De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Ecuador in het Spaans evenaar betekent? Het land wordt namelijk doorkuist door de evenaar en is zo aan de naam gekomen.

Voorpret

Ecuador, het land van de vier verschillende dimensies! In dit filmpje kun je zien wat het land je allemaal te bieden heeft!

Ecuador

Ecuador

Wat vakantie in Ecuador zo aantrekkelijk maakt is de indrukwekkende natuur en cultuur waarover het kleine land beschikt. Bij het land horen o.a. de Galapagos eilanden, wat een paradijselijk gedeelte op aarde is, en de steden Cuenca en Quito die op de lijst Wereld Erfgoederen staan! Ook Bahia de Caraquez is een heel bijzonder Ecuadoriaans stadje. Dit is een van de veiligste steden van heel Zuid-Amerika!

Ecuador is een bijzonder land en het is zeker de moeite waard om er vakantie te vieren!

Vakantie Ecuador - ook met een klein budget

Ecuador is een goedkoop land en je kunt hier je ogen rijkelijk de kost geven omdat er zoveel te zien is. Rondreizen is dan ook de meest populaire vorm om het land te bezoeken. Ook een nuttige bijdrage leveren? Lees alles over vrijwilligers projecten in Ecuador. Wanneer je niet langer dan 3 maanden in Ecuador verblijft heb je geen visum nodig.

In Ecuador is het 5 of 6 uur vroeger dan in Nederland, dit verschilt omdat ze in Ecuador geen winter - en zomertijd kennen. De voertaal is Spaans en in het land wordt met de Amerikaanse dollar betaald. De gerechten die geserveerd worden zijn redelijk westers en je kunt prima en voor weinig geld eten! Meer info? Ecuador budgettips.

Ecuador en de schitterende natuur

In Ecuador zijn vier verschillende natuurgebieden, The Pacific Coast, het Amazonegebied, het Andesgebergte en de Galapagos eilanden. Het zijn stuk voor stuk mooie en interessante gebieden en zijn totaal verschillend van elkaar. Ecuador is een betrekkelijk klein land dus je hebt de mogelijkheid alle gebieden in een vakantie te ontdekken.

Galapagos eilanden

De Galapagos eilanden liggen ongeveer 1000 kilimeter bij Ecuador vandaan. Op de eilanden bevinden zich prachtige nationale parken waarin onder andere dieren als pinguïns, flamingo's, schildpadden en leguanen leven. Je kunt hier prachtig duiken en snorkelen want ook onder water is het een plaatje.

Ecuador - Het land van de evenaar

Het land wordt doorkruist door de evenaar en heeft hier de naam Ecuador aan overgehouden, wat de Spaanse betekenis is voor evenaar. Op de evenaar kun je verschillende proeven uitvoeren die ergens anders onmogelijk zijn.

Lijkt het je leuk de evenaar over te steken en deze proeven uit te voeren? Meer informatie bij de bezienswaardigheden in Ecuador. Tevens vind je hier informatie over de treinrit waarbij je op het dak kunt meereizen, de markt in Otovalo en nog veel meer!

Het weer in Ecuador

Ecuador heeft 4 verschillende gebieden en ook het weer per gebied verschilt. Het is daarom moeilijk te bepalen wanneer de beste bezoekperiode is omdat men vaak alle 4 de gebieden opzoekt.

Over het algemeen is het weer het hele jaar door lenteachtig maar diep in bepaalde gebieden kan dit anders zijn. September en oktober zijn over het algemeen geschikte maanden om het land te bezoeken.

Steden in Ecuador

Ecuador heeft een aantal grote steden waarvan Quito en Cuenca de belangrijkste zijn. Beide steden liggen in het Andesgebergte en hebben een schitterende binnenstad dat de Unesco op de lijst van Wereld Erfgoeden heeft gezet. De kleine plaats Bahia de Caraquez is een heel bijzonder eco-stadje aan de kust van Ecuador!

Quito
Quito is de hoofdstad van Ecuador en een van de mooiste en rijkste steden van het Incarijk. Het is een bijzondere stad want het ligt aan de voet van de vulkaan Pichincha en het ligt 2850 meter hoog, de hoogte is dan ook even wennen als je het vliegtuig uitstapt!

Quito is een van de oudste steden van Zuid-Amerika met een prachtig historisch centrum. Je kunt deze vele bezienswaardigheden met verschillende rondleidingen (te voet) allemaal bezichtigen, zo ben je er zeker van dat je niets mist! Meer info: tips voor een bezoek aan Quito

Cuenca
Cuenca ligt in beide opzichten lager Quito want Cuenca ligt ten zuiden van Quito op 2500 meter hoogte. Het handelsmerk van de stad zijn de hangende huizen die je vanaf Rio Huecar goed kunt zien.

Bahia de Caraquez
Lees meer over dit bijzondere eco-stadje aan de westkust van Ecuador. Bahia de Caraquez is niet massaal en heeft hele bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving!

Ecuador Vaccinatietip

Voordat je vertrekt adviseren wij je om 2 tot 6 weken van tevoren de website Travelclinc raad te plegen voor de laatste updates met betrekking tot inentingen en vaccinaties.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews