De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Op Fiji verbouwen ze vooral suikerriet, kokosnoten, gember en rijst. Vroeger stond Fiji echter bekend als de kanibaaleilanden.

Voorpret

Lees het boek van de Lonely Planet  'Fiji', waarin uitgebreid over alle reismogelijkheden op en naar Fiji worden besproken.

Fiji eilanden

Fiji eilanden

De Fiji eilanden vormen het decor van wuivende palmen, parelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Het is een van de kleurrijkste en vriendelijkste landen in de Zuid-Pacific. De ideale vakantiebestemming om heerlijk tot rust te komen. Lees op deze pagina wat er naast relaxen in de zon allemaal valt te beleven op deze schitterende eilanden.

Fiji heeft namelijk veel meer te bieden dan schitterende stranden en prachtige duiklocaties. Zo vind je er ook heuvels met adembenemende uitzichten of watervallen en mooie wandelroutes in een van de vele nationale parken.

Fiji eilanden

Fiji bestaat uit maar liefst 322 eilandjes, waarvan er ongeveer 100 bewoond zijn. De volgende eilanden zijn zeker de moeite van een bezoek waard:

Vulkanisch Vita Levu
Op het hoofdeiland van Fiji, waar 75% van de bevolking woont, valt het meest te beleven. Aanraders zijn: Een tocht maken langs de kust op de ‘Coral Coast Scenic Railway' in een oude dieseltrein of een bezoek brengen aan de Sigatoka Valley. In deze vallei zijn bijna 200 culturele en archeologische bezienswaardigheden te vinden zijn, onthoofdingstenen en graven of duinversterking Tavuni Hill Fort. Tip: duiken met haaien in Pacific Harbour. Je mag ze zelfs aaien en voeren! 

Authentiek Vanua Levu
Op dit één na grootste eiland van Fiji kun je heerlijk wandelen door de regenwouden in het binnenland. Ten noorden van het eiland vind je een prachtige duiklocatie, Great Rif, het op drie na grootste rif ter wereld. Dit authentieke eiland vormt de perfecte plek om kennis te maken met de oorspronkelijke leefwijze van de Fijianen.

Het groene Taveuni
Een deel van dit groene eiland is uitgeroepen tot nationaal park. Je kunt er prachtige wandelingen maken door de bossen met adembenemende watervallen, maar je kunt er ook geweldig duiken in het Rainbow Reef. De bevolking leeft er nog zoals decennia geleden.

De schitterende Yasawa eilanden
Altijd al willen weten hoe het voelt om op een onbewoond eiland te zijn? Op een van de 20 schitterende Yasawa eilanden kun je het aan den lijve ondervinden! Geniet van spectaculaire kristalheldere lagunes; witte stranden, palmen, regenwoud en watervallen. Eén van deze eilanden is Blue lagoon eiland, waar de gelijknamige film is opgenomen.

Het Vuureiland Bequa
Dit is het paradijs voor duikers; je kunt er duiken bij scheepswrakken, bij kleurrijke koraalriffen, in stromend water of in grotten en spelonken.

Fiji > cultuur

Fiji biedt een verrassende mix van culturen! De authenticiteit van de eilanden heeft een grote charme. Een belangrijke rol in de samenleving speelt de traditionele dans. Voor gebeurtenissen, zoals geboorte, overlijden en huwelijken wordt er dan ook gedanst en gezongen.

Daarnaast is er de Kava-ceremonie, een dans vergezeld met het bereiden van ‘kava'. Deze drank, die een verdovende werking heeft op lippen en wangen, bestaat uit het sap van de wortels van een plaatselijke plantensoort en ziet eruit als modderwater. De ceremonie wordt regelmatig voor toeristen opgevoerd. De kava wordt dan gedronken uit een grote houten bak en elke keer als iemand een slok neemt, wordt er heel hard 'bula' geroepen en klapt iedereen in zijn handen.

Fiji facts

Aantal inwoners: 800.000

Taal: Fijiaans en Engels

Klimaat: Tropisch klimaat, gemiddeld 25 graden.

Regentijd: nov -apr

Beste reistijd: april, mei, juni en oktober.

Tijdsverschil: 11 uur later

Munteenheid: Fiji dollar

 

Inentingen: niet verplicht.

Electriciteit: 240 volt

Visum: bij een verblijf langer dan 4 maanden. Kijk voor info over de ambassade van Fiji.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews