De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het is in Ecuador een gewoonte om met riemen op je verjaardag door je vrienden geslagen te worden?

Voorpret

Tijdens dit filmpje hoor je een vrijwilligster aan het woord die haar ervaringen met jou wil delen!

Ecuador vrijwilligerswerk

Ecuador vrijwilligerswerk
Vrijwilligerswerk in Ecuador is een mooie manier om Spaans te leren en het land echt te ontdekken. Hier tref je informatie en tips voor het plannen van je reis en een vrijwilligerswerk Ecuador overzicht!

Ecuador vrijwilligerswerk

In Ecuador ligt ongeveer 45% van de bevolking onder de armoedegrens. Dit is de reden dat het land veel behoefte heeft aan vrijwilligers. Er zijn veel verschillende werkzaamheden die je als vrijwilliger kunt doen. Tevens is het een mooie kans om Ecuador te ontdekken!

Veel vrijwilligerswerk is gericht op werken met kinderen. Je kunt ze bijvoorbeeld Engels leren, vermaken met spelletjes of helpen bij het maken van huiswerk. Maar ook voor liefhebbers van paarden en natuur zijn er volop mogelijkheden voor vrijwilligerswerk!

Vrijwilligerswerk reis plannen? Bekijk de vrijwilligerswerk reizen & projecten in Ecuador van Travel Active!

Een korte periode vrijwilligerswerk doen in Ecuador

Zou je bijvoorbeeld op kinderen willen passen waarvan hun moeder aan het werk is om zo de economische situatie te verbeteren? Dat kan al vanaf een week! Je past voornamelijk op kinderen van 0 tot en met 6 jaar en je leert ze onder andere liedjes, sporten en knutselen.

Werken met paarden in Quito?

Paardenliefhebbers kunnen in de regio van Quito werken met paarden. De Stichting Am-En geeft een therapie met paarden voor mensen met een mentale of fysieke beperking. Je helpt hier met de therapie zelf, het voederen en zadelen van de paarden en tenslotte het verzorgen van de paarden na de therapie. Lees meer over het vrijwilligerswerk bij Am-En!

Bijdragen aan een beter milieu?

Er zijn diverse landbouwontwikkelingsprojecten die als doel hebben om het milieu te verbeteren en kansen voor de lokale bevolking in de landbouwindustrie te vergroten. Hier leer je in een week van alles over organische landbouw, agrobosbouw, het behoud van bossen en dierenmanagement.

Kinderen van gedetineerden helpen?

Deze organisatie zet zich in voor kinderen van wie de ouders gevangen zitten. Zij worden in een huis geplaatst waar zij worden opgevangen door een zogenaamde 'tante'. Hier kunnen zij onder goede omstandigheden verblijven totdat hun ouders vrij komen. Je helpt de moeder des huizes, de ‘tante', met de dagelijkse werkzaamheden zoals spelen met de kinderen, helpen met huiswerk en natuurlijk plezier maken! De periode om dit werk te kunnen doen bedraagt minimaal 2 maanden en je werkt dan van 09.00 tot 17.00.

Vrouwelijke ex-gedineerden helpen?

Het Sociaal Vrouwelijk Rehabilitatie Centrum in Cuenca helpt vrouwen weer succesvol in de maatschappij terug te laten keren. Het is de bedoeling dat vrouwen niet terugvallen in het criminele circuit en jij kunt hier minimaal 2 weken bij helpen! Je zorgt voor onderwijs, recreatie en je mag bemiddelen met de familie.

Jouw kennis overdragen?

Lijkt het je leuk om computerles te geven, de Engelse taal over te brengen of als gezondheidsassistente te werken? Dan kun je minimaal 2 maanden terecht bij een organisatie die zich inzet voor kinderen met een slechte financiele achtergrond. Door hun de basis van hygiene, computers en Engels te leren kunnen zij gemakkelijker meedraaien in de maatschappij.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews