De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Brazilie is gemiddeld zo'n 60% goedkoper dan Nederland!

Voorpret

Maak hier een virtuele tour langs de highlights van Sao Paulo.

Vrijwilligerswerk Brazilie

Wil jij graag werken als vrijwilliger in Brazilie? Je ontmoet de mensen en cultuur van heel dichtbij. Bied hulp door het geven van Engelse les of help weeskindjes verzorgen. Vrijwilligerswerk in Brazilie is interessant, leerzaam en leuk, je draagt je steentje bij!

Vrijwilligerswerk Brazilie

Brazilie is een bijzonder land met vele gezichten en contrasten. Je vindt in dit land het grootste oppervlak aan tropisch regenwoud ter wereld en het heeft een bijzonder lange kustlijn met parelwitte stranden. Ook zijn er moderne steden met alle faciliteiten die daarbij horen. Aan de andere kant vind je er ook veel sloppenwijken met armoede. Het doen van vrijwilligerswerk in Brazilie bied je de kans om een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van dit land, maar ook om de natuur te zien en te proeven van de cultuur. Bekijk snel de verschillende mogelijkheden op deze pagina vol informatie over vrijwilligerswerk in Brazilie.

Actuele ticket aanbiedingen voor Rio de Janeiro

* Bekijk hier de bijkomende kosten

Vrijwilligersprojecten in Brazilie: sportproject in Fortaleza

Vrijwilligerswerk Brazilie combineren met een mooie vakantie in Fortaleza een van de bekendste badplaatsen van Brazilie? Dan is dit wellicht een mogelijkheid. Het sportproject in Fortaleza biedt kansarme jongeren uit de sloppenwijken de uitkomst om mee te doen aan sport- en speleducatie. Dit heeft als doel om deze jongeren een betere kans te geven op de arbeidsmarkt en zelf een bestaan op te bouwen. Zo zijn enkele jongeren opgeleid tot surfinstructeur, die nu voornamelijk hun brood verdienen in de toeristische sector.

Je gaat via Commundo aan de slag bij sportontwikkelingsorganisatie ARCA, het project duurt 2 weken waarna je nog 1 week op exclusieve rondreis gaat door Brazilie. Werkzaamheden tijdens het project bestaan uit sportles geven in de sloppenwijken en het organiseren van sport- en spelactiviteiten tijdens de vakantieweek voor de kinderen. Ook krijg je zelf surfles van de jongeren in Fortaleza. Het spreken van Portugees is niet noodzakelijk, maar wel aan te raden voor een beter contact met de kinderen.

Meer informatie over het project in Fortaleza en alle voorwaarden en prijzen vind je op de website van Commundo.

Zeer diverse en flexibele projecten in Brazilie

Via de organisatie Vrijwillig Wereldwijd zijn er verschillende programma’s in Brazilie te ondernemen op 3 verschillende locaties; Rio de Janeiro, Fortaleza en Campos. De werkzaamheden bevinden zich bij weeshuizen, buurtcentra of kinderdagverblijven. Er is vraag naar veel verschillende vaardigheden en iedere hulp is welkom.

Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden verwijzen we naar Vrijwillig Wereldwijd. Zo is het bijvoorbeeld voor veel projecten de bedoeling minstens een maand beschikbaar te zijn en een basis aan Portugees te beheersen. Beheers je dit niet is het ook mogelijk om voor aanvang van het werk in Brazilie een taalcursus te volgen.

Tandartsen en medici gezocht in de Amazone

In Brazilie is ook een vraag naar specialistische vrijwilligers. Midden in de Amazone ligt de stad Santarem. Deze tropische plaats heeft 250.000 inwoners en is omgeven door natuur. Hier bevindt zich een kliniek waar ruimte is voor een aantal tandartsen. Alleen de kosten voor de reis naar Santarem is bij dit project voor eigen rekening, evenals de persoonlijke uitgaven.

Verder wordt alles geregeld door de organisatie Amazon-Africa Aid. Op de website is meer informatie beschikbaar over alle projecten en de missie van Amazon-Africa Aid.

Reisinformatie Brazilie

Ga goed voorbereid op reis, zeker als je voor langere tijd vrijwilligerswerk gaat doen. Als je naar Brazilië reist dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort (kinderen dienen een eigen paspoort te hebben). Het paspoort moet 6 maanden na vertrek uit Brazilië nog geldig zijn. Blijf je 3 maanden of langer, dan dien je een ook visum aan te vragen. Voor meer informatie of online regelen van je visum kan je terecht bij de ambassade van Brazilië.

Brazilië stelt vaccinatie tegen gele koorts verplicht als je vanuit de volgende landen naar Brazilië reist: Colombia, Bolivia, Ecuador, Peru, Suriname, Frans Guyana en Venezuela en sommige Afrikaanse landen. Bij de douane dien je een vaccinatiebewijs te tonen, houdt hier rekening mee! Andere vaccinaties die worden aangeraden zijn: difterie, tetanus, polio, hepatitis A en B en tyfus.

Actuele ticket aanbiedingen voor Rio de Janeiro

Bijkomende reserverings- en / of administratiekosten :
Tix € 29,50
Cheaptickets.nl € 29,09 Administratiekosten zijn €27,- bij 1 vliegticket of €29,- bij gelijktijdige reservering van 2 of meer vliegreizen.
KLM € 10,00 Additioneel is er een toeslag van €2,50 voor het calamiteitenfonds per boeking.
Andere niet te vermijden bijkomende kosten: ANVR aangesloten reisorganisaties berekenen een bijdrage van € 2.50 per boeking voor het calamiteitenfonds.
Deze toeslagen zijn het laatste nagekeken op 12 mei 2024
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews