De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het hagelwitte zand van de stranden geen zand maar dood koraal in poedervorm is?

Voorpret

Tijdens het bekijken van dit filmpje kom je alvast in een ontspannen sfeer en kun je wegzwijmelen van al het moois wat de Malediven te bieden heeft!

Vakantie Malediven

Ten zuidwesten van India liggen de Malediven, wat ook wel het laatste paradijs op aarde wordt genoemd! Het is zowel onder als boven water een waar paradijs waar je ultieme rust en luxe zult ervaren!

Hier vind je veel tips en de mooiste eilanden om naar toe te gaan tijdens een vakantie naar de Malediven!

Vakantie Malediven

Na ongeveer 9 uur vliegen kom je aan op het hoofdeiland Malé. Hier vandaan ga je per boot of watervliegtuig naar een van de vele eilanden die tot de Malediven behoren. De archipel bestaat uit 1190 eilandjes waarvan er slechts 200 bewoond zijn en 88 zijn toegankelijk voor toeristen.

Enkele voordelen van vakantie op de Malediven zijn dat er geen vaccinaties verplicht zijn (controleer wel altijd de laatste updates voordat je op reis gaat!) en dat het er altijd tropisch warm is.

Je reis combineren met een bezoek aan Sri Lanka? Combinatie reizen Malediven & Sri Lanka kan je voordelig boeken bij 333 TRAVEL.

Actuele zonvakantie aanbiedingen voor Malediven

Vakantie op de Malediven tip: top 5 resorts

Voor de Malediven speelt toerisme een grote rol omdat dit de belangrijkste inkomstenbron van veel Malediviërs is. Je vindt hier dan ook prachtige resorts die voorzien zijn van de meeste luxe faciliteiten en waar het personeel je tot in je puntjes verwent!

De resorts zijn romantisch opgesteld en zijn dan ook zeer geschikt voor huwelijksreizen van pas getrouwden! Tevens zijn de Malediven geliefd onder duik - en snorkel liefhebbers omdat deze eilanden over een prachtige onderwaterwereld beschikken.

Duiken tijdens een vakantie op de Malediven

Omdat je op de Malediven zo mooi kunt duiken vind je op elk resort een duikschool waar je in alle rust het duiken onder de knie kunt krijgen. Onder water vind je een breed scala aan bont gekleurde vissen en veel gevarieerde koraalriffen.

Malé, de hoofdstad van de Malediven

Malé, de hoofdstad van de Malediven, is in tegenstelling tot de rest van de Malediven gezellig druk en je kunt er genoeg beleven en bezichtigen.

Het dichtbevolkte eiland van 2 km lang heeft maar liefst 75.000 inwoners, dit is een derde van de hele bevolking van de Malediven. Doordat het eiland centraal gelegen ligt is het gekozen tot hoofdstad.

Malediven eilandtopper, Reethi

Het is moeilijk kiezen tussen de vele pareltjes in de zee die ook nog eens sterk van elkaar verschillen maar een van de mooiste eilanden is Reethi. Het is een rijk bebost eiland en bijzonder geschikt voor de vakantieganger die opzoek is naar pure rust en een natuurlijke omgeving.

Rondom dit eiland zijn veel onbewoonde eilandjes aanwezig waaraan je, bijvoorbeeld per kano, ook zeker een bezoekje moet brengen. Tevens vind je hier de beste duik - en snorkelspots!  

Het prachtige Ari Atol op de Malediven

Een ander bijzonder eiland is het prachtige Ari Atol ten westen van Malé waar je per watervliegtuig naartoe vliegt. De bungalows op dit eiland staan op het strand, ideaal dus als je 's morgens een lekker frisse duik gaat nemen!

Als je tijdens deze vakantie ook nog wat anders wilt doen dan uitrusten dan kan dat ook! Je kunt hier namelijk waterskiën en parasailen maar natuurlijk is op het eiland ook een groot aanbod aan adembenemende spots onder water om lekker te duiken of te snorkelen.

Toplocatie, Zuid Malé

Wil je tijdens je vakantie toch nog wat mensen tegenkomen dan is Zuid Malé een topbestemming! De schitterende stranden en luxueuze accommodaties maken het eiland tot een plaatje waar je jezelf ongetwijfeld zult vermaken!

Zin in een ongedwongen Robinson Crusoe sfeer?

Dan ben je op Adsu Sun Island op het goede adres! Het is een van de kleinste en mooiste eilandjes van de Malediven. Het eiland is omgeven door prachtige parelwitte zandstranden waarop ook de accommodaties staan. Je hebt hier je eigen privéstrandje!

Het leuke en aparte aan dit eiland is dat er minder luxe is maar wel een lekkere ongedwongen sfeer waar je heerlijk tot jezelf kunt komen!

Beste reistijd

Het tropische klimaat van de Malediven ligt het gehele jaar tussen de 25°C en 35°C en het klimaat heeft een hoge luchtvochtigheid. Het jaar kan worden onderverdeeld in twee periodes, de droge tijd van januari tot mei en de natte tijd van mei tot oktober. De beste reistijd is in de droge periode maar ook in deze periode valt er wel eens een verfrissende bui!

Handige reistip!

Omdat de enige apotheek van de Maldiven zich op Malé bevindt, is het verstandig om voldoende medicijnen mee te nemen. Denk ook aan een EHBO-pakketje, zonnebrandcreme (hoge factor) en anti-muggenspul!

Meer informatie over vakantie op de Malediven?

Lees ook de tips over reizen naar of vakantie op de Malediven kun je  terecht!
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews