De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De duikhelm is uitgevonden in Engeland? Het was een uitvinding van de broers Deane uit Whitstable.

Voorpret

Lees over de 275 mooiste tropische duikbestemmingen in het boek van Lawson Wood met prachtige foto's en waarnemingen die op levendige wijze worden beschreven.

Top 10 duikvakantie locaties!

Top 10 duikvakantie locaties!

Gek op duiken? Ontdek hier de Top 10 mooiste duiklocaties ter wereld met handige reistips & aanbiedingen voor het vinden van jouw ideale duikvakantie.

Duikvakantie? De beste bestemmingen voor duikreizen

Omdat er zoveel prachtige plekjes op aarde zijn waar je de magische onderwaterwereld kunt ontdekken, is het voor veel mensen lastig om een keuze te maken waar te beginnen. Ben je bereid af te reizen naar exotische oorden aan de andere kant van de wereld of zoek je een duikvakantie dichterbij huis? Los van welke bestemming jouw voorkeur heeft, is ook je duikniveau bepalend voor je keuze. 

Om je een beetje op weg te helpen hebben wij de mooiste & must see duik vakantie locaties voor je op een rijtje gezet.

Duiken in de kleurrijke Caribbean

De Caribbean lenen zich uitstekend voor een duikvakantie. In de Atlantische Oceaan vind je prachtige koraalriffen en de mooiste tropische vissen. Vaak zijn plaatselijk duikscholen aangesloten bij hotels en is het dus mogelijk om diverse duik excursies te maken.

Top bestemmingen voor een duikvakantie in dit gebied zijn: Bonaire, Curacao, St. Maarten, Aruba en Belize. Bij Belize vind je trouwens ook het beroemde duikeiland Caye Caulker, een aanrader!

Egypte: walhalla voor duikreizen aan de Rode Zee!

Ben je op zoek naar een duik vakantie dichterbij huis? Dan is Egypte een echte aanrader! Je vind hier een aantal zeer populaire duikgebieden. Egypte is ook zeer geschikt voor snorkelaars of beginnende duikers. Langs de kust van Egypte liggen leuke vakantiebestemmingen die tevens een ideale uitvalsbasis zijn om te gaan duiken. Meer weten? Bekijk dan eens onze volgende specials over dit onderwerp:

Een droom voor veel duikers: de riffen van de Malediven

De Malediven, ook wel de koraaleilanden genoemd, liggen ten Zuid-Westen van Sri Lanka en zijn een echt duikparadijs. De Malediven zijn dan ook niet voor niets al jaren een zeer populaire bestemming voor duikvakanties.

Wil jij meer weten over deze prachtige eilanden en de mogelijkheden voor een duik vakantie? Lees dan deze tips & info over duiken op de Malediven.

Aanrader: duiken voor de kust van in Kroatie

Wie dacht dat je voor duikvakanties altijd naar een verre bestemming moet heeft het mis, want binnen 3 uurtjes vliegen ben je in Kroatie en ook hier kun je heel goed duiken. Het land heeft een prachtige onderwaterwereld.

Nieuwsgierig over deze aparte duikbestemming? Meer info vind je in de reisgids Duiken in Kroatie.

De Galapagos eilanden: paradijselijke onderwaterwereld

De Galapasos eilanden kent een aantal duikgebieden die haast te mooi zijn om waar te zijn. Zowel gevorderde als beginnende duikers kunnen zich hier vermaken. Ook snorkelaars kunnen genieten van prachtige vissen en andere dieren.

Wil jij meer weten over deze fantastische duik bestemming? Bekijk dan snel de reisgids Duik vakantie Galapagos Eilanden.

Oceanie: het echte werk!

In continent Oceanie moet men zijn voor het echte werk. Het is even reizen, maar dan vind je wel de beste duikgebieden. Koraalriffen, tropische vissen, haaien en nog veel meer zeewezens zijn hier te bewonderen. Als het je helemaal het einde lijkt om hier naartoe te reizen dan zijn de volgende bestemmingen misschien iets voor jou: Australie & Nieuw-Zeeland.

Tip! In Oceanie ligt tevens het bekendste duikgebied ter wereld, namelijk het Great Barrier reef. Alles over deze indrukwekkende duiklocatie vind je hier.

Duikvakantie: eilandhoppen

Natuurlijk mogen we in dit overzicht van duikvakanties die fantastische eilandgroepen niet vergeten. Het zijn er ontzettend veel en ze liggen in verschillende Oceanen en Zeeën. Een rijtje met voorbeelden van echte toppers:

Deze bestemmingen zijn ideaal voor duikvakanties. Je kunt hier lekker gaan eilandhoppen en genieten van die prachtige onderwaterwereld.

Fan van watersport en wil je misschien ook eens een surfvakantie maken? Ontdek hier dan de Top 10 beste surfvakantie spots uitgelicht!

Budget deals

Top Tips Per Type