De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Bezienswaardig Ecuador

Bezienswaardig Ecuador
Naast een beeldschone natuur heeft Ecuador nog meer fantastische bezienswaardigheden! Zo kun je onder andere een treinreis maken waarbij je op het dak van de trein zit, op de evenaar staan en indianenstammen bezoeken.

Op deze pagina staan de leukste en meeste exclusieve bezienswaardigheden van Ecuador!

Bezienswaardigheden Ecuador

Ecuador is opgedeeld in 4 verschillende gebieden namelijk de Galapagos eilanden, The Pacific Coast, het Amazonegebied en het Andesgebergte. In deze gebieden bevinden zich heel veel natuurgebieden en reservaten die erg indrukwekkend zijn en die je niet mag missen!

Bezienswaardigheden Ecuador - Duivelsneus

De stoomtrein die vanuit Riobamba door de bekende ‘duivelsneus' rijdt, vertrekt 's morgens om 6 uur om vervolgens rond het middaguur in Alausí aan te komen. De duivelsneus staat bekend om het hoogteverschil die de trein overbrugt. De afdaling is zo ontzettend steil dat de trein zigzaggend tussen de wissels voor- en achteruit naar beneden afdaalt.

Tijdens deze reis zit je op het dak of in de trein en kun je genieten van het fenomenale uitzicht dat ieder uur van landschapstructuur verandert.

Waar staat Ecuador om bekend? De evenaar!

Ecuador is het land dat wordt doorkruist door de evenaar en is daar ook naar vernoemd. Op de plek van de evenaar staat een monument en enkele meters verderop is een leuk museum waar je proefjes kunt doen die alleen rond de evenaar uitgevoerd kunnen worden.

Markt in Otovalo

Op de bekendste markt van Ecuador kun je werkelijk alles vinden! De binnenstad van Otovalo is op zaterdag een grote bazaar waar je vanalles kunt kopen. Als je op zoek bent naar souvenirs is deze markt een echte aanrader want souvenirs vind je hier genoeg.

Quito - Museum Banco Central

Quito is een prachtige stad met een groot monumentaal gedeelte in de binnenstad. Een onderdeel daarvan is Museum Banco Central. In dit museum vind je van alles over de geschiedenis van Ecuador met onder andere een archeologische afdeling, gouden voorwerpen, schilderijen en sculpturen. Een zeer interessant museum. Het museum en de stad Quito zijn zeker een bezoekje waard!

Banos' waterbaden

Banos is een kleine toeristische stad dat op 1800 meter hoogte ligt. Het gezellige stadje staat bekend om haar waterbaden waarvan er een ongeveer 40 graden is. Je kunt in deze baden heerlijk relaxen!

Quilotoa Loop

De Quilotoa Loop is een afgelegen, hobbelige en bergachtige weg in het Andesgebergte die langs verschillende dorpjes loopt. Je kunt de route zelf met de auto afleggen of met de lokale bus meereizen.

De weg biedt een kans om de lokale bevolking (indianenstammen) te bereiken en vervolgens hun levensstijl en cultuur te bezichtigen. Het is een prachtig gedeelte van Ecuador en georganiseerde reizen komen hier niet. Een uniek stukje Ecuador dus!

Oudjaarsavond in Ecuador!

In Ecuador wordt ook oud en nieuw gevierd op 31 december, een fantastisch feest!. In Ecuador staat het feest bekend als ‘Old year'. Tijdens dit feest worden verschillende gekke rituelen en tradities in ere gehouden om met name het afgelopen jaar te herinneren. Zo worden er bijvoorbeeld 12 druiven gegeten en om middennacht kleden vrouwen zich in geel ondergoed!

Meer informatie?

Meer leuke en interessante informatie over de leukste bezienswaardigheden vind je op de top 10 in Ecuador pagina.

Tevens hebben wij een budgettips voor de gratis en goedkoopste mogelijkheden tijdens de reis!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews