De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Je voor een reis naar Ecuador jezelf goed moet laten informeren over de vaccinaties en inentingen?

Voorpret

Hier vind je interessante boeken over Ecuador om alvast in de sfeer te komen met de indrukwekkende foto's!

Reizen Ecuador

Reizen Ecuador
Het Amazonegebied, het Andesgebergte, parelwitte stranden, Wereld Erfgoederen en prachtige flora en fauna, je vindt het allemaal in Ecuador! In dit kleine land reis je in korte tijd naar een totaal ander gebied. Dit scheelt tijd en vergroot het reisplezier!

Reizen Ecuador

Met een rondreis leer je een land pas echt kennen. Je kunt er voor kiezen om met een groepsreis mee te gaan, individueel het land te verkennen maar ook met kinderen kan een schitterende reis worden gemaakt.

De gewenste reis kan alvorens aan de hand van de wensen en mogelijkheden op maat worden gemaakt. Een leuke rondreis duurt ongeveer 15 tot 21 dagen en is er al vanaf 2648 euro.

Rondreizen Ecuador

Een rondreis kun je zo lang laten duren als je zelf wilt. Als je ervoor kiest een langere reis te maken, vrijwilligerswerk gaat doen of een talencursus wilt volgen let er dan op dat je na drie maanden een visum nodig hebt in Ecuador.

Niet alleen backpackers kunnen een mooie reis door Ecuador maken, ook worden er luxe rondreizen aangeboden waarin men altijd in een 5-sterren hotel de nacht doorbrengt.

Toch liever wat van de natuur of cultuur meekrijgen? Bij veel reisaanbieders kun je kiezen om enkele nachten in de jungle of bij Indianen door te brengen!

Reizen in Ecuador - ontdek de cultuur

De twee koloniale steden Quito en Cuenca zijn door de Unesco uigeroepen tot Wereld Erfgoederen. In deze steden kun je de ogen rijkelijk de kost geven en genieten van de authentieke sfeer die er hangt.Daarnaast is Bahia de Caraquez uitgeroepen tot een van de mooiste steden ter wereld!

De echte Ecuadorianen, waaruit een kwart van de bevolking bestaat, draagt nog altijd de klederdracht van hun gemeenschap. Vooral in Cuenca, Otovalo, Saquisili, Latacunga en Cuicocha kom je gemakkelijk in contact met deze bevolkingsgroep.

De prachtige natuur van Ecuador

In Ecuador ben je ervan verzekerd in korte tijd een zeer divers aanbod aan natuur te zien want Ecuador beschikt over een rijke flora en fauna. Je treft in dit land, naast verscheidene natuurgebieden, ook veel verschillende wilde dieren. Met name op de Galapagos eilanden vind je dieren die nergens anders op de wereld leven.

In het veelzijdige Ecuador kun je ook tropische vruchten eten waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord! Erg leuk om te proberen. Wees er wel alert op dat de darmen soms moeite hebben met deze ervaring.

Gezond op reis

Medische verzorging
Openbare ziekenhuizen zijn in Ecuador over het algemeen erg slecht uitgerust. In Quito en Guayaguil zijn goede privéziekenhuizen met goede artsen en de juiste hygiene. Wel zijn deze ziekenhuizen duur, het wordt daarom aangeraden een creditcard mee te nemen of een aangepaste verzekering af te sluiten om de kosten te dekken.

Water en voedsel
Het water uit de kraan kan in Ecuador niet gedronken worden. En het wordt aangeraden om water uit gesloten flessen te drinken.

Pas op in kleine en goedkope restaurants, de hygiene laat soms te wensen over. Mijd rauwe groenten, niet volledig doorbakken vlees en vooral varkensvlees.

Inentingen
In Zuid-Amerika is het verplicht om tegen hepatitius A te zijn ingeënt. Voor verdere inentingen en de laatste updates hiervan kun je terecht bij de Travelclinic.

Tip: raadpleeg 2 tot 6 weken voor vertrek deze website nog eens, zo gaat u veilig op reis!

Hoogteziekte
Wanneer je uit het vliegtuig komt is het al even wennen aan de hoogte. Het is dus aan te raden, als je naar het Andesgebergte gaat om te klimmen, om eerst enkele dagen te wennen aan de hoogte voordat je echt gaat bergbeklimmen. Het helpt hierbij om veel water te drinken en niet te veel in te spannen.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews