De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Galapagosarchipel uit 5 grote eilanden, 9 kleinere en 42 zeer kleine eilandjes bestaat?

Voorpret

Wil je weten wat je tijdens carnaval tegen kunt komen? Bekijk dan dit filmpje!

Ecuador top 10

Ecuador top 10
Ecuador is een veelzijdig land en het is verstandig van tevoren uit te zoeken waar je naartoe wilt en wat je graag wilt doen. Omdat er zoveel is in Ecuador hebben wij je met alle plezier een handje geholpen en een top 10 voor je samengesteld!

Of je nu voor een korte of lange tijd in Ecuador bent, deze top 10 geeft de belangrijkste highlights weer van alles wat je gezien of gedaan moet hebben tijdens een rondreis door Ecuador!

Rondreis Ecuador nr.1: Galapagos eilanden

Een van de Galapagos eilanden, Bartolome, heeft een vulkaan die je gemakkelijk kunt beklimmen. Vanaf de top heb je een schitterend uitzicht over de andere eilandjes. Toch liever onder water? Je kunt hier schitterend duiken en met zeeleeuwen zwemmen!

Ecuador: top stad Bahia de Caraquez!

Bahia de Caraquez is uitgeroepen tot een van de 25 mooiste steden ter wereld! Deze stad aan de zuidwest kust van Ecuador is een voorbeeld voor de rest van de wereld op het gebied van duurzaamheid en eco-toerisme.

3. Bezoek de hoofdstad Quito

De historische binnenstad van Quito is door de Unesco tot een van de Wereld Erfgoeden benoemd. Als je in Ecuador bent mag een bezoekje aan deze prachtige culture stad niet ontbreken! Het is een redelijk kleine stad dus je kunt vrijwel alles te voet bekijken!

4. Quilotoa Loop

Deze hobbelige, afgelegen bergachtige weg door het Andes gebergte biedt een unieke kans om een kijkje te nemen bij de lokale bevolking (indianenstammen). Georganiseerde reizen komen hier niet en het is nog allemaal authentiek. Je komt hier doormiddel van een lokale bus of je kunt de route zelf afleggen met de auto.

5. Mountainbiken van het Andesgebergte naar het Amazonegebied

Je kunt per mountainbike vanuit Banos in het Andesgebergte fietsen naar Puyo in het Amazonegebied. Tijdens deze pittige route kom je de mooiste plaatjes van de natuur tegen, watervallen, de jungle en uitzicht vanaf de bergen zover het oog reikt. Het is vermoeiend maar absoluut de moeite waard!

6. Manglares Churute natuurreservaat

Van de vele natuur die Ecuador rijk is moet je natuurlijk optimaal genieten. In het Manglares Churute natuurreservaat kun je een boot huren om rustig te kunnen genieten van de prachtige natuur en de vele vogels die er rondvliegen. Ben je toch liever actief bezig? Je kunt ook lopend, onder begeleiding van een gids, de jungle verkennen!

7. Een ei op een spijker later balanceren!

Op de evenaar kun je een aantal verschillende proefjes uitvoeren die alleen op de evenaar kans van slagen hebben. Op de evenaar wordt alles naar beneden getrokken, zo kun je een ei op een spijker laten balanceren. Erg leuk om een keer gedaan hebben natuurlijk!

8. De Duivelsneus

Deze trein rijdt van Riobamba naar Alausi en overbrugt tijdens de reis een grote hoogte. De afdaling is zo steil dat de trein alleen zigzaggend tussen de wissels voor - en achteruit naar beneden kan afdalen. Tijdens de treinreis kun je op het dak van de trein genieten van het fenomenale uitzicht van het Andesgebergte.

9. Meewerken aan een betere wereld!

Ecuador is een arm land en kan daarom jouw hulp goed gebruiken! Je kunt je al vanaf een week nuttig maken en vrijwilligerswerk in Ecuador verrichten! Er zijn veel verschillende werkzaamheden die je uit zou kunnen voeren waaronder Engelse les geven aan kinderen en werken in de kinderopvang of landbouwindustrie.

10. Carnaval vieren in Ecuador

Ben je rond de lente in Ecuador? Grijp dan je kans en kijk of je een graantje van de carnaval kan meepikken! Het feest begint enkele dagen voordat de lente begint en wordt uitbundig met watergevechten en fruit- en bloemenfestivals gevierd!

Bonus: nr 11. Relaxen in waterbaden

Na al deze activiteiten en bezienswaardigheden in Ecuador heb je natuurlijk wel wat rust verdiend! In Banos zijn natuurlijke waterbaden (ook warme) waarin je kunt genieten van de omgeving en tegelijkertijd kunt baderen.

Meer Ecuador tips?

Nog veel meer tips tref je in onze online Ecuador reisgids.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews