De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Surfen op Curacao

Surfen op Curacao
Naar Curacao? Kitesurfen en windsurfen kan op Curacao perfect. Het warme zeewater en de passaatwinden maken Curacao ideaal om te windsurfen of te kitesurfen. Curacao is booming als surfspot.

Surfen Curacao: kitesurfen, windsurfen of golfsurfen

Ben jij gek op watersport en droom je van een surfvakantie? Windsurfen op Curacao was altijd al populair. Het kristalheldere water rond Curacao, de tropische temperaturen en de vrijwel altijd aanwezige passaatwind maken dat windsurfen op Curacao een geweldige ervaring is. Maar wil je liever kitesurfen? Curacao heeft je ook dan heel veel te bieden. Door de grote diversiteit van surfspots kunnen zowel beginners als gevorderden hier hun eigen plek vinden. De meeste surfstranden op Curacao zijn uitstekend bereikbaar. Ook voor golfsurfen zijn mogelijkheden, dus aarzel niet en ga surfen op Curacao!

Kitesurfen Curacao: beginners en gevorderden

Eén van de beste plekken om te kitesurfen op Curacao is te vinden bij de Sint Joris Baai. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier terecht en er wordt ook kitesurfles gegeven. De baai, eigenlijk een groot binnenmeer dat via een kanaal in verbinding staat met zee, heeft spiegelglad water en de wind is landinwaarts. Hier zijn veel locals te vinden; niet alleen omdat de baai goed bereikbaar is, maar ook omdat de omstandigheden ideaal zijn om een kite op te laten. En het water blijft de eerste 40 meter ondiep.

Kitesurfen op Curacao voor gevorderden? Uitdagende plekken zijn bij het Marriot en Marie Pompoen. Bij Marie Pompoen is de wind meestal aanlandig of parallel langs de kust. Het probleem is wel dat je enigszins tussen de stenen door moet om het water in en uit te komen. Er worden ook jetski's verhuurd. Voor Marriot geldt min of meer hetzelfde, al kun je daar geen jetski's huren.

Curacao: surfen op het Spaanse Water

Hoewel je vanaf verschillende stranden van Curacao kunt windsurfen, zijn er een aantal plekken die nog net even wat beter zijn. Eén van de betere plekken om te windsurfen is het Spaanse Water, waar je ook een windsurfschool aantreft. Het Spaanse Water ligt ten zuidoosten van Willemstad en is een groot binnenmeer, dat wel in open verbinding met zee staat. Een deel van het Spaanse Water staat bekend als de Storm Plas. Die naam zegt voldoende: hier waait het het hardst van het hele Spaanse Water en dit is dus een van de beste plekken om te windsurfen op Curacao. Wil je direct op je surfplank stappen vanuit je beach resort? Neem dan eens een kijkje bij de beach resort Curacao top 10.

Surfen op Curacao: Jan Thielbaai en Caracasbaai

Wil je windsurfen op zee, dan kun je op Curacao onder meer terecht bij de Caracasbaai en de Jan Thielbaai, die vlakbij het Spaanse Water liggen. Bij de Caracasbaai kun je vanaf het strand zo de zee op. De Jan Thielbaai is een levendig strand waar ook horeca-voorzieningen zijn. Leuke resorts aan de Jan Thielbaai vind je bij TUI.nl.

Golfsurfen en kitesurfen bij Klein-Curacao

Een andere topper om te kitesurfen is Klein Curacao, een onbewoond eiland op ongeveer 25 kilometer ten zuidoosten van Curacao. Kitesurfen is hier absoluut voor gevorderden aangezien de wind zeewaarts is en de golven wat hoger zijn. Ook golfsurfen behoort op Klein Curacao tot de mogelijkheden. Verder kun je op Klein Curacao heel mooi duiken en snorkelen. Verschillende bootcharters bieden dagelijks boottochten aan naar Klein Curacao.
632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews