De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

In de Grote Oceaan, waarin de Galapagos eilanden liggen, de Walvishaai leeft? Dit is de grootste vis van de wereld!

Voorpret

Tijdens dit filmpje krijg je een goed beeld van de ontelbare soorten vissen die er leven! Dolfijnen, zeeleeuwen, zeepaardjes, roggen en haaien je ziet ze er allemaal!

Duiken op de Galapagos Eilanden

Duiken op de Galapagos Eilanden

De Galapagos eilanden zijn juweeltjes van de aarde! Je kunt zelfs spelen met dieren, wat het duiken en snorkelen rondom de eilanden zo uniek maakt! Ook voor de onervaren duikers en snorkelaars is er genoeg onderwater te beleven.

De Galapagos eilanden en de onderwaterwereld behoren tot één van de meest unieke en mooiste duiklocaties ter wereld!

Duiken Galapagos Eilanden

De Galapagos eilanden behoren onder en boven water tot de mooiste bestemmingen van de wereld en het is een waar paradijs voor, met name, gevorderde duikers en snorkelaars. Hier vind je kleurrijke krabben en kreeften, roggen, zeeleeuwen, zeeschildpadden, dolfijnen, haaien en ontelbare tropische vissen.

Bij de eilanden is de watertemperatuur het hele jaar ongeveer tussen de 18 en 24 graden en kan er dus het hele jaar door gedoken worden. In de periode van december tot juni is de beste duikperiode want dan is de zee kalm en dan is er het beste zicht.

Duiken en snorkelen op de Galapagos Eilanden

Als je niet kunt duiken kun je toch genieten van de prachtige onderwaterwereld van de Galapagos eilanden! Je kunt er namelijk ook snorkelen. De beste en mooiste snorkellocaties zijn Puerto Egas bij San Salvador, Darwin Bay bij Genovesa, Punta Vicente Roca bij Isabela en Santa Fe.

Ben je nog geen gevorderde duiker?

Academy Bay is een mooie plek voor de beginnende duiker om te wennen aan de duikomstandigheden van de Galapagos eilanden. Er zijn hier verschillende duikersplekken.

Onder andere Punto Estrada en Bajo Solmar. Hier kom je veel verschillende vissoorten tegen. De mogelijkheid om in grotten de duiken heb je bij Punta Nunez. Tevens vind je hier schildpadden en pijlstaartroggen.

Duiklocaties Galapagos Eilanden

Met name de eilanden Darwin en Wolf zijn schitterende locaties om een duik te maken. Als duiker heb je hier grote kans, galapagoshaaien, walvishaaien, manta's en hamerhaaien te ontmoeten.

Santa Fe
Santa Fe is een duikersplek voor de halfgevorderde duiker. Je treft hier schildpadden, roggen en soms verschillende soorten haaien. Tevens kun je hier snorkelen tussen de zeeleeuwen.

Bartolome
Bartolome is een mooie duik - en snorkellocatie waar je ook pinguïns tegen kunt komen. Verder vind je hier indrukwekkende rotsformaties, roggen en schildpadden.

Darwin
Bij het eilandje Darwin bevindt zich Darwin's Arch, dit is een natuurlijke stenen boog bij de zee. Dit eiland is niet toegestaan voor mensen maar het is wel een prachtige, tevens moeilijke, duiklocatie!

Santiago
Op het eiland Santiago staat Cousins rock, een driehoekige rots die ongeveer 10 meter uit het water steekt. Het is een eenvoudige duiklocatie waar tot maximaal 25 meter gedoken kan worden. Ook hier kom je zeeleeuwen, roggen en schildpadden tegen.

Duikerstip!

Het wordt aangeraden bij de Galapagos eilanden een 7 mm-natpak met kap en duikhandschoenen te dragen omdat het koud kan zijn en het een rotsachtig en ruig onderwatergebied is.

Met zeeleeuwen zwemmen!

Doordat op de eilanden geen roofdieren leven, kennen de inheemse dieren weinig gevaar en zijn daarom minder bang voor mensen. Het leuke hiervan is dat dieren dichtbij komen, je ze goed kunt bekijken en met ze kunt spelen, wat natuurlijk een erg unieke ervaring is!

Een goede, tevens gemakkelijke, duikplek om met zeeleeuwen te zwemmen en spelen is bij Caamano Island.

Vakantie Galapagos eilanden tips & reisaanbod

Voor meer informatie over reizen naar de Galapagos en een overzicht van aanbieders van vakantie op de Galapagos eilanden kijk je bij onze tips voor Galapagos reizen.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews