De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Op de Galapagos eilanden is altijd veel mist, zo zijn de eilanden ook per ongeluk ontdekt (doordat vissers er zijn gestrand).

De tomaat heeft een geschiedenis van duizenden jaren en komt oorspronkelijk uit het Andes gebergte in Zuid-Amerika. 

Voorpret

Wil je alvast de prachtige natuur van Ecuador ervaren? Bekijk het filmpje en zie wat er in de gebieden te beleven is!

Natuur in Ecuador

Natuur in Ecuador
Ecuador is rijk aan veel natuurgebieden en reservaten. Van de jungle tot aan vulkanen en van sneeuw tot aan de zon! In Ecuador is veel natuur en voor ieder wat wils! Wij hebben de mooiste gebieden en national parks van Ecuador voor je uitgezocht.

Natuur in Ecuador

In het land bevinden zich 4 verschillende gebieden, de Galapagoseilanden, het Amazonegebied, het Andesgebergte en de Pacific Coast. Deze gebieden verschillen erg veel van elkaar en dat maakt het zo aantrekkelijk!

Je kunt tijdens het verblijf in Ecuador door alle gebieden reizen omdat het een betrekkelijk klein land is. Zorg er wel voor dat je deze gebieden in een grote groep, het liefst met erkende gids, bezoekt in verband met berovingen en de kans op verdwalen.

Natuur op de Galapagos eilanden Ecuador

De Galapagos eilanden zijn zeer bekend en een van 's werelds indrukwekkendste nationale parken. Op deze vulkanische eilanden leven wilde dieren zoals schildpadden, leguanen, hagedissen, pinguïns, flamingo's, zeeleeuwen, dolfijnen en walvissen. Ook zijn er zeven verschillende plantenwerelden die zich over verschillende eilanden hebben verspreid.

Vulkaan Cotopaxi in Ecuador

Cotopaxi is met 4600 meter een van de hoogste vulkanen van de wereld en wordt dan ook de nek van de maan genoemd. De vulkaan ligt ongeveer 60 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Quito, in het Andesgebergte, en is nog steeds actief.
De eeuwig besneeuwde berg is vanuit Quito gemakkelijk te bereiken, dit is waarschijnlijk de reden waarom hij zo populair is. Het grote gevaarte met daarnaast vele meren en rivieren zorgt voor een spectaculair landschap.

Chimborazo - Paradijs voor bergbeklimmers

De Chimborazo is de hoogste vulkaan en wint het met 4800 meter van de Cotopaxi. Deze vulkaan wordt vaak beklommen door bergbeklimmers. Je hebt hier de mogelijkheid om te overnachten. In het natuurreservaat kun je vicuna's vinden. Deze beesten lijken op lama's en stammen af van de kamelen.

National Park Machalilla Ecuador

Aan de kust van Ecuador bevindt zich het Machalilla National Park. Je vindt hier mooie stranden, baaien en bossen. Net als op de Galapagos eilanden kun je hier walvissen, zeevogels en albatrossen tegenkomen.

Het gebied heeft een lange geschiedenis, er zijn ongeveer 200 mooie beeldhouwwerken te zien die al meer dan 3000 jaar oud zijn. De kustlijn is het rijkste archeologische gebied in Ecuador.

National Park Podocarpus Ecuador

Aan de Peruaanse grens ligt het Podocarpus National Park. Het park omvat veel bossen, hooggelegen graslanden, watervallen en meren. In het park bewonder je meer dan 500 verschillende vogelsoorten en 40 verschillende zoogdieren waaronder jaguars en de Andes-beer. Je kunt hier dagen rondlopen want het is er werkelijk schitterend!

National Park Sangay Ecuador

In Nationaal Park Sangay bevinden zich twee actieve vulkanen die constant rook en aswolken de lucht in spuwen. Wil je tot aan de Sangay vulkaan komen, dan zal je 3 dagen door de jungle moeten reizen.

National Park Yasuni Ecuador

Last but not least, het Yasuni National Park is het grootste en meest diverse reservaat in het midden van het Amazonegebied. Hier leven nog enkele indianenstammen. Tevens is het een reservaat dat bij Unesco is aangesloten. Je vindt hier verschillende soorten apen, papegaaien en adelaars.

Boottocht door het Manglares Churute reservaat

Even wat anders dan een vermoeiende tocht door de jungle? In het Manglares Churute natuurreservaat kun je met maximaal 12 personen een boot huren en genieten van de prachtige natuur en de vele vogels die er in kolonies vliegen.
Gaat u toch voor een wandeltocht? Er zijn verschillende gidsen die je met een tamelijk korte route het mooiste van het park kunnen laten zien.

Kleding tip Ecuador

Ecuador is een land van uitersten in temperaturen. Het ene moment is het 10°C en het andere moment 20°C.

Bijvoorbeeld op de Chimborazo vulkaan bij de beklimming tot 5000 meter kan het -10°C vriezen maar ook +20°C warm zijn. Zorg ervoor dat je bent voorzien van dikke truien, regenjas, maar ook shorts, T-shirts en een goede zonbeschermer zijn onmisbaar op sommige hoogtes!

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews