De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Goedkoop Ecuador tip

vliegen
Vliegreis Quito
vanaf 1,046,-

Vliegtickets Guayaquil

vliegen
Vliegreis Guayaquil
vanaf 1,068,-

Wist je dat...

Ecuador het goedkoopste land van Latijns-Amerika is?

Voorpret

Alvast een paar minuten genieten van het prachtige Ecuador?

Budgettips Ecuador

Budgettips Ecuador
Ecuador is een goedkoop land en dat komt de meeste rondreizigers goed van pas. Voor 35 euro per dag kun je prima slapen, rondkomen en bijvoorbeeld het Amazonegebied en het Andesgebergte in een dag ontdekken!

Hier vind je budget travel tips om de reis in Ecuador voor je portemonnee nog aantrekkelijker te maken!

Met een klein budget Ecuador ontdekken

Ecuador is het goedkoopste land van Lantijns-Amerika. Voor een diner van goede kwaliteit betaal je niet meer dan 8 euro en voor een lunch ben je niet meer dan 2.50 kwijt. Voor ongeveer 35 euro per dag kun je lekker eten en slapen en is er ook nog geld over om wat leuks van te doen.

Budget shoppen in Ecuador

In Ecuador zijn veel markten waar alles te verkrijgen is. Een goed voorbeeld hiervan is de markt in Otovalo. Deze markt is tevens een trekpleister en bevindt zich net buiten de stad Quito.

Natuurlijk zijn er, behalve markten, ook winkelcentra in alle soorten en maten aanwezig. Voor de goedkope artikelen kun je het beste naar een wat kleiner centrum gaan. Enkele voorbeelden hiervan in Quito zijn El Recreo, Mall El Jardin, Quicentro Shopping, Centro Commercial Inaquito en El Bosque.

Goedkope vliegtickets naar Ecuador

Er zit een groot verschil in de prijzen van vliegtickets naar Ecuador. Begin daarom op tijd met zoeken naar de goedkoopste vluchten en boek in ieder geval via internet, dit scheelt in de kosten.

Ga je langer op reis? Bij sommige vliegtuigmaatschappijen mag je meer bagage meenemen dan 20 kilo. Het is dus de moeite waard om dit goed uit te zoeken!

Voor het vergelijken van vliegtickets kun je terecht bij online reisbureaus als Tix.nl. Dit soort sites hebben vaak de meest goedkope vliegtickets naar Ecuador! TIP: wil je de vliegticketprijzen met elkaar vergelijken kijk dan op de website www.vliegennaar.nl, waar je heel overzichtelijk per luchthaven de prijzen voor vliegtickets kunt vergelijken.

Misschien een rare tip... Soms kan het veel geld schelen om een vliegticket naar Costa Rica te boeken (ook leuk, combineer beide tijdens een reis!) en vanaf San Jose Costa Rica door te vliegen naar Ecuador met een airpass.

Goedkoop vervoer in Ecuador

Met de bus kun je voor nog geen twintig cent door de stad reizen. Wil je relaxed zitten tijdens de rit? Er rijden andere bussen waar je iets meer betaald maar dan heb je zeker weten een goede zitplaats!

Je kunt ook gerust een taxi aanhouden want ook de taxidiensten in Ecuador zijn erg goedkoop.

Voordelig naar de Amazone en Andes in een dag?

In Banos kun je voor weinig, bij een betrouwbare fietsverhuurder, een mountainbike huren. Vanuit Banos in het Andesgebergte fiets je dan naar Puyo in het Amazonegebied. Tijdens de tocht, ook wel de watervallen route genoemd, zie je de meest prachtige plaatjes en heb je de mooiste uitzichten!

Goedkoop overnachten

In de meeste plaatsen in Ecuador zijn hotels en pensions te vinden die niet veel duurder zijn dan een camping in Nederland. Een hostel is natuurlijk de goedkoopste optie maar soms is wat luxe ook wel prettig. Tevens zijn er kamers die per uur gehuurd kunnen worden in plaats van per nacht!

Casino Chalet Suisse is zo'n goedkoop hotel. Voor nog geen 30 euro per nacht kun je in het hart van Quito overnachten!

Goedkoop bellen in Ecuador

De kans is heel groot dat je mobiel het niet doet in Ecuador (60% van de Nederlandse providers heeft geen contract). Als je wat langer in Ecuador bent en je wilt toch bereikbaar zijn dan kan je het beste lokaal een goedkope prepaid telefoon kopen. Dat lukt meestal al voor 25,- a 30,-. Nb voor een telefoontje naar huis ga je het beste naar een internetcafe!

Carnaval in Ecuador

Een paar dagen voordat de lente begint vieren de Ecuadorianen carnaval. Tijdens dit kleurrijke feest worden onder andere watergevechten en fruit- en bloemenfestivals gehouden. Carnaval in Ecuador is een fantastisch feest dat je niet mag missen en het is natuurlijk gratis!

Boottocht Galapagos eilanden

Iets wat je echt niet mag missen is een boottocht langs de Galapagos eilanden. Het is echter aan te raden deze boottocht lokaal te regelen omdat dit je zo de helft kan schelen!

Let wel op dat het niet gegarandeerd is dat je altijd dezelfde dag nog mee kunt varen!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews