering van de Ashanti's. Het festival wordt gevierd in de binnenstad van Kumasi en is onderdeel van het Adae Festival, dat eens in de 6 weken wordt gevierd. Trouw aan het koninkrijk en eenheid van de Ashanti's staan centraal tijdens het Adae Kese Festival.

Bezienswaardigheden Kumasi Ghana

Manyia Paleis Kumasi
Het Manyia Paleis is gebouwd in 1926 en wordt nog steeds gebruikt. In het paleis zijn enkele historische musea gevestigd. Op het grote binnenhof van dit paleis staan standbeelden van overleden koningen en koninginnen.

Okomfe Anokye Zwaard
Het onbeweegbare zwaard van de legendarische priester Okomfo Akokye zit al 300 jaar muurvast in de grond bij het Okomfo Anokye ziekenhuis. Het is nog nooit iemand gelukt het zwaard uit de grond te trekken!

Tempels en heiligdommen van Ashanti
Er zijn verschillende tempels en heiligdommen te vinden in de regio Ashanti. In deze tempels zie je verschillende interessante dingen, die je bezoek zeker de moeite waard maken!

Kejetia Markt
Een van de grootste, drukste en meest populaire markten van West-Afrika is de Kejetia Markt in het centrum van Kumasi. De kraampjes zijn verspreid over 12 hectare en er zijn dan ook 10.000 verkopers actief! Een drukke, maar kleurrijke verzameling van kleding, fruit, groente en souvenirs.

Kumasi Zoo
In deze dierentuin leven verschillende soorten dieren, waaronder duizenden vleermuizen die rusten in bomen. Als je nog nooit zo veel vleermuizen hebt gezien is dit erg indrukwekkend!

Owabi Wildlife Sanctuary
10 km ten noorden van Kumasi ligt de Owabi Wildlife Sanctuary. Hier verblijven verschillende soorten vogels en als hoogtepunt kun je de enorme Afrikaanse python bekijken!

Bomfobiri Wildlife Sanctuary
In dit park kun je genieten van de natuur. Je ziet er watervallen, antilopen, krokodillen en apen! Adembenemend en rustgevend als je even wil ontsnappen aan de drukte van Kumasi!

Handwerk uit Ashanti

Enkele typische handwerken uit de regio Ashanti zijn:

Pottenbakken: Potten worden in alle denkbare kleuren gebakken.

Akuabapoppen: De vruchtbaarheidspoppen die Akuaba heten, worden door zwangere vrouwen op de nek gedragen. Men gelooft dat dit helpt om mooie kinderen te krijgen.

Goud- en kopersmeden: Goudmijnen zijn een van de grootste inkomstenbronnen in Ghana.

Kente-weven: Deze wereldwijd bekende stoffen met verschillende patronen zijn wereldwijd bekend. Elk patroon heeft een naam die refereert naar een spreekwoord of naar een belangrijke gebeurtenis in de weversgemeenschap.

Adinkradoeken: Deze doeken worden gemaakt van katoen en bedrukt met donkere kleuren zoals rood en bruin. De symbolen op de doeken zijn handgemaakt en staan voor hoop, eenheid en moed.

Vakantie Kumasi Ghana > Meer informatie!

Voor meer informatie over een vakantie naar Ghana kijk je op onze pagina Vakantie Ghana.

Ontdek typisch Ghanese gerechten op onze pagina De Ghanese Keuken.

Voor meer info over de stad Accra, neem je een kijkje op onze pagina Accra Ghana.

Wil je meer weten over de Ghanese cultuur, neem dan zeker een kijkje op onze pagina Cultuur Ghana!

Top 2 reisorganisaties

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews