De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Staatkundig behoren de Galapagos eilanden tot Ecuador, maar ze liggen 1.000 km uit de westkust!

De Galapagos bestaan uit 13 eilanden van 10 km² of groter en nog maar liefst 115 kleinere eilanden.

Voorpret

Lees alles over het Galapagos nationaal park.

Galapagos Eilanden

Galapagos Eilanden

Reizen naar de Galapagos eilanden, die ter hoogte van de evenaar in de Grote Oceaan liggen, is het summum voor natuurliefhebbers.

De prachtige Galapagos eilanden, beschermd Unesco erfgoed, zijn alleen per vliegtuig of cruise vanuit Ecuador te bereiken. Droom je van een reis naar deze paradijslijke eilandengroep? Hier tref je informatie en tips voor het plannen van je reis naar de Galapagos!

Tips: reizen Galapagos eilanden

Het eiland Santa Cruz heeft de meeste faciliteiten, hotels en restaurants. Vanuit de hoofdstad Puerto Ayora kan je de Galapagos prima verkennen en tevens kan je hier diverse activiteiten regelen zoals mountainbiken, kayakken, duiken en begeleide hikingtochten. Vanwege het kwetsbare ecosysteem van de Galapagos mogen de meeste gebieden op de eilanden alleen met een gids bezocht worden.

De meeste toeristen nemen een cruise naar de Galapagos, maar er zijn op de eilanden inmiddels ook aardig aantal hotels dus je kunt er ook langer blijven. Een redelijk keuze uit hotels op Santa Cruz heeft Trivago. Let op: vul in de zoekbalk Isla Isabela, Ecuador of Isla Santa Cruz, Ecuador in om accommodaties per eiland te zien en prijzen te vergelijken.

Cruise Galapagos eilanden

Er zijn slechts weinig reisorganisaties in Nederland die reizen naar de Galapagos eilanden in hun pakket hebben. Via verre reizen specialist World Ticket Center kan je wel reizen naar de Galapagos boeken. Een vlucht Ecuador - Galapagos + 4-daagse Galapagos cruise boek je hier als je een klein beetje flexibel bent al onder de 1000,-.  Ook voor de vlucht naar Ecuador en eventuele rondreizen ter plaatste kan je hier goed terecht. 

Ecuador Galapagos - een geweldige combinatie

De Galapagos eilanden zijn het beste per cruise of vliegtuig vanuit Guayaquil Ecuador te bereiken. Naar Ecuador vliegen diverse maatschappijen, je kunt o.a. vliegtickets boeken via KLM. Als je de tarieven voor tickets van alle maatschappijen wilt vergelijken (en dat is niet onverstandig) begin dan kan je wederom prima terecht bij vliegticket specialist Tix.nl.

Organiseer je graag zelf, individueel je reis? Dan pakt een startpakket naar Guayaquil in Ecuador waarschijnlijk relatief gunstig uit. Hierbij zijn vliegtickets en de eerste twee hotel nachten inbegrepen.

Meer informatie over reizen naar en in Ecuador.  

Evolutie van dieren op de Galapagos eilanden

De Galapagos eilanden waren nog niet of nauwelijks bekend toen Darwin daar in 1835 aankwam. En Darwin keek er zijn ogen uit! Op deze eilanden groep, op 960 km uit de kust van Ecuador, verzamelde Darwin zijn gegevens voor de evolutietheorie. 

Door de extreem afgelegen ligging zijn de Galapagos maar zeer spaarzaam door dieren van het vasteland gekoloniseerd. De dieren die in de loop der jaren wel arriveerden op de eilanden evolueerden daarna onafhankelijk van hun soortgenoten op het vasteland. Op de Galapagos is nog steeds 95% van de orginele biodiversiteit van de eilanden terug te vinden en dat is echt uniek!

De flora en fauna van de Galapagos

Er komen veel unieke dieren en planten voor op de eilanden, die allemaal verschillen wat betreft flora en fauna. Van Galapagos albatrossen met blauwe voeten, tot een prachtige rode cactusboom met groene flappen, maar ook immens grote zeeschildpadden en leguanen, pinguins, zeeleeuwen en haaien en wel 13 verschillende soorten vinken!

In 1978 werden de Galapagos eilanden vanwege de bijzondere dieren en plantensoorten als een van de eerste natuurgebieden op de wereld tot Wereld Erfgoed verklaard. En ook de zee rondom de eilanden is beschermd natuurrerservaat.  

Duiken op de Galapagos eilanden

De onderwaternatuur van de eilanden is zo mogelijk nog mooier dan die boven water. Er is een grote diversiteit aan kleurige vissen, krabben en zeedieren, van dolfijnen en pinguins tot zeeleeuwen en walvissen, maar ook reuzenmanta's en roggen.

Het gehele jaar door kan er worden gedoken op de Galapagos eilanden. De warmste periode is tijdens onze winter en voorjaar. Duiken bij de Galapagos eilanden is helaas niet geschikt voor echt beginnende duikers, omdat de koude watertemperatuur dikke natpakken vereist, die ook voor ervaren duikers een uitdaging vormen.

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews