De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wakestock: Wakeboarding festival Wales

Wakestock: Wakeboarding festival Wales

Wakestock is het grootste Europese wakeboarding festival dat jaarlijks plaatsvindt in Wales. De beste wakeboarders ter wereld komen hier boarden en genieten samen met duizenden mensen van fantastische watersport comptities, feest, muziek en natuurlijk de goudgele stranden en prachtige omgeving van Wales.

Wakestock Wales festival

Combineer snowboarden met water en een nieuwe watersport is geboren: wakeboarden. Het fenomeen bestaat pas 25 jaar maar is sinds 2003 de snelst groeiende watersport en is nu met zo'n 3 miljoen boarders een goede concurrent van surfen geworden.

Dat vraagt om een jaarlijks evenement waarbij je je onder de beste wakeboarders ter wereld kunt begeven, en dat is er: sinds 2000 wordt het Wakestock festival in Wales gehouden. Tien jaar geleden was het nog een kleinschalig festival voor lokale liefhebbers van wakeboarding & surfen, nu is het uitgegroeid tot één van de beroemdste wakeboard evenementen ter wereld en het grootste wakeboard event in Europa.

Wakestock: festival highlights

Wakeboarden is een echte trill seeking / x-treme sport. De spanning en het avontuur van het pakken van de beste golven en het maken van de meest fantastische jump & tricks is voor velen een absolute sensatie.  

Wakestock wordt gehouden op één van de mooiste plekjes aan de westkust van Wales: aan de voet van de Snowdonia Mountains, uitkijkend over het prachtige Cardigan Bay. Hometown van het festival is het schiereiland Llyn Peninsula, waar het event wordt gehouden tussen de plaatsjes Pwllheli en Abersoch.  

Wat maakt Wakestock zo bijzonder? Het festival strekt zich uit over 3 plaatsen direct aan de kust: het centrale festival met bands & DJ's, speelt zich af in het plaatsje Penrhos, de grootste wakeboard competitie is georganiseerd in de haven van Pwllheli en in Abersoch Bay vind je de Big Air Classic competitie (beste trick jumps van wakeboarders over een grote obstakels in het water).

Bekende wakeboarders Elk jaar trek Wakestock weer de top riders naar Wales. Ze komen uit o.a. Amerika, Australie en Groot Brittanie om hier met elkaar te strijden om de eerste plaats. Enkele namen: Aaron Rathy, Amber Wing, Dean Smith en Jonti Green.

Spectaculair: Poolgab Midden op het festival terrein staat een enorme Pool Gab, een bouwsel dat bestaat uit 2 gigantische waterbaden met een schans ertussen. Op deze bijzondere water attractie met kabels worden de meest knappe kunstjes vertoond.

Muziek & entertainment Op de grote podia draaiden in 2010 enkele van de grootste DJ's ter wereld zoals Eric Prydz en Fedde Legrand, maar ook pop, rock en r&b zijn vertegenwoordigd door bekende en minder bekende bands en zangers/zangeressen.

Wakestock is een van de vele populaire festivals van Wales

Watersport spots & plaatsjes in omgeving Wakestock

Llyn Peninsula staat bekend om haar fantastische stranden en de vele leuke dorpjes waar je trendy winkels & surf shops treft, maar waar het ook stikt van de gezellige pubs en restaurants. Je kunt hier naar hartenlust surfen en zeilen in een prachtige omgeving. Je treft er talloze campings en hotels voor zowel budget- als meer comfort liefhebbers.

Tip: tijdens Wakestock verzorgd het festival een gratis shuttle bus service tussen het evenement, Pwllheli en Abersoch, zodat je gemakkelijk de omgeving kunt verkennen!

Naar Wakestock? Wales campings & budget hotels

Wie Wakestock wil bezoeken kan in de omgeving logeren in één van de vele budget hotels / bed & breakfasts. Zeker wanneer er een groot evenement plaatsvind is het een aanrader vooraf je slaap plaats te reserveren voor zover mogelijk.

Goedkope hotels Als je opzoek bent naar een goedkoop hotel in Lleyn Pensuela (bijv. in Pwllheli of Abersoch), kijk dan eens op de website van Trivago.nl of Buro Scanbrit, daar vind je enkele hotels in de omgeving van Wakestock vanaf circa 39,- p.p.   

Slapen op een camping Iets primitiever maar ook voordeliger is het om op één van de vele campings rondom Wakestock te overnachten. Wales heeft een geweldig aanbod campings! Ook leuk: kies één van de vakantieparken in Wales om te slapen in fijne stacaravansof bungalows.

Lees deze 10 tips om goedkope vliegtickets naar Cardiff Wales te vinden! We hebben alle budget tips voor Wales nog eens op een rij gezet.

Wakestock Wales data & tickets

In 2014 viel Wakestock in de eerste week van Juli. Daarna is het niet meer oficieel georganiseerd, hopelijk komt er weer een editie in 2017 of 2018! Wales blijft hoe dan ook een hotspot voor wakeboarders die elkaar elke zomer weer treffen.

Tickets koop je al vanaf £40,- (circa 44 euro). Hiervoor heb je 1 avond naar keuze toegang tot de festiviteiten. Wil je het hele weekend blijven? Reken dan op £95,-.

Zelf wakeboarden op Wakestock? Omdat er gewoonweg niet meer genoeg ruimte is om iedereen mee te laten wakeboarden, organiseerd Wakestock elk jaar een kwalificatiedag in Chertsey, Surrey. Je kunt je hiervoor aanmelden middels een kwalificatieformulier te downloaden vanaf www.wakestock.co.uk.

Budget deals

Top Tips Per Type

0
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews