De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Het eiland Hiva Oa verdient goed aan de export van de noni vruchten. Deze natuurlijke botox bevat namelijk stoffen die het verouderingsproces vertragen.

Voorpret

Bekijk beelden van Hiva Oa, terwijl je luistert naar de Belgische zanger Jaques Brel.

De Markiezeneilanden

De Markiezeneilanden
De Markiezeneilanden, de meest noordelijk archipel van Frans Polynesië, ligt op 1400 km ten noordenoosten van Tahiti. Van de vijftien eilanden in dit verloren paradijs dat zich uitstrekt over een lengte van 400 km zijn er zes bewoond.

De onherbergzame eilanden bestaan uit ruig vulkanisch gebergte, ongerepte jungle in groene valleien met tropische planten en bloemen. En uiteraard stranden met steile kliffen, rotsen en een kristalheldere zee. Hier tref je tips en info over de highlights van de Marquesas Eilanden.

Markiezeneilanden vakantie: hoe kom je er?

Deze schitterende eilandengroep behoort tot de minst bezochte paradijsjes op aarde. De manier om er te komen in namelijk per vrachtboot vanaf Papeete de hoofdstad van Tahiti. Dan ben je nog eens 1400 kilometer onderweg, maar de tocht alleen al is geweldig. 

Heb je minder tijd? dan kan je in Papeete ook een lokale vlucht boeken met Air Tahiti. Hier tref je vast een overzicht met de beste aanbiedingen van vliegtickets Tahiti dan kan je dat deel van je reis vast plannen. 

De rijke Polynesische geschiedenis

Ooit arriveerden de Polynesiërs met houten kano's, maar niemand weet waar ze precies vandaan kwamen. Ze bouwden in de loop der eeuwen een bijzondere cultuur op, die gebaseerd is op het vereren van hun eigen goden.

Bij aankomst op de luchthaven van Hiva Oa maak je meteen kennis met de traditionele Polynesische cultuur. Je wordt er verwelkomd met een strijdlustige, traditionele dans onder begeleiding van tromgeroffel en gebrul. Vroeger was kannibalisme onlosmakelijk verbonden met de cultuur van de strijders, die geloofden dat ze de energie van een strijder in zich konden opnemen door hem op te eten. Tegenwoordig staat er gelukkig kreeft en geit op het dagelijks menu. 

Marquesas heeft de meeste oude marea's (heilige plaatsen) en Tiki's (beelden) van heel Frans Polynesie. Bij Pumau staat de heilige Oipona marea met prachtige stenen structuren en een enorme Tiki.

Mysterieus Nuka Hiva

Nuka Hiva, met 2500 inwoners het grootste eiland van de Marquesas, heeft een gebergte dat wordt gedomineerd door de Mount Tekao(1224 m). En in het midden van het eiland ligt het groene Toonvii plateau(800 m). Daarnaast vind je op het eiland fjordachtige baaien en imposante watervallen, zoals de 350 m hoge Vaipo waterval.

Bijzonder zijn de vele Marae's en Tiki op het eiland. Deze Polynesische beelden zijn ook te vinden in de hoofdstad Taiohae. Een andere belangrijke bezienswaardigheid van deze havenstad is de Notre Dame van Marquises, die is gebouwd van verschillende kleuren en vormen steen.

Op Nuka Hiva bevindt zich een prachtig hotel dat bestaat uit houten huisjes op palen tegen de ruige bergen; je wordt wakker met een onbetaalbaar uitzicht.

Ongerept Hiva Oa

Het ongerepte Hiva Oa heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op kunstenaars en andere creatievellingen. De bekendste zijn de Franse schilder Gaugin en de Belgische zanger Jacques Brel. Beiden liggen zelfs begraven op het eiland. In het centrum van de hoofdstad Atuona staat de Maison de Jouir van Gaugin, waar verschillende replica's van zijn werk te bewonderen zijn.

Ook op Hiva Oa vind je nog steeds veel Marea's. Bijvoorbeeld in Pua Mao , een klein dorpje met slechts vijftig inwoners. In dit plaatsje bevindt zich tevens een klein pensionnetje, waar je voor 17 euro bij Marie-Antoinette overnacht incl. ontbijt. In de achtertuin liggen de overblijfselen van graven van de laatste Koninklijke familie.

Andere paradijselijke eilandjes

Het 15 km lange Tahuata is het kleinste bewoonde eiland; een maanvormig blok lava. In het onherbergzame Ua Pou leven de inwoners van de opbrengsten van hun houtsnijwerken. Ze hebben er niet veel nodig, want voedsel groeit hier genoeg en de gezondheidszorg wordt er door de Franse staat betaald.

Op het maanvormige Ua Huka leven hordes wilde paarden in de vrije natuur. Bij de kust van Haavei kun je reuzenschildpadden bewonderen, maar ook haaien, dolfijnen en roggen. Het hartvormige eiland Fatu Hiva bestaat uit enorme bergen en smalle ravijnen. Bij de twee baaien, Omoa en Hanavave, kun je vreemde rotsblokken in de vorm van gesluierde vrouwen bewonderen.

Meer over Frans- Polynesiƫ

Lees tips en info over Frans - Polynesië, met als bekendste eiland het legendarische Tahiti.
Wil je liever een ander land bezoeken binnen de Polynesische Driehoek? Bekijk dan tips en info over de volgende landen:

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews