De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Paaseiland is op Paaszondag in 1722 ontdekt door de Nederlander Jacob Roggeveen.

Paaseiland werd door zeelieden vroeger Rapa Nui oftwel Grote Rots genoemd door zeelieden. De inwoners van Paaseiland noemen zowel zichzelf, hun taal als het eiland Rapa Nui.

Een andere benaming die de Rapa Nui gebruiken voor Paaseiland is Navel van de Wereld.

Voorpret

Lees Een reiziger in tussentijd van Henk de Velde, waarin hij o.a vertelt over zijn reis per zeilboot rond Kaap Hoorn naar Paaseiland.

Lees ook Paaseiland een raadsel? van Arno Graf van Bothmer-Plates.

Paaseiland

Paaseiland

Paaseiland of Easter Island is beroemd om zijn reusachtige beelden, de Moai, die tot de niet klassieke wereldwonderen worden gerekend.

Paaseiland hoort bij Chili en is het meest geïsoleerde bewoonde eiland ter wereld. Het eiland ligt in het zuiden van de Stille Oceaan en het dichtstbijzijnste andere bewoonde eiland, Pitcairn, is 1900 km van Paaseiland.

Veel mensen willen eens in hun leven naar Paaseiland reizen. Hier tref je tips voor vliegen naar Paaseiland, hotel, excursies of reizen naar Paaseiland in combinatie met vakantie in Chili.

Reizen naar Paaseiland - hotel & excursies

Op Paaseiland zijn meerdere kleine hotels. Maar het is wel raadzaam vooraf te reserveren. Check Trivago voor de beste deals van ruim 50 hotels in Hanga Roa Paaseiland.  We raden je zeker aan ter plaatste een excursie o.l.v. een gids te boeken met uitleg over de Rapa Nui en de Maoi. 

Het zeer de moeite om lokaal een auto te huren (circa $ 38,- p.d) en Paaseiland te verkennen. Het eiland is ruim 163 km2 groot dus in een paar dagen kan je heel veel zien!

De Oceaan rondom Paaseiland schijnt overigens ook fantastisch te zijn voor duikers! Door de geringe hoeveelheid plankton in het water is het bijzonder helder en er zwemmen hele bijzondere vissen.

Vliegen naar Paaseiland

De beste manier om naar Paaseiland te reizen is vliegen vanaf Santiago Chili. De vlucht van Chili naar Paaseiland duurt circa 5 uur. Een mooie combinatie is ook Paaseiland, met Chili en Buenos Aires.

Het is slim om alle vliegtickets aanbiedingen Chili eerst te vergelijken zodat je meteen een overzicht van alle opties hebt. Daarvoor is Vliegennaar.nl handig: deze site zet een groot aantal actuele aanbiedingen van reisbureaus voor tickets naar Paaseiland voor je op een rij!

Paaseiland vakantie tips: de Moai beelden

Zoals al even aangegeven worden de Moai op Paaseiland als niet klassieke wereldwonderen gezien en het hele eiland staat dan ook terecht op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De beelden zijn maar liefst tot 9,5 meter hoog en gemaakt van zacht vulkanisch gesteente. Volgens legendes hebben de Maoi magische krachten!

De makers van de Moai zijn de voorvaderen van de huidige bewoners van Paaseiland omstreeks 1000 na Christus. Niemand weet hoe deze het voor elkaar hebben gekregen deze reusachtige beelden naar hun plaats te brengen! De meeste beelden stonden op platforms die Ahu's worden genoemd en keken het binnenland van Paaseiland in.

In de 19e eeuw was een groot aantal Maoi beelden  omgeduwd door de bewoners van Paaseiland. Waarom en hoe is niemand helemaal duidelijk. In de laatste jaren zijn veel Moai opnieuw rechtop gezet.

Paaseiland - de Vogelman

Mocht je naar Paaseiland reizen neem dan ook de tijd voor een wandeling in het gebied rondom de vulkaan Rano Kao. Dichtbij bevinden zich in de rotsen gegraveerde tekeningen van rond 1500 met o.a afbeeldingen van de Vogelman; een soort kruising tusssen mens en vogel.

De vogelman werd jarenlang door een deel van de bevolking vereerd. In het voorjaar zwommen de jonge mannen van Paaseiland vanuit Orango naar het eilandje Motu Nui, om het eerste ei van de bonte Stern te zoeken. Wie het naar het eiland mee terugbracht werd verkozen tot Vogelman.

Paaseiland facts

* Hoofdstad Paaseiland – Hanga roa

* Aantal inwoners Paaseiland – 3791

* Oppervlakte(km2) Paaseiland – 163.6 km2

* Klimaat Paaseiland – sub tropisch

* Taal Paaseiland – Spaans

* Tijdsverschil Paaseiland – winter 4 uur vroeger zomer 6 uur vroeger

* Telefooncode Paaseiland – +56

* Kraanwater Paaseiland – beter niet

* Munteenheid Paaseiland – Chileense peso

* Visum Paaseiland – niet verplicht

* Inentingen Paaseiland – ja: malariatabletten, dtp, buiktyfus, hepatitis a.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews