De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

De Malediven uit puur koraal bestaan en er dus prachtige koraalriffen zijn waar je je ogen bijna niet vanaf kunt houden?

Voorpret

Dit filmpje laat je alvast een klein gedeelte van de gevarieerde onderwaterwereld en de duiksafari op de Malediven zien!

Duiken Malediven

De duiklocaties op de Malediven zijn ook onder water rijk aan prachtige flora en fauna. Duiken op de Malediven is voor zowel de beginnende als de gevorderde duiker een ervaring om nooit te vergeten!

Lees hier meer over de prachtige onderwaterwereld van het laatste paradijs op aarde!

Waarom duiken op de Malediven?

De prachtige koraalriffen en een enorm scala aan bont gekleurde fauna maken de Malediven tot een van de toplocaties van de wereld om te duiken. Let er wel op dat je niet alleen op deze prachtige riffen let, als je meer naar het blauw in het water kijkt heb je de kans om uniekere en grotere vissen te zien!

Niet alleen de koraalriffen en de vele gekleurde tropische vissen maken de Malediven onder de duikers zo populair ook de watertemperatuur is er zeer aangenaam en komt zelden onder de 26°C!

Omdat de onderwaterwereld de grootste attractie van de Malediven is, bezit elk resort een eigen duikschool. Het voordeel hiervan is dat deze duikscholen over het algemeen klein zijn en je dus goed begeleid wordt.

Vis die je tijdens het duiken of snorkelen kunt spotten

De vissoorten die je op de Malediven o.a. tegen kunt komen zijn adelaarsroggen, trompetvissen, clownsvissen, papegaaivissen, snappers maar ook grote vissen zoals haaien, baarzen, mureren, barracuda's en zelfs schildpadden zijn hier vaak te zien!

Je kunt op de Malediven prachtig duiken en snorkelen maar ook vanaf boven het heldere water kun je genoeg vissen zien zwemmen!

Unieke duiklocaties!

Wat een echte aanrader is, zijn de duiklocaties bij de Baa Atol. Hier zijn weinig resorts te vinden maar wel 30 verschillende duikspots. Je komt hier dus eerder een haai tegen dan een andere toerist!

Je kunt er ook voor kiezen om mee te gaan met een duiksafari, zo kom je op een avontuurlijke wijze op de meest bijzondere en uiteenlopende duiklocaties van de Malediven!  

Tip voor de verliefde duiker!

Ben je van plan om binnenkort te gaan trouwen? Of wil je dit prachtige moment nogmaals ervaren op een unieke wijze?

Op de Malediven kun je elkaar het ja-woord onder water geven! Tijdens deze driekwartier durende ceremonie worden tevens de ringen uitgewisseld.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews