De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Vrijwilligerswerk Zuid-Amerika

Vrijwilligerswerk Zuid-Amerika
Ben jij op zoek naar vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika? In dit continent is nog altijd een roep om vrijwilligers vanwege de armoede in de verschillende landen. Op deze pagina belichten wij verschillende mogelijkheden in Argentinie, Brazilie, Ecuador, Peru en Suriname. Vind hier alles wat je moet weten over vrijwilligerswerk Zuid-Amerika.

Vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika: Argentinie

Argentinie is een bijzonder land met veel verschillende landschappen, mega steden als Buenos Aires en een prachtige natuur. De wereldwijd beroemde tango is een onderdeel van de levendige Argentijnse cultuur. Maar zoals in veel landen op dit continent is er ook in Argentinie een roep om vrijwilligers.

Equine Therapy Project: werken met paarden

Is werken met mensen en met paarden de ideale combinatie voor jou? Dan kun je aan het werk als vrijwilliger bij het Equine Therapy Project t in de stad Mendiolaza. Dit project is opgezet voor kinderen en volwassen met een emotioneel of fysiek probleem. Gebleken is dat paarden helpen bij het verbeteren van de gezondheidstoestand van patiënten.

Werkzaamheden: Als vrijwilliger zul je helpen bij de verzorging van de paarden (eten geven, borstelen) en je helpt deelnemers bij het leren van paardrijden. Je zult precies leren wat de theorie achter deze therapie is, zodat je deze zelf in de praktijk kunt toepassen.

Je hebt geen speciale ervaring nodig om vrijwilligerswerk bij het Equine Therapy Project te doen. Het is wel belangrijk dat je geïnteresseerd bent in paarden en dat je enthousiast bent om aan de slag te gaan met kwetsbare kinderen en volwassen. Wil je meer weten over dit interessante project? Kijk dan op de website van Projects Abroad.

Engels les geven aan Argentijnse kinderen 

In het plaatsje Unquillo vlakbij de stad Cordoba is een vrijwilligersproject gestationeerd waarbij je Engels les kan geven aan Argentijnse kinderen. Je doet dit door op een creatieve en leuke manier de kinderen Engels bij te leren. Tijdens het project zul je zien dat de kinderen steeds beter worden in hun Engels en dit geeft dan ook voldoening.

Gedurende de periode dat je aan het werk bent bij het project zul je onderdak krijgen bij een gezin uit het dorp. Op deze manier leer je meer kennen over de Argentijnse cultuur en wordt je echt opgenomen in het dorp. Wil je meer informatie hebben over dit project in Argentinië? Bekijk dan de site van Projects Abroad

Wil je liever iets anders doen als vrijwilligerswerk zoals bijvoorbeeld een project met walvissen of helpen in een verzorgingstehuis? Travel Active biedt een ruim aanbod aan leuke vrijwilligerswerkreizen naar Argentinië!

Vrijwilligerswerk in Zuid-Amerika: Help in Brazilie

Brazilie staat staat bekend om haar parelwitte stranden, het tropische regenwoud en carnaval in Rio de Janeiro kent veel armoede. Als vrijwilliger kun je kinderen uit de sloppenwijken helpen met verschillende projecten. Van een sportproject bij Fortaleza tot aan tandartsen in de Amazone en weeskinderen in de sloppenwijken. Iedereen kan als vrijwilliger aan de slag in Brazilie.

Vrijwilligerswerk Zuid Amerika? Vrijwilligerswerk Brazilie

Allerlei projecten in Ecuador

Ecuador is een klein land aan de westkust van Zuid-Amerika waar ongeveer 45% van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Dit geeft al genoeg aan over de vraag naar vrijwilligers. Er is een grote vraag naar mensen die met kinderen willen werken. Daarnaast zijn er ook projecten in de natuur of voor paardenliefhebbers.

Vrijwilligerswerk Zuid Amerika? Vijwilligerswerk Ecuador

Help kinderen in Peru

Peru is door de vele schoonheden een fantastisch land om naartoe te reizen. Maar helaas kent dit land aan de westkust van Zuid-Amerika ook veel armoede. Kinderen worden verwaarloosd en gaan niet naar school. Daardoor is er in Peru grote vraag naar vrijwilligers. Je kunt aan de slag met gehandicapte kinderen, lesgeven, kinderen begeleiden met huiswerk, kleuterprogramma’s en nog veel meer. Er zijn verschillende organisaties met projecten in Peru.

Help in het Peruaanse onderwijs
Chico Latino is een Belgische organisatie die zich volledig inzet voor het Peruaanse onderwijs. Naast het aantrekken en begeleiden van vrijwilligers, werken ze ook keihard aan het creëren van awareness voor het achtergestelde Peruaanse onderwijs in Belgie en Peru.
Chico Latino projecten:

  • Het 'eigen project': hoog in de bergen komen vanuit allerlei bergdorpjes kinderen samen. Hier wordt hen door de vrijwilligers van Chico Latino spelenderwijs geleerd over wiskunde, taal, geschiedenis en nog veel meer.
  • In bibliotheken kunnen kinderen terecht om huiswerk te maken. Ze worden hierbij (door jou?) begeleid en zijn van de straat. Ze kunnen hier veilig en zorgeloos 'kind zijn'.
  • Kleuterprogramma's: de allerkleinsten hebben opvang nodig als de ouders moeten werken. Omdat er veel te weinig juffen zijn ben jij als vrijwilliger hard nodig! Je speelt met de kinderen en leert ze basisprincipes.

Zo zijn er nog meer projecten op scholen, kijk voor meer informatie en deelname aan de projecten op de website chicolatino.org.

Fotograferen als vrijwilligerswerk
Tijdens deze reis ga je samen met straatjongeren uit Peru vrijwilligerswerk doen door te fotograferen voor Fairmail. Met dit project ontwikkelen de kansarme tieners hun creativiteit, zelfvertrouwen, ondernemerschap en maken zij een toekomstplan. Samen met de straatjongeren maak jij foto’s van hun prachtige land waar zij vervolgens wenskaarten van maken, die zij daarna verpakken en verkopen. Een leuk creatief project met een goed doel. Meer info over dit project en ander vrijwilligerswerk projecten in Peru lees je hier.

Het helpen van straatkinderen in Peru
Los Cachorros is een stichting die straat kinderen opvangt. Het opvang tehuis ligt in de stad Ayacucho. De kinderen wordt een verblijf, eten en begeleiding geboden zodat zij een beter toekomst tegemoet gaan. Als vrijwilliger ga jij aan het werk als begeleider. Samen met een Peruaanse collega zul je de zorg en begeleiding op je nemen van een vaste groep van tien kinderen. Zo zul je allerlei activiteiten ondernemen, zoals sport en spel. Je gaat de kinderen begeleiden bij hun schoolwerk en je organiseert uitstapjes. Eisen aan vrijwilligers bij Los Cachorros:

  • Tussen de 20 en 30 jaar oud 
  • Spaans spreken of bereid zijn dit te leren voordat je aan het werk gaat
  • Verantwoordelijkheidsgevoel en zelfstandig zijn
  • Beschikbaar zijn voor minimaal zes maanden 

Is vrijwilligerswerk bij deze organisatie wat voor jou? Kijk voor meer informatie op de website Los Cachorros.

Vrijwilliger in Suriname: ga aan de slag in een indianendorp

Suriname is een bijzonder land in het noorden van Zuid-Amerika. De meest unieke ervaring als vrijwilliger heb je waarschijnlijk in het indianendorp, waar je aan de gang kunt bij de ontwikkeling van duurzaam toerisme in het dorp. Naast het vrijwilligerswerk in het indianendorp zijn er verschillende mogelijkheden om aan de slag te gaan met kinderen.

Kijk voor alle projecten en meer informatie hier: Vrijwilligerswerk Suriname

Meer info & tips vrijwilligerswerk Zuid-Amerika

Veel reizen & projecten: Activity International biedt een ruime keuze aan vrijwiliigerswerk projecten in Zuid Amerika en speciale reizen geheel gericht op vrijwilligerswerk.

In sommige landen in Zuid-Amerika is een visum verplicht. Kijk voor alle actuele informatie op de website van de ambassades. Vergeet ook niet te kijken op de website van het LCR voor vaccinatie adviezen. Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk in andere werelddelen? Zoek dan in onze reisgids naar vrijwilligerswerk of kijk op de onderstaande pagina’s!

Vrijwilligerswerk in Afrika

Vrijwilligerswerk in Azie

Vrijwilligerswerk in Amerika en Canada

Vrijwilligerswerk in Europa

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews