De leukste vakantie deals en tips voor jou verzameld!

Wist je dat...

Quito bekend staat als de stad met de aangenaamste temperatuur en ook wel ‘Stad van het Eeuwige Voorjaar' wordt genoemd?

Voorpret

Bekijk hier een fimpje over de mooie stad Quito!

Quito

Quito

Quito is de kleine hoofdstad van Ecuador maar toch zul je je hier niet snel vervelen. Zo kun je in de eeuwenoude stad goedkoop shoppen, gezellig uitgaan, prachtige historische gebouwen bekijken en nog heel veel meer!

De ligging van de stad is erg mooi. Als je naar het oosten kijkt zie je daar het Andesgebergte en als je naar het westen kijkt zie je de vele vulkanen. 

Op deze pagina vind je informatie en de beste tips voor een verblijf in de fantastische stad Quito.

Quito

Quito is de hoofdstad van Ecuador, er wonen ongeveer 2 miljoen mensen en de stad ligt 20 km ten zuiden van de evenaar. Quito is een van de mooiste en rijkste steden van het Incarijk. Tevens is Quito een bijzondere stad want het ligt aan de voet van de vulkaan Pichincha en het ligt 2850 meter hoog, de hoogte is dan ook even wennen als je het vliegtuig uitstapt!

Quito, een eeuwenoude stad

Quito is een van de oudste steden van Zuid-Amerika met een prachtig historisch centrum. Aan het Independence Square vind je de kathedraal, het paleis van de president en het paleis van de aartsbisschop. In de stad bevinden zich 400 jaar oude Spaanse monumenten zoals tempels, herenhuizen en kloosters.

Je kunt deze bezienswaardigheden met verschillende rondleidingen (te voet) allemaal bezichtigen, zo ben je er zeker van dat je niets mist! Het historische centrum uit de koloniale tijd is tegenwoordig een wereldcultuurmonument van de Unesco.

Vergeet trouwens ook niet om een kijkje te nemen in het Archeologisch Museum!

Bezienswaardigheden in Quito

De vele bezienswaardigheden zoals de paleizen, kloosters, herenhuizen en de kathedraal mag je niet missen. Maar er is meer!

In het koloniale gedeelte van de binnenstad hangt een authentieke sfeer en samen met de prachtige gebouwen die er staan is dit een ervaring die je niet snel vergeet!

Het museum Casa de la Cultura heeft een grote collectie achttiende-eeuwse kunst en de gehele goudcollectie van Banco Central.

Vanaf de berg waarop het standbeeld Virgen del Quito staat, het beeld dat waakt over Quito, heb je een gigantisch uitzicht over de stad.

Tip: Helaas zijn op de helling soms bendes actief om toeristen te beroven. Het is daarom verstandig met een betrouwbaar taxibedrijf naar boven te gaan want bovenop is het wel veilig! 

Het nachtleven van Quito

Quito is geen walhalla voor feestbeesten maar de bars en clubs zijn erg gezellig! Natuurlijk wordt er veel salsamuziek gedraaid.

In Mariscal, het uitgaansdistrict, kun je gewoon 's nachts over straat want dit is niet onveiliger dan in Nederland.

Een leuke en trendy discotheek is bijvoorbeeld E-House. Zorg er wel voor dat je er trendy uitziet want er is hier een deurbeleid. In La Bunga komen veel lokale 20-ers van Quito. Het is een erg gezellige discotheek waar rock en dancemuziek wordt gedraaid.

Eten en drinken in Quito

Het drinkwater kan je beter niet drinken, overal zijn flessen met water te koop.

De maaltijden die worden geserveerd bevatten met name rijst met veel vlees of vis en een gezonde salade. Het is over het algemeen niet scherp gekruid, mocht je dit wel graag willen dan staat er altijd een potje aji op tafel waarmee je de maaltijd wat pikanter kan maken.

Wil je iets nieuws proberen? Ecuador biedt een breed scala aan fruit die wij hier niet kennen. Let wel goed op, het kan zijn dat je lichaam hier niet goed op reageert maar deze darmstoornissen zijn te overzien.

Goedkoop shoppen in Quito

In Quito kan je prima shoppen. Er zijn genoeg winkels en de producten zijn erg goedkoop. De grotere winkelcentra zijn gevestigd in het noorden van de stad en zijn van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 20.00 uur geopend.

Je hebt bijvoorbeeld het nieuwe Megamaxi waar je alles onder een dak kunt vinden en voor de goedkoopste shoppingmall moet je naar El Recreo. In de shoppingmalls staat niet alleen het winkelen centraal, ook is er een dagelijks entertainmentprogramma.

Als je lokaal wilt shoppen kun je naar de zaterdagmarkt in Otavalo, dit ligt net buiten de hoofdstad. Hier kun je vanalles kopen, van verse groenten tot poncho's.

Vervoer in Quito

Je kunt Quito heel goed te voet verkennen. Wat immers geen straf is met de prachtige gebouwen! Een andere optie is om een taxi te nemen dit is het makkelijkste qua vervoer en kost weinig. Let er wel op dat je 's avonds van te voren een prijs afspreekt. In de avond gebruiken taxichauffeurs namelijk geen meter en ligt de ritprijs sowieso hoger.

Verblijf in Quito

In Quito kan je prima en goedkoop verblijven. Een hotel is er al vanaf 15 euro per nacht en een hostel zelfs vanaf 5 euro per nacht. Je hebt natuurlijk zelf in de hand voor hoeveel luxe en comfort je kiest.

Een kamer met openhaard? Je vindt het in Vieja Cuba Hotel. Het is een klein maar gezellig hotel en ligt in het midden van Quito.

Hotel Cafe Cultura is een van de beste hotels in Quito. Het hotel staat erg goed aangeschreven en bevindt zich in het midden van Quito op loopafstand van het uitgaansgedeelte.

Ga je voor echte luxe? Reserveer dan een kamer in het Le Parc hotel. Het schitterend ingerichte hotel is in het zakelijke gedeelte van Quito gevestigd. Het hotel ligt niet ver van het vliegveld af en is met de taxiservice van het hotel gemakkelijk te bereiken.

Meer informatie?

Quito is een klein maar imposant gedeelte van al het moois dat Ecuador bezit. Gelukkig zijn er verschillende rondreizen die je alles van het land laten zien!

Budget deals

Top Tips Per Type

632
shares
Surprisetickets.nl
4.9 stars - based on 280 reviews