De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Beste reistijd voor de Malediven

Beste reistijd voor de Malediven

De beste reistijd voor een vakantie op de Malediven? Lees wanneer het regenseizoen is en wanneer je het beste weer op de Malediven treft!

Beste reistijd Malediven

Qua temperatuur is het het hele jaar door heerlijk op de Malediven. Denk aan een gemiddelde van 30 graden, met uitschieters van 5 a 6 graden naar boven en beneden. Toch moet je wel degelijk rekening houden met de verschillende seizoenen bij het plannen van je reis. De beste reistijd voor de Malediven is van oktober t/m april.

Duiken op de Malediven? Beste reistijd is onze winter!

De beste reistijd voor wie de Malediven wil bezoeken voor een duikvakantie is januari t/m maart, het is in deze periode het warmst en de watertemperatuur ligt dan tussen de 27°C en 30°C. Een 3mm duikpak is in deze periode over het algemeen voldoende.

Maar ook de rest van het jaar is het goed toeven op de Malediven. Wel is het zeewater dan minder helder en door de hevige winden is er veel stroming. Het zicht onderwater wisselt het hele jaar door wel sterk en is afhankelijk van het tij en de maanstand. Je kunt er vanuit gaan dat het zicht nooit minder dan 15 meter is, over het algemeen is dit aanzienlijk beter en is het zicht 25 tot 50 meter.

Lees ook de andere tips voor: duiken op de Malediven!.

Regentijd op de Malediven: dagelijks een tropische bui!

Van mei tot en met september zorgen de moessons voor de regentijd. Dat betekend overigens niet dat het hele dagen giet zoals bij ons. Er valt meestal eens per dag een hevige maar korte tropische bui. Hou hier dus rekening mee als je een reis naar de Malediven boekt!

Lees ook de andere tips voor reizen naar de Malediven.

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews