De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

in 2002 34,8 miljoen mensen in armoede leefden in de Verenigde Staten?

Voorpret

Bestudeer voor vertrek eerst goed de stad waar je aan het werk gaat!

Vrijwilliger in Amerika

Vrijwilliger in Amerika

Vakantie en vrijwilligerswerk in Amerika combineren? Er zijn meer mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in de USA dan je denkt, bijvoorbeeld werken met kinderen of dieren. Hieronder lees je alles wat je weten moet om vrijwilligerswerk in Amerika te gaan doen!

Vrijwilligerswerk Amerika tips

Wil je voor korte of iets langere periode naar Amerika en het land echt leren kennen?  Dan is vrijwilligerswerk vaak een prima idee! Op deze pagina tref je enkele organisaties die vrijwilligers zoeken in de USA alsmede tips voor het regelen van je reis.

Vrijwilligersprojecten USA met kids in een summercamp!

Een echte tip om vrijwilligerswerk te doen in de USA met kinderen is het Work & Travel programma van Travel Active. Je gaat minimaal twee maanden in een summercamp werken en organiseert hier activiteiten met kinderen. Sommige van deze kinderen zijn moeilijk opvoedbaar of gehandicapt, dus dit kan een bijzondere ervaring en uitdaging zijn. Daarbij ontdek je de Amerikaanse cultuur van binnenuit. De reis duurt minimaal 8 weken en je hebt de kans om hierna nog enkele weken rond te reizen. Het programma kost circa 550,- en is o.a. incl. kost, inwoning en retourvlucht New York!

Vrijwilligerswerk in de natuur: Grand Canyon & Yosemite

Wil je werken in de mooiste beschermde natuurparken van Amerika? Als natuurliefhebber kun je onder begeleiding van echte rangers aan de slag om natuurparken (oa. Grand Canyon, Bryce Canyon en Yosemite) te behouden. Je helpt onder andere mee aan het behoud van paden en wegen die nodig zijn om de parken voor publiek toegankelijk te houden zonder de natuur te verstoren.

Wil je meer weten over werken in de mooiste natuurparken van Amerika of wil je de mogelijkheden bekijken voor het regelen van je complete reisprogramma? Bekijk dan de website van Volunteer.gov.

Vrijwilligerswerkprojecten in Amerika met zeedieren!

Werk je graag met dieren? Vrijwilligerswerk in Amerika met zeedieren is dan een leuke uitdaging. Het “Marine Mammal center” houdt zich bezig met de opvang van gewonde, zieke en verlaten zeezoogdieren.  Er is altijd wel wat te doen. Elke bijdrage wordt enorm op prijs gesteld maar regel dit wel  voordat je vertrekt!

Als vrijwilliger kun je op verschillende vlakken je bijdrage leveren. Voor (medisch) onderzoek, verzorging en zelfs administratieve taken wordt hulp gevraagd.  Heb je interesses? Neem dan contact op met het Marine Mammal Center te Sausalito.

Tip: Schrijf jezelf in voor de vrijwilligers e-mailnieuwsbrief van het Marine Mammal Center, onder het kopje "Volunteer"!

Vrijwilligerswerk in Washington DC.

Bread for the city is een vrijwilligersorganisatie die hulpbehoevende inwoners van Washington DC. probeert te voorzien van de eerste levensbehoeften. Een mooi en onafhankelijk project vrijwilligerswerk Amerika!

Zo kun je als vrijwilliger samen met andere vrijwilligers hulpbehoevende inwoners van Washington DC. gaan voorzien in voedsel, kleding, onderdak, medische zorg etc. Lijkt dit je wat? Kijk dan eens op de website van Bread for the City!

Vrijwilliger in Amerika? Praktische tips voor je reis!

Goedkoop naar de USA
De meeste toeristen bezoeken Amerika in de zomervakantie. Dit is ook de periode dat Amerikanen op vakantie gaan. Houdt hier bij het boeken van je reis rekening mee! Dit is namelijk de duurste periode voor je vliegticket. Vlieg, als je de mogelijkheid hebt, dus in het voor- of najaar om geld te besparen.

Lees ook:


Visum USA
Je kan tot 90 dagen zonder visum in Amerika verblijven. Voor meer informatie over een visum of in twijfelgevallen kan je terecht bij de Amerikaanse ambassade.

Tornado's & orkanen
In april t/m november heb je de meeste kans op orkanen en tornado's. Echter worden tornado's en orkanen bij weersverwachtingen goed en tijdig kenbaar gemaakt en kun je een veilige plek opzoeken. Tornado's en orkanen komen slechts op beperkte, zuidelijke plaatsen voor. Laat je hier dus niet door tegenhouden! 

Vrijwilligerswerk in andere landen

Uiteraard kun je ook op zoek gaan naar vrijwilligerswerk in omliggende of vergelijkbare landen. Om je op weg te helpen hebben wij van de volgende landen een aantal projecten voor je beschreven. Ook vind je op de betreffende pagina ook reisinformatie over de bestemming en een aantal tips over hoe je het beste op de plaats van bestemming kunt komen.

Meer vrijwilligerswerk? Kijk op:

Vrijwilligerswerk Zuid-Amerika

Vrijwilligerswerk Azie

Vrijwilligerswerk Afrika

Vrijwilligers werk Canada

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews