De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

je als beginner surfen het beste kunt leren op een longboard? Hierop heb je meer balans. Een shortboard is beter geschikt voor trucjes en scherpe bochten.

Voorpret

Bekijk eens dit geweldige filmpje van Laird Hamilton. Deze professional surft op de meest grote en geweldige golven. Bekijk filmpje.

Top 10 surfvakantie locaties!

Top 10 surfvakantie locaties!
Ben jij een echte watersport liefhebber en droom je al lang van een bijzondere surfvakantie? Hieronder maakten wij een overzicht van de beste surfvakantie bestemmingen incl. reistips, prijzen en aanbieders van surfvakanties voor beginners en gevorderden! Ontdek snel waar je binnen no-time de beste golfen kunt pakken...

Surfvakantie: de beste spots voor surfvakanties

Surfen is naast duiken één van de populairste watersporten en wordt op veel verschillende manieren uitgevoerd. Denk aan windsurfen, kitesurfen, bodyboard-surfen enz. Er zijn tal van surfvakantie bestemmingen over de hele wereld, maar jij wilt natuurlijk weten welke vallen onder the place to be. Hieronder vind je een overzicht dat je op weg helpt om de ideale locatie voor jouw surfvakantie te vinden.

Surfvakantie dichtbij huis? Surfvakantie in Europa

Als we het hebben over surfvakanties in Europa dan is Frankrijk de absolute place to be. Het land is de meest geliefde Europese bestemming van surfers. Begrijpelijk, want langs de Frans-Atlantische kust vind je hele mooie surfvakantie plaatsen en je kunt er bijna het gehele jaar surfen. Verder worden in Frankrijk ook hele leuke en goede surfcamps gehouden.

Ook Portugal wordt jaarlijks druk bezocht door surfers. Voor de bekende hotspots lees je meer in de special over surfen in Portugal. En wie dacht dat je alleen kunt surfen in de zonnige en zuidelijke landen van Europa heeft het mis, want ook Wales is uitermate geschikt voor bijzondere surfvakanties en je treft er zelfs het grootste wakeboard festival van heel Europa!

Surfvakanties in Noord & Zuid-Amerika

Zowel in Noord als in Zuid-Amerika vind je een heleboel goede surfvakantie locaties. Hieronder de landen die tot de echte toppers behoren.

Zuid-Amerika
Brazilië is zeer geschikt voor een surf vakantie. Het land heeft een aantal gezellige badplaatsen waar je leuke hotels en hele goede golven vind. Bovendien is de sfeer fantastisch! Meer info? Bekijk onze online reisgids over surfen in Brazilie.

Verder zijn St. MaartenPeru en Ecuador echte aanraders voor een surfvakantie. Tip: relatief voordelig en een absolute aanrader is surfen in Curacao.

Noord-Amerika
Hawaii staat bekend om geweldige golfen en heerlijk water! Hawaii is het surf walhalla voor professionals, maar ook minder goede surfers kunnen hier lekker hun gang gaan. Ook worden er vaak surfwedstrijden gehouden.

Andere surfvakantie toppers zijn Mexico en de Britse Maagden Eilanden.

Surf vakantie paradijs ver weg? Oceaniƫ!

In Oceanie vind je prachtige locaties om te surfen. Wat dacht je van Australie? Het land waar surfen zo'n beetje is uitgevonden heeft langs de hele kust prachtige en zeer goede surflocaties. Dit land is ook bij professionals al jaren een van de populairste surfbestemmingen.

Verder vind je in Oceanie natuurlijk fantstische golfen langs de kust van Nieuw-Zeeland. Langs de prachtige stranden vind je verschillende surfscholen en dus kunnen ook beginnende surfers zich hier vermaken tijdens een surfvakantie. Ook voor kitesurfers is Nieuw-Zeeland erg populair.

Last but not least: de Fiji Eilanden. Deze mogen we zeker niet vergeten. Ook hier kan je uistekend surfen. De Fiji eilanden zijn trouwens ook geschikt voor andere watersporten zoals duiken, catamaran varen en vissen.

Surfen in Azie

Als je op surfvakantie wilt naar Azie dan is Indonesie de beste bestemming. Het indonesische eiland Bali is dan favoriet. Wil je toch liever iets authentieker Indonesie ontdekken per board? Dan kan je altijd uitwijken naar de Mentawais Eilanden bijvoorbeeld Lombok of Java.

Een ander land in Azie waar je hele mooie surflocaties kunt vinden is Sri Lanka. Het land heeft alle ingrediënten voor een fantastische surf vakantie. Prachtige natuur, vriendelijke bevolking en een heerlijke warme zee met avontuurlijke golven.

Een laatste tip voor surfvakanties in Azie is Thailand, lees meer over een vakantie naar Thailand.

Surfvakantie in Afrika

Van de Zuid-Afrikaanse landen is Zuid-Afrika het meest geschikt voor een surf vakantie. Vooral St. Francis Bay en J.Bay zijn populaire spots. Bovendien is Zuid-Afrika redelijk goedkoop in vergelijking met dan andere surf bestemmingen.

Verder kan je ook surfen aan de kust van Marokko en Senegal. Marokko is vooral in de wintermaanden een aanrader met verschillende toplocaties ronds de stad Agadir. In Senegal kan je vanaf veel accomodaties voor een paar euro al naar de bekendste golf van het land: Quakam. Op zoek naar een all-inclusive vakantie waarbij je enkele surflessen kunt nemen? Dan is een vakantie naar Gambia een aanrader!

Meer tips voor watersport liefhebbers

Wil jij liever de onderwater wereld ontdekken (of misschien wel je surfvakantie combineren met een duikje) blader dan eens door onze Top 10 duikvakantie locaties om te zien waar de beste duikspots te vinden zijn en waar de overlap zit met de places to be voor surf liefhebbers!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews